Prima Pagina iPhone X iPhone X – Oamenii Pronunta Diferit Denumirea

iPhone X – Oamenii Pronunta Diferit Denumirea

iPhone X inca are denumirea pronuntata gresit de catre fanii Apple si nu numai, lumea neavand vreun interes sa afle care este denumirea corecta.

iPhone X a fost prezentat de catre compania Apple la jumatatea acestei luni, iar Tim Cook, presedintele Apple, anunta cu mandrie faptul ca noul telefon se numeste iPhone X(zece). Problema este ca pe imaginea proiectata in spatele sau era scris iPhone X, nu iPhone 10, iar lumea a ramas cu ideea de a pronuta litera X in locul cifrei 10, desi compania Apple a scris acolo cifra romana zece, nu pe cea araba, iar asta a generat marea confuzie.

iPhone X va ramane cu ics in denumire pentru foarte multa lume, asa cum OS X a fost si va ramane privit la fel de catre multi dintre cei carora nu le pasa cum rostesc denumirea. Compania Apple a vrut cu siguranta sa aiba o oarecare simetrie intre denumirea noului model al iPhone si cea a vechilor modele ale sistemului de operare Mac OS, insa a reusit sa genereze mai multa confuzie pentru oameni decat altceva.

iPhone X – oamenii pronunta diferit si incorect denumirea

iPhone X este pronuntat mai des iPhone ics in loc de 10, iar intrebari puse de catre jurnalistii americani vizitatorilor unor Apple Store-uri si unor magazine ale operatorilor telecom a dezvaluit asta. Desi exista persoane care pronunta in mod corect denumirea iPhone X, exista mult mai multi care vad litera X si o pronunta exact asa cum este vizibila, fara a se gandi ca de fapt compania Apple a vrut sa spuna altceva.

iPhone X are o denumire care pentru multi genereaza confuzie, iar pentru altii pare logica, fanii companiei Apple stiind cum se face legatura intre denumirea de acum si cele vechi ale Mac OS. iPhone X va rmane cu denumirea ics pentru mult timp de acum incolo si compania Apple nici nu prea isi da silinta pentru a schimba perceptia pentru ca toate discutiile privind denumirea ii aduc doar publicitate gratuita.

“Whether out of confusion, personal preference or mere stubbornness, many people, it seems, prefer to call the new iPhone the “Ecks,” like the letter.”

iPhone X Oamenii Denumirea

 • Tony

  intradevar e un telefon fara identitate . pare sa fie telefon dar nu prea arata a telefon. pentru mine arata ca un telefon stricat

 • RaduD

  Chiar și așa “stricat”, generează un interes destul de mare….

 • Tony

  7 plus the best.

 • In Spania majoritatea îl numesc “X” și nu “10”. Un nume foarte confuz, mai ales pentru cei care habar nu au nici ce sistem de operare folosește un iPhone.

 • .gelu

  Deci Apple a fost total neinspirata in alegerea denumirii care nu inspira nimic decat necunoscuta X .
  Nici macar popoarele ce vorbesc o limba latina, nu sunt inclinate sa vada un 10 in X-ul ala.
  Fail Apple .
  BTW , in multe alte limbi , X-ul ala se pronunta ecs nu ics ,in unele chiar H .

 • Srb Srb

  sa lasam falsele acuzatii….tocmai X va fi singurul ce va avea identitatea bine definita datorita acelor “urechi” intr-o lume unde,daca nu este iphone X, nici nu stii ce si care este cand toate androidele arata la fel acuma
  Probabil daca X ar fi costat cat o paine ar fi arata si pt tine a telefon ne-stricat

 • bogdan

  Am fost în Apple store Italia și angajații spun iphone ics

 • Misu Carmol

  La noi o sa avem traducerea literara, iPhone chiX 😜

 • alex

  Ma da rai mai sunte-ti… nu va place cum arata X sau ics sau ecs,nu va cumparati.
  Ramaneti cu 8-ul in continuare inca vreo 2-3 ani de acum in colo. asta macar a adus ceva in design ce nu este pe piata in comparatie cu toate Androidele.

 • tralala

  Si eu cand ma refer la el il numesc iP X deoarece e mai simplu de pronuntat X decat 10 (zece)

 • alex

  Scuze…sunteti! 🙂

 • Eduard

  Dar pana la urma in calitate de viteze 4g și semnal celular s a rezolvat problema cu Intel? Sau tot praf a rămas? Lămuriri ma și pe mine va rog. Văd ca ip7 și ip8 sunt lansate in România cu Intel. E ok intel?

 • E ok, nu e ok, alte optiuni nu ai. Intel e folosit peste cam tot pe GSM.

 • Srb Srb

  logic, oricum nu poti prinde in 90% din tari mai mult de 300-500mbs prin lte

 • Eduard

  A nu neaparat de viteze. Mai mult ma interesează semnalul celular dacă e puternic sau mai slab ca un 6s pe qualcomm

 • Crs

  E mai slab