iPhone – Tehnologia Noua in Ecrane din 2018

iPhone va avea o tehnologie noua in ecrane din 2018, compania Apple intentionand sa foloseasca un nou tip de ecran LCD cu dimensiuni mai mari.

iPhone va avea o tehnologie noua in ecrane din 2018, companiile Apple si Japan Display lucrand deja la dezvoltarea acesteia pentru telefoanele care vor fi lansate anul viitor. Desi multa lume credea ca Apple va folosi doar ecrane OLED in iPhone incepand cu anul 2018, din moment ce a implementat unul de acest gen in iPhone X, iata ca in realitate planurile celor din Cupertino sunt cu mult mai diferite.

iPhone cu ecran OLED este greu de fabricat si mult mai scump decat modelele care au ecrane LCD, problemele cu asigurarea cantitatilor suficiente de ecrane fortand Apple sa foloseasca in continuare vechea tehnologie. Pentru ca Apple nu poate renunta complet la tehnologia LCD pentru ecranele iPhone nici din 2018, ea intentioneaza sa cumpere de la Japan Display ecrane care au tehnologia Full Active, aceasta oferind avantajele ecranelor OLED si chiar mai multe.

iPhone cu ecrane LCD Full Active au margini mult mai mici, cu pana la jumatate, decat cele standard, sau decat cele OLED, iar asta permite curbarea mai usoara a lor. Aceste tipuri de ecrane sunt deja folosite de catre cei de la Xiaomi in propriile telefoane mobile, iar compania Apple este fortata sa le utilizeze in iPhone incepand cu anul 2018 pentru ca nu poate cumpara suficient de multe OLED.

iPhone – tehnologia noua in ecrane din 2018

iPhone ar putea beneficia multumita acestor ecrane OLED si de posibilitatea de a avea margini curbate pentru ecran spre exteriorul carcase, ca la seria Galaxy Edge. S-a spus ca Apple ar dori sa lanseze telefoane iPhone cu asemenea caracteristici, insa pana acum nu a aparut absolut nimic notabil care sa confirme faptul ca vreun producator i-ar putea oferi companiei americane suficient de multe ecrane de acest gen.

iPhone ar urma sa aiba ecrane Full Active LCD incepand din toamna anului 2018, Japan Display incepand productia in prima parte a anului viitor, ea urmand a creste pana in 2019. Japan Display spune ca aceste tipuri de ecrane vor reprezenta 70% din productia sa totala pana in primavara anului 2019, deci este fara dubiu ca Apple le va cumpara pentru iPhone, din moment ce foarte multe dintre ecranele LCD actuale ale Apple provin de la Japan Display.

“Apple Inc. has expressed interest in buying advanced liquid-crystal displays from Japan Display Inc. for some iPhones next year, people knowledgeable about the matter said, a sign the technology has life despite competition from a newer type of display.”

iPhone ar urma sa aiba din 2018 ecrane LCD cu diagonala de 5.8 inch si 6.46 inch, iar cei de la Japan Display ar urma sa fie furnizorii unei buni parti dintre aceste componente. Desigur ca mai multe detalii privind viitoarele modele ale iPhone ce vor fi lansate in 2018, insa e bine sa stim din timp ca ce are Apple in plan, mai ales ca seria de anul viitor va fi extrem de importanta, ca succesoare a iPhone X.

iPhone Tehnologia Ecrane 2018