iPhone X – Jony Ive Si-a Pierdut Mintile, sau un Pariu

iPhone X are in decupajul din ecran echivalentul camerei iesite in afara carcasei, jurnalistii apropiati Apple criticand decizia de desgin pentru ecran.

iPhone X a fost lansat cu decupaj in ecran pentru ca Jony Ive a pierdut un pariu, sau si-a pierdut mintile, asta spune unul dintre jurnalistii americani apropiati companiei Apple. Vorbim despre o parere extrem de sincera pe care John Gruber o spune despre iPhone X, el fiind o portavoce pentru foarte multi dintre fanii companiei Apple care nu au parte de o expunere chiar atat de mare precum o are el.

iPhone X are design-ul ecranului complet stricat de catre decupajul din partea superioara a a acestuia, iar din moment ce pana si cei apropiati companiei Apple spun asta, e cam clar cat de mare e problema. Gruber spune si ca Apple ar fi trebuit sa gandeasca iOS-ul astfel incat sa controleze mai bine modul in care arata interfata pe iPhone X, dar mai ales aplicatiile, care vor fi arata extrem de ciudat pe noul telefon.

iPhone X are in decupajul ecranului echivalentul camerei iesita in afara carcasei, conform lui Gruber, si trebuie sa recunosc faptul ca are dreptate in totalitate. Din pacate, cei de la Apple au trecut de la o camera iesita in afara carcasei la o camera inconjurata intr-un mod complet stupid de catre ecran, iar asta spune foarte multe despre situatia in care a ajuns compania americana la 10 ani dupa lansarea primului model al iPhone.

iPhone X – Jony Ive si-a pierdut mintile, sau doar un pariu

iPhone X uimeste si prin faptul ca Apple este atat de mandra de acest decupaj, insa daca nu ar fi fost, atunci nimeni n-ar fi privit schimbarea ca una serioasa. Fara sa mai trecem peste faptul ca iPhone X afecteaza modul in care arata jocurile, clipurile video, sau website-urile, decupajul ecranului este nu doar un defect de design, ci si o problema pe care nimeni nu o va rezolva cum trebuie.

iPhone X va avea urechile ecranului ascunse de multe aplicatii cu un fundal negru, iar abia atunci telefonul va arata asa cum trebuie, insa pentru asta e nevoie de foarte multe modificari. iPhone X aduce mai multe probleme decat solutii pentru dezvoltatori, insa celor de la Apple le cam pasa prea putin, pentru ca lumea va cumpara telefonul fara rezerve, iar asta se vede si din vanzarile slabe ale iPhone 8.

“It offends me. It’s ungainly and unnatural. It’s the front-facing equivalent of the camera bump. When using an iPhone X the notch seems less noticeable than when looking at promotional photos of it. But that’s in portrait orientation. In landscape, the notch looks like a joke. I think Jony Ive either lost a bet or lost his mind. It looks silly, and to pretend otherwise is nonsense.”

iPhone X este ceea ce Jony ive a vrut sa faca de foarte multi ani, insa sunt curios daca vom afla vreodata in ce masura el a acceptat ideea decupajului in ecran. Cred ca un designer precum Jony Ive nu a inghitit usor acea bucata urata si neagra din ecranul iPhone X, asa ca sper ca macar in modelul din 2018 Apple sa renunte la decupaj pentru ceva care sa faca telefoanele iPhone elegante din nou.

iPhone X Jony Ive Pierdut Mintile pariu

66 COMENTARII

  1. Eu personal prefer IPhone datorita IOS, simplu de folosit, nu se blocheaza etc. Sincer daca mi as lua un Android mi as lua un Pixel.

  2. Ăsta e ca și cum ai spune “toate telefoanele arată bine. Îl iau pe ala pentru că e urat, e diferit”… Andrei, aici recunosc, am prieteni cu android, și aici câștigă detașat iphone : sistemul de operare. Păcat că în ultimul timp sunt numai probleme (baterie proastă, probleme de securitate etc)

  3. Invidia naste pareri negative. Asa au mai zis si altii de primul iphone ca nu seva cumpara ,ca iphone 5 e prea lung si nimeni dintre fanii apple nu vor display de 4″ cu 2 margini negre,acuma iar si in 2018 vedem cum altii incep sa copieze,incepand cu un gest precum swipe up sa revii home si sa renunte si kktii de la android la butoanele on screen,margini mai subtiri sus si jos si cu o mica cusatura pt camera frontala si senzori…
    Trist,pt ca toate androidele seamana intre ele acum si la design pe langa os,cpu ram storage,iphone se diferentia pana acum timp de 10 ani prin butonul home,acum prin acest decupaj etc

  4. Eleganta maxima inseamna iPhone 4 si 4s… inox si sticla, fara ” cocoasa ” pe spate si decupaje idioate. Poate urmatorul sa aiba un ecran corect dimensionat si fara camera iesita in afara !

