Vodafone 4.5G cu Viteze de 800 Mbps in Romania

Vodafone 4.5G a fost anuntata oficial in Romania cu viteze de pana la 800 Mbps, noua retea Supernet fiind disponibila pentru toti abonatii operatorului.

Vodafone 4.5G a fost anuntat in cursul acestei zile de catre operatorul de telefonie mobila noua retea urmand a permite navigarea pe internet la viteze de pana la 800 Mbps in Romania. Vorbim despre o crestere substantiala a vitezelor de navigare pe internet in tara noastra, operatorul de telefonie mobila Vodafone avand si un telefon compatibil cu noua sa retea, Samsung Galaxy S8 fiind modelul respectiv.

Vorbim despre o retea 4.5G care ofra 4×4 MIMO pentru telefoanele care sunt capabile sa ofere suport pentru aceasta tehnologie, iar doar asa exista posibilitatea de a atinge vitezele de pana la 500 Mbps. Operatorul a anuntat ca telefoanele Galaxy S8 care functioneaza in reteaua sa vor atinge viteze de pana la 500 Mbps in mod standard, insa pentru a atinge 800 Mbps e nevoie de o actualizare a telefoanelor, facuta in magazinele operatorului, ea nefiind oferita automat.

Vodafone 4.5G cu viteze de 800 Mbps a fost lansata in Romania

Vodafone 4.5G 800 Mbps

Vodafone a reusit sa demonstreze atingerea unei viteze teoretice de 740 Mbps pe un Galaxy S8 in cursul acestei zile, deci atunci cand reteaua este goala, se pot atinge viteze mari. Va fi interesant de vazut care sunt vitezele atinse dupa ce vor incepe sa foloseasca mai multi clienti reteaua 4.5G, rezultatele putand fi cu mult diferite fata de cele teoretice.

Aceasta este prima retea 4.5G in Romania si un precursor pentru retelele 5G care vor fi disponibile in anii urmatori in tara noastra. Asa cum se intampla mai totdeauna, cei de la Samsung sunt primii care ofera tehnologiile de acest gen pentru operatori, insa daca aveti un iPhone, nu trebuie sa va ganditi ca veti beneficia de viteze la fel de mari, terminalele noastre fiind limitate la 600 Mbps, sau 800 Mbps in anumite tipuri de retele care nu exista si in Romania.

Prin aceasta lansare, operatorul ofera accesul la reteaua 4.5G pentru toate abonamentele existente, dar probabil va trebui activata o optiune separata de catre clienti. Ca sa fiu complet sincer, cred ca putine persoane vor avea efectiv ocazia de a se bucura de reteaua 4.5G in Romania, asa ca ramane de vazut daca operatorul va anunta la vreun moment cati oameni o folosesc efectiv.