Apple Park – Costurile de Constructie ale noului Campus

Apple Park este noul campus pe care compania Apple l-a construit pentru zecile de mii de angajati care lucreaza acum in Cupertino, ea investind nu mai putin de 5 miliarde de dolari pentru finalizarea constructiei, iar mai jos putem vedea cum se impart unele dintre aceste costuri.

Apple a cheltuit 428 milioane de dolari pe cladirea principala circulara, aceasta fiind cea mai scumpa, teatrul Steve Jobs costand inca 180 de milioane de dolari, cu 115 milioane de dolari alocati unei alte cladiri de birouri si 113 milioane de dolari pentru a face locuri de parcare.

109 milioane de dolari au fost investiti in cladirea unde vor fi primiti vizitatorii Apple Park, 72 de milioane de dolari au fost cheltuiti pentru o cladire in care vor fi testate viitoare produse ale Apple, iar 35 de milioane au fost alocati pentru generarea de curent electric.

Apple a cheltuit 31 de milioane de dolari pe o alta cladire pentru testarea de produse, 30 de milioane de dolari pentru un garaj si un data center, 16 milioane de dolari pentru un centru de fitness, si inca 7.5 milioane de dolari pentru o cladire dedicata receptiei.

In total, cei de la Apple a cheltuit 5 miliarde de dolari cu amenajarea Apple Park, insa in imaginea de mai jos vedem doar aproape un sfert din totalul cheltuielilor.

Apple Park cost Constructie