Samsung Galaxy S9 – Cum va Creste Autonomia Bateriei

Samsung Galaxy S9 va avea autonomia bateriei crescuta de catre compania Samsung, o schimbare interna majora permitand prelungirea perioadei de utilizare.

Samsung Galaxy S9 va avea autonomie mai buna pentru baterie, compania Samsung initiind deja procesul in baza caruia isi va uimi cu siguranta clientii globali. Vorbim despre o schimbare uriasa pe care compania Samsung o va face pentru Samsung Galaxy S9 incepand de anul viitor, autonomia bateriei urmand a fi una dintre caracteristicile care va fi imbunatatita majora de catre coreeni in 2018.

Samsung Galaxy S9 a initiat recent productia de chip-uri folosind un proces de fabricatie de 8nm, luand-o chiar inainte celor de la Intel cu aceasta inovatie majora. In baza acestui nou proces de fabricatie va fi produs si chip-ul Exynos 9810 care isi va gasi un loc in Samsung Galaxy S9, iar asta inseamna ca autonomia bateriei va fi mult imbunatatita in telefon, lucru de care se va bucura toata lumea in curand.

Samsung Galaxy S9 va beneficia de un procesor care este produs folosind un proces de fabricatie de 8 nm, mult mai eficient decat cel de 10nm folosit pentru Samsung Galaxy S8. De fiecare data cand se face o schimbare de generatie atat de mare, autonomia bateriei este imbunatatita multumita reducerii consumului de energie si a administrarii mai eficiente a celei existente, deci clientii Samsung Galaxy S9 vor avea de castigat.

Samsung Galaxy S9 are autonomia mai buna multumita noului procesor

Samsung Galaxy S9 va avea un procesor Low Power Plus, aceasta fiind denumirea de marketing folosita de catre cei de la Samsung pentru acest tip de componente folosite in smartphone. Noile chip-uri de 8nm ocupa cu 10% mai putin spatiu pe placa de baza a Samsung Galaxy S9, insa consuma si cu 10% mai putina energie decat cele implementate in Samsung Galaxy S8, de exemplu, diferenta putand fi totusi mai mare.

Samsung Galaxy S9 are aceste noi tipuri de procesoare deja in productie de catre compania Samsung, deci ele vor fi pregatite pentru implementare in telefoane la inceputul anului viitor. Asta inseamna ca noul chip Exynos 9810 pe care Samsung Galaxy S9 il va avea, va fi mai mult ca sigur produs folosind acest proces de fabricatie de 8 nm, schimbarea urmand fi colosa pentru serie.

“With the qualification completed three months ahead of schedule, we have commenced 8LPP production. Samsung Foundry continues to expand its process portfolio in order to provide distinct competitive advantages and excellent manufacturability based on what our customers and the market require.”

Samsung Galaxy S9 autonomie ba terie

Samsung Galaxy S9 are nevoie de autonomie mai buna

Samsung Galaxy S9 are mare nevoie de o crestere substantiala in autonomia bateriei oferita pentru clientii companiei Samsung, iar asta deoarece actualele modele sunt slabe din acest punct de vedere. Samsung Galaxy S8 a fost depasit in autonomia bateriei de iPhone 7 Plus, iPhone 8 si iPhone 8 Plus, deci Samsung Galaxy S9 are mult “teren” de recuperat in momentul in care va fi lansat oficial.

Samsung Galaxy S9 trebuie sa ofere cu cel putin o ora suplimentara de energie pentru baterie, altfel exista riscul ca telefonul sa fie inferior celor existente in momentul de fata pe piata. Cei de la Samsung sunt constienti de aceasta problema si cel mai probabil de aceea au decis sa implementeze asemenea chip-uri in Samsung Galaxy S9, ele putand oferi un avantaj enorm pentru telefoane.

Samsung Galaxy S9 va beneficia nu doar de autonomie mai buna multumita acestor noi chip-uri create de catre Samsung, dar si de performante mai bune. Teoretic acestea s-ar putea apropia de cele ale iPhone 8 si iPhone X, insa daca nu va fi asa, atunci Samsung Galaxy S9 va fi o mare dezamagire pentru foarte multi dintre clientii companiei Samsung dupa ce telefonul va fi pus in vanzare.