  5. Eu personal preferam un ecran de 5,5 sau 5,6 inci dar fara ” urechi ” si 1 mm mai gros dar cu baterie mai mare si spatele ca la iPhone 4 ?

  6. Așa ca in lipsa de altceva mergem defilam cu ce avem !!! Decupajele nu prea le halim !!! Și nici prețul mai ales după informația ca prețul de producție ar fi 412$ …

  7. Aud prea des placa cu “nu aduce nimic revolutionar”…. pai la masini s-a mai adaugat vreo roata in ultimii 70 de ani?! NU! Se imbunatatesc constant functiile, autonomia etc. Revolutiile (nr revolutionar) apar o data la nu stiu cat timp.

  8. +1. iPhone 4 si 4S au fost superbe… poate cele mai superbe din serie.. chiar ieri am vazut un 4S la cineva, stateam si ma gandeam “Damn, cat de frumos este dupa atatia ani”. 7le mi-a mai placut, din cauza asta am decis sa iau un 7 plus. Acum.. avem un 8 cu spate din sticla, ce-i drept, mi-a furat ochii imediat si probabil il voi achizitiona.. insa X-ul… atat tam-tam pentru un ecran urat si nimic nou…

  9. Da cu siguranță S8 arata ca toate celelalte telefoane…. Spune-mi si mie câte telefoane au panoul frontal aproape un display Dual Edge (este foarte simetric și totul e în carcasa)
    Decupajul și camera semafor strica tot design ul la iX (nu e simetric deloc)

  10. Știi care e faza, te ai dat pana acum cu fundul ca toate smartphone-urile bordeless sunt niște mizerii deoarece nu sunt simetrice…. Mai știi când ziceai de Sharp și Xiaomi Mi Mix ca nu sunt simetrice și nepractice și ca arata urat
    Acum ca de obicei o dai mereu la întors când vine vb de Apple, ia zii iX e o mizerie ca nu e simetric deloc și e nepractic cu decupajul ala?

  11. Mai rău decât o dai tu, Srb, la întors, nu o face nimeni. Întâi că nu vrei ecran cu culori suprasaturate – acum este ok; Samsung face promoții gen “cumperi un S8 și primești unul gratis”, acum că face Apple oferta asta, este una foarte bună etc.

  12. Dacă unuia ii place S8 foarte bine, la fel și celuilalt care își da seama ca X e super din toate punctele de vedere… compromisuri s-au făcut pentru ambele modele, dar asta doar pentru ca încă nu pot fi introduse sub ecran camerele, difuzoarele sau cititorul de amprenta! Poate în câțiva ani display-urile vor avea acoperire completa a ecranului, dar pana atunci trebuie sa acceptam toate alegerile lor… pentru ca știu ei de ce au ales așa! Noi alegem ce ne place mai mult! Apple și Jony Ive cu iPhone X a făcut cam tot ce se putea sa produca cel mai frumos design la ora actuala! “Urechile” acelea au fost introduse tocmai pentru a folosi cât mai mult din suprafața ecranului și pot fi adaptate din soft pentru fiecare aplicație in parte, dezvoltatorii își vor da seama mai bine… eu le-as fi lăsat permanent cu fundal negru, însă nu ar mai fi dat impresia de ecran complet și s-ar fi pierdut din simetrie… In premiera imi place si S8, dar doar văzut din fata, pentru ca spatele telefonului arată la fel ca la toate modele samsung! Android nu mi-a plăcut niciodată pentru ca e prea complicat și nesecurizat! Pentru mine iOS 11 e suprem! Pe lângă toate celelalte noutăți, iPhone X are partea metalică din oțel inoxidabil, in plus la calitate, rezistența și preț! Cine nu e convins sa compare ambele telefoane și sa aleagă ce se potrivește mai bine cu stilul și caracterul lor! Eu am ales deja X, dar nu ma pot hotărî dacă alb sau negru!? ??

  13. Dacă scotea samsung un telefon asa de hidos precum ix nici nu vreau sa îmi imaginez ce era pe aici prin comentarii de la iubitorii de mere. Dar acum când apple scoate asa o păcăleală de telefon cei care au icoane cu mere prin casă nu știu cum sa facă să îl laude mai mult. Nu e mare diferență dintre unii ce nu pot observa cum apple își bate joc de ei și cei ce merg sa pupe moaște și sa facă tururi în genunchi prin jurul bisericilor că așa spune Dumnezeu.

