iPhone 8 va fi Foarte Scump din Cauza Samsung

iPhone 8 va fi foarte scump din cauza Samsung, coreenii cerand un pret foarte mare pentru noul ecran OLED folosit in telefonul companiei Apple.

iPhone 8 va fi foarte scump din cauza Samsung, sustine un reputat analist asiatic, care afirma ca Apple este fortata de catre coreeni sa-si vanda telefoanele la preturi prea mari. iPhone 8 va folosi ecrane OLED fabricate de catre compania Samsung, pentru prima oara in istoria de 10 ani a iPhone, iar acesta este motivul pentru care telefonul mobil va avea si un pret de vanzare foarte mare in momentul lansarii.

Ecranul OLED al iPhone 8 este cea mai scumpa componenta din noul telefon mobil, un singur ecran costand intre 120 si 130 de dolari anul acesta din cauza Samsung. Pretul este cu pana la 75 de dolari mai mare decat cel platit pentru ecranele LCD din iPhone 7 Plus, acestea costand intre 45 si 55 de dolari, deci asa s-ar explica in parte cresterea mare pentru pretul iPhone 8 in comparatie cu cel al iPhone 7.

iPhone 8 are intreaga productie de ecrane OLED controlata de catre compania Samsung, coreenii fiind singurii de la care Apple poate cumpara aceste ecrane in cantitatile dorite. Vorbim despre peste 100 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 8 comandate de catre compania Apple, iar asta genereaza costuri foarte mari pentru americani, deci implicit si pentru clientii care vor cumpara telefoanele.

iPhone 8 va fi foarte scump din cauza Samsung

iPhone 8 Scump Cauza Samsung

Camera 3D a iPhone 8 urmeaza deasemenea sa fie mult mai scumpa decat cea frontala din iPhone 7, iar desi diferenta de pret nu este cunoscuta deocamdata, putem presupune ca este similara cu cea in cazul ecranelor OLED, dar la alte proportii. Adunand toate aceste costuri crescute avem o idee relativ clara cu privire la motivele din cauza carora iPhone 8 va fi scump, dar cresterea cea mai mare de pret vine de la ecranele Samsung.

iPhone 8 este “vaca de muls” pentru compania Samsung, care profita de monopolul sau pe piata ecranelor OLED pentru a scoate cat mai multi bani din conturile Apple. Fara alternative, Apple este obligata sa accepte preturile Samsung pentru ecranele OLED care vor ajunge in iPhone 8, sau sa renunte complet la lansarea sa, iar alegere a fost dea facuta, desi clientii se vor plange din cauza pretului mare.

iPhone 8 va avea un pret de vanzare faorte mare, dar va fi deasemenea disponibil in cantitati foarte limitate in momentul in care va ajunge pe piata. Samsung are probleme mari in a produce ecranele OLED pentru iPhone 8, alti parteneri au probleme cu alte componente, in timp ce Foxconn are probleme cu productia, iar in final cei de la Apple au mai putine unitati pentru vanzare decat si-ar dori.

Prezentarea iPhone 8 va avea loc pe 12 septembrie, iar incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre ea.