Huawei Mate 10 – Performante in fata iPhone 8

Huawei Mate 10 are performante mult mai slabe decat cele ale iPhone 8 sau iPhone X, primul benchmark real demonstrand fara vreun dubiu diferentele.

Huawei Mate 10 are performante foarte slabe in comparatie cu iPhone 8, un prim benchmark facut dupa prezentarea oficiala a telefoanelor aratand faptul ca noul chip Kirin 970 nu este performant. Puteti vedea in imaginea de mai jos ca noul chip Kirin 970 al celor de la Huawei nu-i ofera telefonului Huawei Mate 10 performante mai bune decat cele ale telefoanelor care au chip Qualcomm Snapdragon 845 integrat, din pacate.

Huawei Mate 10 este la fel de slab in performante precum Samsung Galaxy S8, sau Samsung Galaxy Note 8, iar fata de iPhone 8, sau iPhone X diferenta este colosala. Huawei Mate 10 ramane la cele 6300 de puncte inregistrate in Geekbench, in timp ce iPhone 8 sau iPhone X pot atinge pana la 10400 de puncte, deci vorbim despre o diferenta uriasa in performante oferita multumita noului chip A11 Bionic al Apple.

Huawei Mate 10 avea prezentat acest nou chip Kirin 970 ca fiind unul puternic, dar si bazat pe inteligenta artificiala, insa iata ca doar cea din urma parte ramane valabila in momentul de fata. Practic, Huawei Mate 10 nu reuseste sa iasa din randul telefoanelor Android standard cu performantele pe care le ofera, iar asta e o problema majoara din moment ce iPhone 8 si iPhone X sunt gandite pentru a oferi performante excelente.

Huawei Mate 10 are performante foarte slabe in comparatie cu iPhone 8

Huawei Mate 10 performante iphone 8

Huawei Mate 10 va fi o dezamagire pentru chinezii care sunt interesati de performantele unui telefon mobil, acolo aceasta caracteristica fiind extrem de importanta. Avand in vedere ca Huawei Mate 10 nu poate depasi iPhone 8 sau iPhone X in performante, este destul de clar ca multi consumatori nu vor fi interesati sa se uite la aceasta serie de telefoane si vor avea in atentie noile modele de iPhone ale Apple.

Huawei Mate 10 are exact aceleasi specificatii precum Huawei Mate 10 Pro, deci si telefonul “premium” al celor de la Huawei ar trebui sa aiba rezultate identice in benchmark-uri. In aceasta situatie, nici Huawei Mate 10 si nici Huawei Mate 10 Pro nu vor fi o concurenta reala pentru telefoanele Apple din cauza performantelor mult mai slabe, insa ele aveau oricum sanse foarte mici pentru ca sunt produse de catre chinezi.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro sunt o serie de telefoane care trebuiau sa atace iPhone 8 si iPhone X, insa din pacate se vor lupta doar cu modele precum OnePlus 5, sau LG V30. Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro nu vor avea vanzari spectaculoase, dar probabil ca nici macar compania Huawei nu se astepta la asta, asa ca va fi interesant de vazut cat de multi bani vor putea aduce telefoanele pentru chinezi.