Prima Pagina Windows 10 Windows 10 Mobile este Mort, Conform Microsoft

Windows 10 Mobile este Mort, Conform Microsoft

Microsoft a confirmat oficial faptul ca Windows 10 Mobile "a murit", sistemul de operare pentru telefoane mobile devenind in mod oficial istorie.

Windows 10 Mobile nu mai este in atentia celor de la Microsoft, conform omului care conduce divizia ce dezvolta diversele sisteme de operare pe care compania Microsoft le lanseaza pentru produse. Joe Belfiore este numele acestei persoane, iar recent el a afirmat ca Microsoft va continua sa ofere actualizari de securitate pentru Windows 10 Mobile, insa separat de asta nu vor exista alte functii noi pentru sistem.

Microsoft arata foarte clar ca interesul sau nu este de a continua sa investeasca resurse intr-un sistem de operare ca Windows 10 Mobile, unde nu exista viitor pentru produsele Microsoft. Compania americana nu a reusit sa-i convinga pe dezvoltatori sa produca aplicatii pentru Windows 10 Mobile, iar fara ele clientii nu prea au la ce sa foloseasca produsele, asa ca ignorandu-le conving Microsoft sa faca acealsi lucru.

Joe Belfiore, omul care conduce divizia ce dezvolta sistemele de operare ale Microsoft, a renuntat la Windows 10 Mobile pentru Android, deci e clar ca nu mai exista viitor pentru sistem. Belfiore a afirmat ca a ales Android multumita diversitatii de aplicatii care sunt disponibile pentru clienti, lucru care nu exista in cazul Windows 10 Mobile, iar cei de la Microsoft n-au stiut vreodata cum sa rezolve problema.

Disparitia Windows 10 Mobile lasa lumea fara un sistem de operare concurent pentru iOS si Android, iar de aici are de castigat numai compania Google, nu altcineva. Cei de la Microsoft se vor concentra pe Android, nu pe iOS, dupa renuntarea dezvoltarii Windows 10 Mobile, asa ca Apple va avea mai mult de munca pentru a-si tine dezvoltatorii “legati” de platforma iOS in anin urmatori.

 • egrimisu

  RIP 🙂

 • Ionel Aviatorul

  Advarul este ca nici nu si-au batut capul sa il dezvolte, este o mizerie de sistem pe ntru telefoane…

 • Roasted Wookie

  e demult mort

 • Srb Srb
 • Puffy Mic

  Off topic..Mai are cineva probleme cu whatsapp? Eu unu nu mai primesc notificările nici în lockscreen, nici audio, nici în notification center…iOS 11.0.2

 • Srb Srb

  au zis ca vor rezolva aceasta problema cu un update

 • Puffy Mic

  danke!

 • Posibil sa fie de la iOS 11. Multe aplicații încă nu sunt actualizare și optimizare. Deci ar trebui sa se rezolve cu un update. Toți dezvoltatorii lucrează acum din greu la optimizarea aplicațiilor pentru iPhone X.

 • Roasted Wookie

  E un zvon doar din partea unor oameni din IT. Dar avand in vedere istoricul MS de a abandona chestii, nu m-ar mira ca dupa Groove, sa urmeze Cortana, Skype, Bing si Surface intr-un final. Indianul ala are impresia ca succesul iti cade din copaci, fara sacrificii si implicare. Oricum MS este pe un trend de a deveni noul IBM. Din experienta de zi cu zi iti zic ca increderea in MS a luat-o la vale intr-un ritm din cate nu isi va reveni. Si eu stau si ma gandesc daca am facut bine ca am ales Xbox One si nu PS4.

 • Srb Srb

  da nu stiu, totusi windows 10, dupa ce am avut f multe neplaceri cu windows 8, mi s-a parut ok, dar HARDWARE lor, pe vremea aceea un surface book…god…nu puteai face nimic timp de 1 saptamana fara sa te enervezi …poate acum e mai ok dupa 2 ani de la lansare si update’uri peste update’uri.
  Plus ca la MS nu au o logica, un drum predefinit, au scos surface pro pt a iti inlocui laptopul (asa spuneau ei) dupa care au venit cu surface book ultimate laptop, si dupa au venit cu un laptop, surface laptop….deci mi se pare hilar sa ai suface pro ce iti poate inlocui surface book sau surface laptop

 • Bogdan Marian

  dupa surface urmeaza xbox oricum consolele sunt pe moarte de mult nu mar mira sa vad ca microsoft renunța și la xbox.

 • Bogdan Marian

  probabil ca pe vitor microsoft se va concentra mai mult pe software cum ar fi windows 10,office,etc ceva îmi spune ca o sa ajunga ca IBM în 10 anii.