  14. daca nimeni nu vrea…inseamna ca iphone x se va vinde in 100 bucati global..doamne cata minciuna, nimeni nu vrea dar toata lumea isi va vinde chilotii sa il aiba

  15. nu am zis ca sunt nepractice doar ca arata ciudat…la xiaomi ai camera jos…deci e f f ciudata si f nepractica..nu ai cum sa intelegi ce inseamna un compromis bine gandit

  16. Eu Consider ca iP X are un design foarte frumos, cui nui place asta e, Samsung s8 este foarte frumos, îmi plac amândouă, diferența sta în IOS, asa puscat cum văd pe aici ca se vb se va vinde ca pâinea caldă, sunt inutile comm voastre,

  17. Lăsați progresul sa meargă mai departe, ce design ați vrut? Spuneți dați exemplu, nu aud nimic, ați vrut S8 cu ios, și pe urmă va certați pe aici ca Apple a copiat Samsung,

  18. Dacă tot sunteți tari de gura va rog sa va apucați sa dezvoltați tehnologia pt amprenta sub ecran, camera sub ecran etc și dați la Apple sa facă ce vroiați, da ba fraților dacă în prezent nu este posibil din n motive ce vreți?

  19. Pana acum ziceai ca toti zoc ca e superb si ca ai incredere in parerea lor. Acum brusc te-ai rasucit si nu mai contează ce zic restul.
    De la prezentare, te sucești de pe zi pe alta, dar adevarul ramane același.
    Iphone X este o mizerie din punxt de vedere al designului, din punct de vedere al functilor are un like ca a adus multe îmbunătățiri fata de iphone 7.

  20. Bă voi nici acum nu va dati seama ca cel mai tare telefon este iphone? Plecati in puii mei cu chinezariile ale de samsung de caca, la care nu tine bateria o zi si sunt de unica folosinta.Mai desteptati-va si voi, androizi de caca

  21. Ce iphone folosesti in fiecare zi si cu ce ios de ti se blocheaza ca sunt tare curios? Sau folosesti android dar asa ai auzit tu prin piata sau prin tramvai ca se blocheaza? In cazul acesta parerea ta e zero barat.

  22. Poezia asta cu iOS simplu de folosit care nu se blocheaza e expirata deja. Tu ai folosit vreodata iOS 10? Ai sa fi placut “suprins” de iOS 11.

  23. Omul asta are prea multe aere, tipic Apple. Atunci cand te crezi cel mai bun designer din univers, n-ai cum sa asculti plebea care-ti spune ca gresesti.

  24. Din cauza obsedatilor de genu, Apple n-o sa se schimbe. Indiferent ce cacat aberant scoate, oile tot o sa-l cumpere. Ba chiar, vor sta la coada sa le dea banii greu munciti pe un amarat de telefon care e la fel ca altele la jumatate de pret. Cred ca toti traim c-o imagine a ceea ce a fost Apple odata, prin 2008, dar compania s-a schimbat mult de atunci, in rau.

  25. Bataie pentru ca lumea e snoaba și fără cap. Normal ca o sa cumpere !!! Și uite așa in ceva ani o sa vândă caiete dictando cu face id la prețuri astronomice …

  26. Nu mai stau sa îți explic cum sta treaba, mai ales ca am spus în articolele trecute
    Lag sa văzut și în prezentarea iX asa ca jet

  27. Toate de ala A la Z sunt de cacao la baterie !!!!!!!!!!!!! eu am un iphone 6s de 128gb si pana la ora 12 e mort deja !!!!!!!

  28. Iarasi deviezi de la subiect? Culmea ca tu care folosești android vezi doar lag la iOS,eu care chiar folosesc nu am văzut așa ceva. Cine are credibilitate mai mare oare in cazul de fata?

  29. Am stat sa citesc comentariile si sincer ma intreb cati oameni fără minte exista. Sa ne contrazice degeaba pentru care este mai bun, mai frumos sau mai performant sistem. Cel mai bun este pentru fiecare cel care is se potriveste mai bine preferințelor si banilor disponibili. In schimb cu toții suntem niște fraieri aruncând cu banii pe ceva ce poate nu ne trebuie, având modele anterioare care sunt bune si funcționale. Aici, câștigă ei, aia de ne iau banii din buzunare bazandu-se pe prostia noastră.

  30. Într-adevăr este foarte urât, iPhone X. Părerea mea: De când a murit săracul Jobs, sunt foarte slabi… “Inovații” gen touch-bar-ul ala de la MacBook Pro. Cum să te ducă mintea să pui ceva touchscreen la nivelul tastaturii, unde de regulă, tastezi fără să te uiți la taste, este în afara câmpului vizual, în mod normal uitându-te la ecran. Da, touchscreen gen Windows 10, e ok căci tot la ecran te uiți, nu muți privirea la tadtatură…. Foarte prost gândit. Acum, după același calapod, avem… iPhone X! ?

  31. Viorel, după comentariul tău se vede că nu ai avut ocazia să folosești un MacBook cu touchbar ci doar ai auzit de el. Rămâi și folosește windows, pentru că “este” cel mai stabil sistem, “nu poate” fi virusat, “se mișcă impecabil” chiar și după o perioadă mult mai îndelungată de utilizare. Oamenii ca tine nu vor aprecia niciodată o inovație, chiar dacă i-ar lovi în față.