iPhone X aduce Face ID pe toate Modelele iPhone

iPhone X va aduce Face ID pe toate modelele iPhone ale companiei Apple incepand cu anul 2018, daca sistemul va avea succesul pe care-l asteapta compania.

iPhone X aduce Face ID pe toate modelele iPhone pe care compania Apple urmeaza sa le lanseze in anii urmatori, insa, aparent, doar daca tehnologia va fi “imbratisata” de catre clienti. Face ID a fost prezentat oficial impreuna cu iPhone X, care va fi lansat prin aceasta pagina, ca un sistem avansat de recunoastere faciala pe care utilizatorii trebuie sa il foloseasca in locul Touch ID, cititorul de amprente fiind eliminat de catre compania Apple.

iPhone X are Face ID privit cu multa neincredere de catre viitorii clienti ai Apple din cauza unui moment nu foarte bun care a pus intregul sistem in umbra. Mai exact, in cadrul conferintei pentru prezentarea iPhone X, Face ID a refuzat la un moment dat sa functioneze pe scena, dar nu pentru ca ar fi avut probleme, ci pentru ca a fost dezactivat de persoanele care au sters telefoanele inaintea prezentarii.

iPhone X trebuia sa aiba un cititor de amprente implementat sub ecran, insa Apple a luat decizia de a folosi Face ID pentru ca nu a reusit sa integreze aceasta tehnologie asteptata de toata lumea. Se pare ca nici acum nu exista metode prin care un cititor de amprente sa fie integrat cu succes sub ecranul unui telefon mobil, asa ca iPhone X va da “tonul” implementarii sistemelor de recunoastere faciala in telefoanele mobile, inclusiv viitoare modele ale iPhone.

iPhone X aduce Face ID pe toate modelele iPhone

iPhone X ofera functionalitatea Face ID multumita unei camere TrueDepth pe care compania Apple a implementat-o in panoul frontal si care este ascunsa sub decupajul ecranului. Viitoarele modele ale iPhone vor avea deasemenea aceasta camera pentru a oferi Face ID deoarece integrarea 3D Touch in ecranul iPhone X a crescut grosimea acestuia, iar cititoarele de amprente au devenit inutilizabile sub ecrane.

iPhone X va trebui totusi sa-si multumeasca noii clienti cu Face ID, deoarece daca sistemul nu va fi dorit de catre clienti, Apple ar putea alege intr-un final sa ofere un cititor de amprente sub ecran. Asta cred analistii americani despre Face ID, iPhone X si compania Apple, insa cred ca vorbim despre ceva ce are sanse foarte mici sa se intample, pentru ca Apple nu va “intoarce spatele” acestei tehnologii dupa doar 1 an.

“This is because the iPhone’s 3D Touch module makes the entire panel module even thicker, and could potentially undermine the scan-through performance of the under-display solution. If Face ID fails to impress consumers, Apple may turn its focus to the development of under-display solution. However, even if that happens, Apple will still have to find ways to overcome the aforementioned technical issue.”

iPhone X este primul model de iPhone care are Face ID integrat, insa nu si ultimul, pentru ca Apple va transforma aceasta tehnologie in viitorul securitatii biometrice. Ar fi si stupid ca Apple sa renunte la Face ID pentru un alt Touch ID dupa doar un an, avand in vedere ca a spus ca recunoasterea faciala din iPhone X este mult mai sigura pentru clientii sai.

iPhone X Face ID Modelele iPhone

2 COMENTARII

  1. Eu am zis primul…sunt mai analist ca acest om se pare…
    Este si logic ca vor adopta edge to edge si pt varianta Plus si vom avea in 2018 iphone Plus de 6.5″