iPhone X – 5 Functii EXCLUSIVE fata de iPhone 8

iPhone X are peste 5 functii exclusive oferite in comparatie cu iPhone 8 si iPhone 8 Plus, diferenta in bani dintre ele fiind data de acestea.

iPhone X a fost prezentat anul acesta de catre compania Apple ca fiind adevarata evolutie pentru seria iPhone pe care utilizatorii din lumea intraga o asteptau de ceva vreme. iPhone X a fost prezentat totusi impreuna cu iPhone 8 si iPhone 8 Plus, insa exista foarte multe diferente intre cele doua telefoane mobile ale companiei Apple, iar astazi voi discuta despre cateva dintre cele mai importante.

iPhone X trebuia sa aiba diferente impotante fata de iPhone 8 si iPhone 8 Plus pentru ca este si cu peste 350 de euro mai scump, deci aceasta diferenta ar trebui sa aiba niste motive serioase. Ei bine, compania Apple pare sa fi gasit ce sa implementeze pentru fanii iPhone X ca sa-i convinga sa renunte la iPhone 8 si iPhone 8 Plus, iar asta s-a vazut in numarul mic de precomenzi inregistrate pentru tlefonul celor de la Apple.

Super Retina Display – ecranul mai mare cu suport HDR10 si Dolby Vision

iPhone X are, spre deosebire, de iPhone 8 si iPhone 8 Plus un eran cu diagonala de 5.8 inch, acesta find mai mare decat cel al primului si mai inalt decat cel al iPhone 8 Plus. iPhone X are si o rezolutie mai mare pentru ecran, insa separat de acestea exista inclusiv suport pentru HDR 10 si Dolby Vision, acestea facand o diferenta reala in ceea ce priveste vizualizarea de continut special facut pentru ele.

iPhone X are un ecran OLED cu cea mai mare si mai exacta gama de culori, cu cea mai mare luminozitate si cu o rata de contrast de 1.000.000:1, absolut impresionanta pentru un telefon. Luand in calcul si faptul ca 3D Touch e integrat sub ecran si ca acesta reduce consumul de energie, exista multe imbunatatiri majore pentru iPhone X fata de iPhone 8, iar despre altele vom discuta intr-un alt articol.

Camera TrueDepth pentru Face ID si realitate augmentata

iPhone X este primul telefon mobil cu o camera TrueDepth, denumire aleasa de Apple, care este capabila sa analizeze 3D in adancime ceea ce este pus in fata ei. Compania Apple foloseste aceasta camera a iPhone X pentru a oferi functia de recunoastere faciala Face ID, pentru realitate augmentata, pentru Animoji, dar si pentru o noua functie Portret dedicata celor care isi fac foarte multe selfie-uri.

iPhone X functii Exclusive iPhone 8 si 8 Plus 1

iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu au  asemenea camera isponibila, ele avand o camera frontala standard care nu e capabila sa faca nici jumatate din ceea ce poate face cea TrueDepth a iPhone X. Desigur ca noua camera TrueDepth a iPhone X are si foarte multi senzori care o ajuta sa-si ofere functiile, dar ea are si un pret foarte mare, asa ca aici avem o noua explicatie a pretului mare pentru iPhone X.

Camera duala cu stabilizatori optici de imagine

iPhone X are o noua camera duala, care din foarte multe puncte de vedere este identica cu cea folosita in iPhone 8 Plus, exceptand u aspect extrem de important. Mai exact, camera duala a iPhone X are stabilizatori optici de imagine pentr fiecare dintre cei doi senzori de imagine pe care ii foloseste, separat de zoom-ul digital pe care il face camera telephoto, avantajul oferit fiind majora pentru iPhone X.

iPhone X functii Exclusive iPhone 8 si 8 Plus 2

iPhone X este primul model de iPhone care are doi stabilizatori optici de imagine pentru camera duala, iar pozele facute cu zoom, sau portret, vor fi mult mai clare decat in cazul iPhone 8 Plus.

Face ID – cel mai avansat sistem de recunoastere faciala

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus impart foarte multe dintre noutatile anuntate de catre compania Apple zilele trecute, exceptand una foarte importanta, Face ID. Acesta este cel mai avansat sistem de recunoastere faciala folosit vreodata intr-un iPhone, iar cu iPhone X compania Apple le ofera utilizatorilor posibilitatea de a isi folosi faca sistem de securitate biometrica pentru propriile telefoane.

iPhone X functii Exclusive iPhone 8 si 8 Plus 3

iPhone X ofera Face ID multumita camerei TruDepth care a fost implementata in decupajul ecranului sau, iPhone 8 si iPhone 8 Plus ramanand cu Touch ID. Face ID este una dintre functiile cheie ale iPhone X si motivul pentru care exista un decupaj in ecranul noului telefon, asa ca ar fi bine sa o folositi daca tot alegeti sa suportati acea taietura urata din ecranul noului telefon Apple.

Gesturile pentru aplicatii

iPhone X nu mai are buton Home, care in iPhone 8 si iPhone 8 Plus isi va trai ultimul an de viata, el lasand loc pentru o varietate de noi gesturi oferite de catre Apple. Dupa ani in care am avut in prin tweak-uri de jailbreak gesturi de acest gen, compania Apple ne permite in sfarsit sa inchidem aplicatiile din iPhone X si sa accesam sistemul de multitasking folosind o simpla glisare de jos in sus.

iPhone X functii Exclusive iPhone 8 si 8 Plus 4

iPhone X permite deasemenea trecerea rapida de la o aplicatie la alta printr-o simpla glisare din stanga spre dreapta facuta in partea de jos a ecranului, ceea ce unii utilizatori doreau de ani de zile. Chiar daca aceste gesturi nu par foarte importante acum, dupa ce veti cumpara iPhone X si veti face comparatia cu orice fel de model vechi al iPhone, veti intelege cat de importanta este oferirea lor, chiar daca vine atat de tarziu.