Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 vs iPhone 7 – Crestere de 4X in Performante

iPhone 8 vs iPhone 7 – Crestere de 4X in Performante

iPhone 8 are performante de pana la 4 ori mai mari decat cele ale iPhone 7, diferenta fiind data de mediile de stocare diferite oferite de companie.

iPhone 8 ofera performante de aproape 4 ori mai bune decat cele ale iPhone 7 cand vine vorba despre scrierea de date si de aproape 2 ori mai bune cand vine vorba despre citirea lor. V-am spus aseara ca Apple a lansat iPhone 8 cu performante diferite in functie de mediul de stocare care este oferit in fiecare model in parte, cele cu medii de stocare NAND flash mari fiind mai performante decat cele cu spatiu de stocare de 64 GB.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus continua practic ceea ce am vazut anul trecut cu seria iPhone 7, iar asta este normal pentru ca asa sunt gandite aceste medii de stocare, indiferent daca vorbim despre telefoane, calculatoare, etc. Facand o comparatie intre seria iPhone 8 si seria iPhone 7, putem vedea ca Apple a crescut extrem de mult vitezele de scriere si de citire a datelor pentru telefoanele sale.

iPhone 8 64 GB are viteze de scriere de 257 MB/s de aproape 4 ori mai mari decat cele ale iPhone 7 32 GB, acesta oferind doar 73 MB/s. In cazul iPhone 8 256 GB, viteza este cu doar 170 MB/s mai mare decat cea a iPhone 7 128 GB, dar pentru modelele echivalente diferenta ar trebui sa fie mai mica, insa nici pe departe apropiata de ceea ce vedem pentru vitezele de scriere in mediile de stocare ale telefoanelor.

iPhone 8 vs iPhone 7 – crestere de 4X in performante

iPhone 8 performante bune
iPhone 8 64 GB are si viteze de scriere cu 500 MB/s mai mari decat cele ale iPhone 7 32 GB, in cazul versiunii cu 256 GB spatiu de stocare vitezele de citire fiind similare. Totusi, cel mai mult conteaza viteza de scriere, pentru ca aceasta determina rapiditatea cu care se instaleaza aplicatii in iPhone 8, cu care se descarca date, cu care se fac procesarile pentru editare de fisiere, documente, sau orice altceva.

iphone-7-32-gb-viteza-scriere

iPhone 8 64 GB va oferi performante mult mai bune decat iPhone 7 32 GB si extrem de apropiate de cele ale iPhone 7 128 GB, asa ca daca faceti trecerea de la oricare dintre aceste 2 modele, nu veti resimti o scadere a performantelor. iPhone 8 256 GB va fi mai rapid in task-urile mentionate mai sus, si altele care necesita transfer de date intern, diferenta fiind mare si masurabila in minute secunde/minute petrecute facand acele lucruri.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au ambele aceste performante oferite de catre mediile de stocare pe care le contin si desigur ca veti resimti asta in principal cand instalati aplicatii, acestea fiind instalate aproape instant. Daca aveti bani de un iPhone 8 sau iPhone 8 Plus cu un mediu mai mare de stocare, ganditi-va daca merita diferenta de 150 de euro pentru performantele superioare pe care le ofera.

 • Dan Mihai

  Și ce înseamnă practic aceasta creștere de 4x pentru utilizatorul normal, căruia nu ii pasa de vitezele de scriere/citire? Mi se va deschide Facebook de 4 ori mai repede? Dar Whatsapp? Sigur camera va porni instant, nu?

 • silvius

  Eiii, naivii sau cei direct interesați rostogolesc astfel de știri. E marketing.

 • BLiviu

  E asa o chestie, cred ca am avut cel
  Putin 10 ip7 de cand a aparut si printre cele mai de top telefoane cu android.Respect pentru Xiaomi mi6.e bun ios ca si sistem de operare dar atat , nu poti sai faci nimic ,cand era JB te mai jucai cu tweekuri dar acum mort , in android in 10min iai facut root + twrp si ai ‘n’ softuri sa te joci cu ele ,investitia ta dr multi bani pe un telefon de top merita , pacat ca iphone a ajuns doar sa fie telefonul pus pe masa in oras sau mandria cand se uita celalalt ca vorbesti si vede marul. Tot iphone am si acum dar cu un telefon pe android clean e altfel

 • Fosocle

  Gurile rele zice ca facebook se va deschide cu circa o sutime de secunda inainte ca tu sa apesi pe aplicatie. La camera nici nu apuci sa te apropii de buton. BANG! Cea mai tare poza din lume. CurCubeu. Top 1 National Geographic in mod direct si definitiv. Te vor suge fetele (din priviri) la fel ca dragnea resursele Romaniei. Viteza de scriere/citire? Mai greu se aprind luminile de la sediul NASA.

 • Ramona_Belgia

  Ai dreptate BLiviu, a ajuns Android mai bun și eficient decât IOS, chiar s-a degradat Apple, ce a fost și ce-a ajuns…

 • BLiviu

  O chestie ce a fost mereu si a ramas esti super stabilitatea lui, dar prea securizat, asta e

 • BLiviu

  Si inca o treaba ce nam vazut de la 6s in jos , la ip7 cu memorie de 128 si 256gb autonomia bateriei e mai mare comparativ cu cel de 32gb

 • BLiviu

  Ni sunt diferente cer -pamant, doar ca preturile cresc si nu prea primim in plus nimic , ai o imagine icloud de pe un 6s care o vei repune pe ip8, 6s-ul functiona perfect nu vei vedea diferente cu ip8, cam astea sunt treburile

 • Ionut Catalin

  Asta nu am auzit pana acum …

 • Intre 6S si 8 sunt diferente destul de mari, sa nu ne amagim cu apa rece.

 • BLiviu

  Ca si hardware si ceva aspect,ideea e ca aceleasi aplicatii le folosesti,si ca viteza de deschidere nu sare in ochi asa mare diferenta