Google Sterge Fara Alerte Backup din Android

Google sterge fara vreo alerta prealabila backup-urile din Android, conform unora dintre utilizatorii care au ramas fara ele si datele care erau salvate automat in acestea. Toate backup-urile facute prin sistemul de operare Android in serverele Google au o perioada de valabilitate prestabilita, aceasta fiind de 60 de zile din momentul in care a fost salvat respectivul backup in serverele companiei americane.

Google sterge automat dupa 60 de zile de inactivitate respectivele backup-uri, deci daca in 60 de zile utilizatorul nu face alt backup, sau nu repune acel backup pe un telefon Android. Practic, daca un utilizator schimba doua luni telefonul, toate datele care erau salvate intr-un backup din Android sunt sterse automat de catre Google din serverele sale, astfel ca utilizatorul ramane fara absolut nimic, fara vreun avertisment.

Google sterge fara alerte backup din Android

Google Sterge Alerte Backup Android

Google spune in termenii si conditiile de utilizare pentru cei care fac backup-uri ca dupa 14 zile de inactivitate in Android, orice backup primeste o perioada de valabilitate de 2 luni. Dupa inca 2 luni de inactivitate, Google considera ca acea persoana nu mai foloseste platforma Android si fara vreun avertisment ii sterge backup-ul cu tot ceea ce avea din el, oferindu-i absolut nimic daca ar dori sa revina la Android.

Google a gandit treba asta ca un sut in fund pentru cei care ii parasesc platforma pentru ca daca ei se hotarasc sa revina dupa 2 luni, nu mai au absolut nimic. Situatia este una neplacuta pentru cei care au folosit platforma Android, dar spre deosebire de iCloud unde nu exista limitari atat de stricte, asta ne spune cam cum gandeste Google lucrurile cu platforma mobila cea mai folosita la nivel global.

2 COMENTARII