Preturile iPhone vor Creste, da de inteles Tim Cook

Preturile iPhone vor creste substantial in viitor, da de inteles Tim Cook, presedintele companiei Apple confirmand faptul ca vom plati mai mult.

Preturile iPhone vor creste cu o valoare substantiala in viitorul nu foarte indepartat, da de inteles Tim Cook, presedintele Apple, in urma unei vizite facute ieri in Franta. Afirmatia lui Tim Cook vine dupa ce probabil nu l-a convins pe presedintele francez, Emmanuel Macron sa accepte tertipurile fiscale ale Apple si implicit plata de impozite mult mai mici pentru incasarile si profitul generate in Europa.

Presedintele Apple a confirmat faptul ca a sa companie va plati la un moment dat taxe in tarile europene in care vinde efectiv produsele, nu in Irlanda, unde beneficiaza de impozit extrem de mic. Apple a fost deja amendata de Uniunea Europeana din cauza acestei intelegeri fiscale, iar Tim Cook confirma faptul ca a sa companie va plati taxe in tarile europene in care isi vinde produsele si nu in Irlanda, la o valoare infima.

Preturile iPhone in Europa urmeaza sa creasca substantial daca Apple va plati impozite in fiecare tara in care isi vinde produsele, iar aici nu vorbim despre 10 – 20 de euro, ca pana acum. Daca Apple va fi obligata sa plateasca taxe in fiecare tara in care isi vinde produsele, atunci preturile iPhone ar putea creste cu minim 100 de euro in unele dintre ele, daca nu chiar mai mult de atat, iar clientii vor suporta asta.

Preturile iPhone sunt oricum exagerat de mari in multe tari, iar Apple nu va absorbi o crestere a impozitelor aplicate pentru incasari, pentru ca ar pierde multe miliarde de dolari. Daca Apple ar accepta aceste impozite, si-ar readuce profitul la nivelul normal pentru un producator de smartphone-uri, insa totul depinde de agresivitatea cu care marile puteri europene vor obliga compania Apple sa respecte legislatia fiscala europeana.

Macron’s office said the two didn’t discuss past tax disputes, but Cook accepted that fiscal laws worldwide are shifting toward making companies pay tax where money is actually earned.

pret iphone creste