iPhone X – Jony Ive Si-a Pierdut Mintile, sau un Pariu

iPhone X are in decupajul din ecran echivalentul camerei iesite in afara carcasei, jurnalistii apropiati Apple criticand decizia de desgin pentru ecran.

iPhone X a fost lansat cu decupaj in ecran pentru ca Jony Ive a pierdut un pariu, sau si-a pierdut mintile, asta spune unul dintre jurnalistii americani apropiati companiei Apple. Vorbim despre o parere extrem de sincera pe care John Gruber o spune despre iPhone X, el fiind o portavoce pentru foarte multi dintre fanii companiei Apple care nu au parte de o expunere chiar atat de mare precum o are el.

iPhone X are design-ul ecranului complet stricat de catre decupajul din partea superioara a a acestuia, iar din moment ce pana si cei apropiati companiei Apple spun asta, e cam clar cat de mare e problema. Gruber spune si ca Apple ar fi trebuit sa gandeasca iOS-ul astfel incat sa controleze mai bine modul in care arata interfata pe iPhone X, dar mai ales aplicatiile, care vor fi arata extrem de ciudat pe noul telefon.

iPhone X are in decupajul ecranului echivalentul camerei iesita in afara carcasei, conform lui Gruber, si trebuie sa recunosc faptul ca are dreptate in totalitate. Din pacate, cei de la Apple au trecut de la o camera iesita in afara carcasei la o camera inconjurata intr-un mod complet stupid de catre ecran, iar asta spune foarte multe despre situatia in care a ajuns compania americana la 10 ani dupa lansarea primului model al iPhone.

iPhone X – Jony Ive si-a pierdut mintile, sau doar un pariu

iPhone X uimeste si prin faptul ca Apple este atat de mandra de acest decupaj, insa daca nu ar fi fost, atunci nimeni n-ar fi privit schimbarea ca una serioasa. Fara sa mai trecem peste faptul ca iPhone X afecteaza modul in care arata jocurile, clipurile video, sau website-urile, decupajul ecranului este nu doar un defect de design, ci si o problema pe care nimeni nu o va rezolva cum trebuie.

iPhone X va avea urechile ecranului ascunse de multe aplicatii cu un fundal negru, iar abia atunci telefonul va arata asa cum trebuie, insa pentru asta e nevoie de foarte multe modificari. iPhone X aduce mai multe probleme decat solutii pentru dezvoltatori, insa celor de la Apple le cam pasa prea putin, pentru ca lumea va cumpara telefonul fara rezerve, iar asta se vede si din vanzarile slabe ale iPhone 8.

“It offends me. It’s ungainly and unnatural. It’s the front-facing equivalent of the camera bump. When using an iPhone X the notch seems less noticeable than when looking at promotional photos of it. But that’s in portrait orientation. In landscape, the notch looks like a joke. I think Jony Ive either lost a bet or lost his mind. It looks silly, and to pretend otherwise is nonsense.”

iPhone X este ceea ce Jony ive a vrut sa faca de foarte multi ani, insa sunt curios daca vom afla vreodata in ce masura el a acceptat ideea decupajului in ecran. Cred ca un designer precum Jony Ive nu a inghitit usor acea bucata urata si neagra din ecranul iPhone X, asa ca sper ca macar in modelul din 2018 Apple sa renunte la decupaj pentru ceva care sa faca telefoanele iPhone elegante din nou.

iPhone X Jony Ive Pierdut Mintile pariu