31 COMENTARII

  1. Trebuie, are nevoie…si sa renunte la kktul ala de varianta Plus ! Sa faca doar S9 si note 9 pt cei ce vor device mare cu pix

  2. 8 nm? Foarte tare, dacă Samsung folosește acest proces de fabricație acum, iar TSMC va folosii prin absurd un proces de fabricație pe 7 nm atunci următorul proces de fabricație folosit de Samsung va fii pe 6 nm
    Autonomia este foarte importanta și cred ca ar trebuii sa i se acorda aceeiasi atenție de care beneficiază display ul, camera foto și STBR

  3. Mai bine sa nu îl mai facă nu? Orice smartphone de pe piața nu merge rachetă, și iX cu un nou tip de procesor pe un nou proces de fabricație, tot are probleme de soft… Multa putere de procesare, soft neoptimizat, hai sa fim realiști

  4. Da, probabil va creste economia bateriei cu 2,3 ore, mare brânza nu este. Bă frate când va ajunge ca o baterie sa țină 4,5 zile pe regim de funcționare non-stop atunci sa facă valuri, acum e frectie la picior de lemn, marketing…mai măresc frecventa procesorul un pic, ba nush ce senzor, ba un gb de ram in plus și uite așa ne păcălesc an de an sa cumpărăm același produs ici colo modificat

  5. Apple a copiat stratega? Apple are device de 4.7″ si 5.5″
    Samsung are 5.8″ 6.2″ si 6.3″ deci 0.1″ unde vezi tu la apple asa ceva???
    Sa fim seriosi, nu exista, si este o strategie de kkt…sa bage daca tot sunt smekeri telefon flagship de 5.5″ 5.6″ 5.7″ …..6.5″ daca pt voi este o strategie f buna acei 0.1″ diferenta in diagonala

  6. Apple pe 2018 va avea 5.8 si 6.3-6.4 (panel-uri luate in proportie aproape toatala de la Samsung)…deci da,e safe de spus ca apple a copiat(sau mai bine zis va copia) aproape la indigo strategia….dar intr-un fel fiind si nevoita,nefiind alt furnizor sa tina pasul cu ei,inca.La ce ai spus referitor la varianta Plus,intr-adevar e chiar inutil in mom de fata fiind diferenta doare de un stilus intre el si gama Note.

  7. La fel ca ceilalți Apple a copiat strategia Samsung de a lansa mai multe terminale high end pe diferite dimensiuni
    A lansat la fel ca Samsung pe 2 dimensiuni mai întâi, apoi pe 3, tot ca Samsung

  8. Varianta Plus e mai mult decât binevenita mai ales ca unii utilizatori vor sa aibă terminalul respectiv cu display ul cât mai mare cu putință

  9. Asa este, nu este mare brânză, dar e mult mai bine decât înainte, asta e sigur
    Cand cineva va inventa bateria care sa țina 4,5 zile de utilizare non stop pe actualele smartphone uri, va mai trece ceva timp, adică mai mult, pentru ca asta ar fii cea mai tare inovație cu putință, dar pana atunci se imbunatateste autonomia cum se poate

  10. lasa oamenii ce detin sa vorb. Pt ca iphone x vine cu ios11.1
    Mai vorbim cand treci si tu cu vechitura aia de s7 peste 5 ani pe OREO

  11. Mare brânză și cu ios 11.1, nu cred ca situația va fi cu mult diferita de ios 11
    Ai iX? Nu cred, asa ca mai prezice aiurea
    Îmi place mult S7 Edge și nu intenționez sa l schimb, momentan

  12. Dacă tăceai, filozof rămâneai…
    Litografia procesoarelor este limitată la 2-3 nm, pentru că acolo se situează diametrul electronului. O biluță de diametru 2-3 nu poate intra pe o țeavă cu diametrul 1.

    Pariez că pentru tine, Apple va revoluționa electronul, și va găsi o modalitate de a face procesoare pe 1 nm, right ? Noul electron se va numi iLectron, și va fi patentat de către Apple! ????

  13. Samsung face miliarde(si va face miliarde si mai multe)pt ca deja a ajuns unde a ajuns,nu inseamna totusi ca nu fac greseli,precum si apple si altii.Chiar daca seria Note nu are neaparat legatura cu gama S,in mom de fata e inutil sa lanseze un S plus fiind la aceleasi dimensiuni cu Note diferind doar stylusul practic.In trecut da,era alta situatie si Plusul era un itermediar sa zicem .In fine,judecand din alta perspectiva e compania lor pot lansa practic terminale 100 cu diferente de 0.1 intre ele ….doar fix pt faptul ca pot.Samsung intr-adevar au ajuns la nivelul cand isi permit sa greseasca de multe ori ,sa expirementeze etc si sa se ridice fara a fi f afectati .Mie imi pare rau ca nu scot ceva din gama mini sau compact,sa fie la fel de puternic sau asemanator cu celelalte flagshipuri(nu seria A).Acum cu noua tendinta de displayuri mari in corpuri compacte e clar ca nu au de ce sa isi mai bata capul totusi.Vedem ce va scoate din seria S 9 pe tiparul asta si daca vor mai reduce din bezel-uri.Daca va fi asa probabil ca in sfarsit voi trece si voi imbratisa Androidul ca telefon principal desi inca sunt sceptic ca voi putea ….dar cine stie !

  14. Ok, văd că tu ai ales să fii mai prostuț (așa om, așa glumă proastă), decât retărduț (așa de nu își dă seama mai de nimic în viață). Oricum, amândouă ți se potrivesc de minune… Și prostuț, și retărduț!

    Srb Srb = Prst Rtrd ????