CarPlay a Devenit o Dotare Esentiala pentru Masini

CarPlay a devenit foarte popular in randul celor care sunt in cautarea unui automobil, tehnologia Apple intrecand Android Auto in preferintele unor clienti.

CarPlay a devenit o dotare esentiala pentru masini in ultimul an, clientii producatorilor de automobile considerand acest sistem ca fiind unul necesar pentru a cumpara o masina. O companie specializata in analizarea pietei automobilelor a facut un studiu pentru a afla cat de important este CarPlay pentru cei care se afla in cautarea unei masini, iar rezultatul este unul surprinzator, in special in Europa si China.

CarPlay este esential pentru 23% dintre americanii care cumpara o masina, 56% fiind interesati sa aiba aceasta tehnologie disponibila in masina pe care o cumpara. Android Auto este esential pentru 30% dintre cei care cumpara o masina, iar 54% sunt interesati de sistem, diferenta fiind mare, desi cotele de piata ale iOS si Android in SUA nu sunt chiar atat de diferite, dupa cum probabil stiati deja.

CarPlay

CarPlay are mai mult succes in Europa, aici 29% dintre cei care cumpara o masina considerand sistemul ca fiind esential pentru automobil, 56% fiind doar interesati de el. In cazul Android Auto vorbim despre mai putine persoane care considera sistemul ca fiind esential, dar despre mai multi oameni care sunt interesati sa-l aiba, iar aici diferenta este mai mare in favoarea sistemuui celor de la Apple.

CarPlay este mult mai popular in China decat in Europa si SUA, iar asta in ciuda faptului ca acolo Android domina fara probleme piata smartphone-urilor, dar se pare ca nu si in automobile. CarPlay este foarte popular desi nu ofera functionalitate la fel de buna ca Android Auto pentru automobile, asa ca ramane de vazut daca Apple se va gandi sa imbunatateasca sistemul care este implementat in masini.