Vodafone – Cel mai Rapid Internet Mobil din Romania

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania, intrecand Orange in T3 2017, Supernet 4G+ incepand sa-si arate investitiile facute pana acum.

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania in T3 2017 conform celor de la Speedtest, platforma de masurare a vitezelor de internet pe care multi dintre noi o folosim. Conform celor de la Speedtest, certificarea celor de la Vodafone cu cel mai mare internet mobil din Romania a fost facuta pentru trimestrul al treilea al anului 2017, deci vorbim despre o perioada care acopera doar o perioada de 3 luni.

Vodafone are viteze de internet ce sunt cu 15% mai mari decat ale celor de la Orange, care sunt plasati pe pozitia a doua in top, Telekom si Digi Mobil fiind plasati pe urmatoarele pozitii. Vodafone a fost certificata cu cel mai bun internet mobil din Romania multuita analizarii a 250.000 de teste facute in perioada iulie – septembrie 2017, toate facute folosind conexiuni 4G ale celor 4 mari operatori telecom.

Vodafone are parte aici de o certificare mult mai credibila decat cele facute de catre ANCOM cu Netograf, iar asta prin prisma numarului foarte mare de teste analizate. Daca in cazul Netograf vorbim despre cateva mii de teste analizate intr-o perioada de trei luni, in cazul testului celor de la Speedtest vorbim despre analizarea a 250.000 de teste de internet mobil care ii pun pe cei de la Vodafone in topul operatorilor de telefonie mobila din Romania.

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania

Vodafone ofera viteze medii de descarcare de pe internet care ajung pana la 43 Mbps, in timp ce pentru upload ofera 20 Mbps, deci vorbim despre internet mobil de mare viteza. Daca Orange ofera viteze cu 15% mai mici decat cele ale Vodafone, atunci e putin probabil ca vreun client sa observe diferenta, dar chiar si asa, cel mai rapid internet mobil din Romania este oferit de catre Vodafone.

vodafone internet mobil

Vodafone a facut investitii serioase in reteaua 4G din Romania, iar in ultimii ani a fost intr-o concurenta tot mai acerba cu Orange pentru oferirea celui mai bun internet mobil. Orange s-a laudat timp de mai bine de 1 an cu cel mai rapid internet mobil din Romania, insa cei de la Vodafone contreaza acum cu o certificare venita, din punctul meu de vedere, de la o “autoritate” mult mai credibila decat cele din Romania.

Vodafone promoveaza foarte intens Supernet 4G+ in Romania si incearca sa-i faca pe romani sa creada ca este cel mai rapid internet mobil din tara, iar Speedtest spune ca acest lucru este adevarat. Desigur ca Orange poate imbunatati reteaua pentru a-si recastiga titlul de operatorul care ofera cel mai bun internet mobil din Romania de la Vodafone, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in viitor.