Windows 10 Mobile este Mort, Conform Microsoft

Microsoft a confirmat oficial faptul ca Windows 10 Mobile "a murit", sistemul de operare pentru telefoane mobile devenind in mod oficial istorie.

Windows 10 Mobile nu mai este in atentia celor de la Microsoft, conform omului care conduce divizia ce dezvolta diversele sisteme de operare pe care compania Microsoft le lanseaza pentru produse. Joe Belfiore este numele acestei persoane, iar recent el a afirmat ca Microsoft va continua sa ofere actualizari de securitate pentru Windows 10 Mobile, insa separat de asta nu vor exista alte functii noi pentru sistem.

Microsoft arata foarte clar ca interesul sau nu este de a continua sa investeasca resurse intr-un sistem de operare ca Windows 10 Mobile, unde nu exista viitor pentru produsele Microsoft. Compania americana nu a reusit sa-i convinga pe dezvoltatori sa produca aplicatii pentru Windows 10 Mobile, iar fara ele clientii nu prea au la ce sa foloseasca produsele, asa ca ignorandu-le conving Microsoft sa faca acealsi lucru.

Joe Belfiore, omul care conduce divizia ce dezvolta sistemele de operare ale Microsoft, a renuntat la Windows 10 Mobile pentru Android, deci e clar ca nu mai exista viitor pentru sistem. Belfiore a afirmat ca a ales Android multumita diversitatii de aplicatii care sunt disponibile pentru clienti, lucru care nu exista in cazul Windows 10 Mobile, iar cei de la Microsoft n-au stiut vreodata cum sa rezolve problema.

Disparitia Windows 10 Mobile lasa lumea fara un sistem de operare concurent pentru iOS si Android, iar de aici are de castigat numai compania Google, nu altcineva. Cei de la Microsoft se vor concentra pe Android, nu pe iOS, dupa renuntarea dezvoltarii Windows 10 Mobile, asa ca Apple va avea mai mult de munca pentru a-si tine dezvoltatorii “legati” de platforma iOS in anin urmatori.