iPhone 8 – Cat de Repede se va Indoi Carcasa ?

iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu se vor indoi usor, carcasele lor fiind facute dintr-o sticla rezistenta, cu otel sudat sub structura de aluminiu.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus readuc carcasele din sticla in telefoanele companiei Apple, iar pentru prima oara in 3 ani avem din nou o carcasa diferita pentru produsele celor din Cupertino. Implementarea unei carcase din sticla va creste fragilitatea iPhone 8 si iPhone 8 Plus, insa compania Apple incearca sa ne convinga de faptul ca produsele sale sunt mult mai rezistente decat par la o prima vedere, cel putin teoretic.

iPhone 8 are cea mai rezistenta sticla folosita pentru carcasa sa, aceasta fiind aparent creata special de catre compania Apple pentru a rezista la orice fel de folosire. Conform Apple, sticla din carcasa iPhone 8 si iPhone 8 Plus are un strat de rigidizare cu 50% mai adanc decat in cazul sticlelor folosite in modelele anterioare ale iPhone, deci teoretic ar trebui sa reziste mult mai bine la zgarieturi si lovituri.

iPhone 8 are deasemenea o structura din aluminiu in care sunt imbinate carcasa din sticla si ecranul OLED, iar aceasta este fabricata din aluminiu de grad 7000. Totusi, acestea nu sunt suficiente pentru a tine telefonul drept, iar pentru a evita problemele din 2014 cu telefoanele care se indoaie, Apple a integrat in carcasa iPhone 8 si iPhone 8 Plus o sub-structura din otel care este sudata cu laser pe structura de aluminiu.

iPhone 8 – Cat de Repede se va Indoi Carcasa ?

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au toate aceste elemente combinate de catre compania Apple pentru a face carcasa cat se poate de rigida pentru utilizarea obisnuita. Teoretic, indiferent de presiunea aplicata de un utilizator, iPhone 8 nu ar trebui sa se indoaie, pentru ca in acel punct i se va crapa fie carcasa, fie ecranul, deci telefonul va necesita inlocuire intr-un magazin al Apple, sai unul al unui partner al americanilor.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu sunt primele telefoane ale Apple care au carcase din aluminiu, insa sunt primele care au o asemenea structura de aluminiu in care sunt imbinate elementele din sticla. Pentru ca design-ul iPhone 8 si iPhone 8 Plus s-a schimbat atat de mult din acest punct de vedere, era normal sa vedem si o crestere a rezistentei in carcasa, dar si a sticlei, iar Apple promite rezistenta crescuta.

“By formulating a new kind of glass. Reinforcing it with a laser‑welded steel foundation and an aerospace‑grade aluminum band. The front and back feature custom glass with a 50 percent deeper strengthening layer. A new steel substructure and a stronger, aerospace‑grade 7000 Series aluminum band provide additional reinforcement.”

iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor trece prin multe teste de rezistenta imediat dupa lansare si vom vedea atunci cat de bune sunt ele pentru a fi utilizate fara o carcasa. Am o vaga impresie ca tot ceea ce spune Apple despre rezistenta iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu va fi dovedit in realitate, dar poate ca ma insel si poate ca Apple a reusit intr-un final sa foloseasca Gorilla Glass mai rezistenta in iPhone.

iPhone 8 Repede Indoi Carcasa.