Prima Pagina Vodafone Vodafone 4.5G cu Viteze de 800 Mbps in Romania

Vodafone 4.5G cu Viteze de 800 Mbps in Romania

Vodafone 4.5G a fost anuntata oficial in Romania cu viteze de pana la 800 Mbps, noua retea Supernet fiind disponibila pentru toti abonatii operatorului.

Vodafone 4.5G a fost anuntat in cursul acestei zile de catre operatorul de telefonie mobila noua retea urmand a permite navigarea pe internet la viteze de pana la 800 Mbps in Romania. Vorbim despre o crestere substantiala a vitezelor de navigare pe internet in tara noastra, operatorul de telefonie mobila Vodafone avand si un telefon compatibil cu noua sa retea, Samsung Galaxy S8 fiind modelul respectiv.

Vorbim despre o retea 4.5G care ofra 4×4 MIMO pentru telefoanele care sunt capabile sa ofere suport pentru aceasta tehnologie, iar doar asa exista posibilitatea de a atinge vitezele de pana la 500 Mbps. Operatorul a anuntat ca telefoanele Galaxy S8 care functioneaza in reteaua sa vor atinge viteze de pana la 500 Mbps in mod standard, insa pentru a atinge 800 Mbps e nevoie de o actualizare a telefoanelor, facuta in magazinele operatorului, ea nefiind oferita automat.

Vodafone 4.5G cu viteze de 800 Mbps a fost lansata in Romania

Vodafone 4.5G 800 Mbps

Vodafone a reusit sa demonstreze atingerea unei viteze teoretice de 740 Mbps pe un Galaxy S8 in cursul acestei zile, deci atunci cand reteaua este goala, se pot atinge viteze mari. Va fi interesant de vazut care sunt vitezele atinse dupa ce vor incepe sa foloseasca mai multi clienti reteaua 4.5G, rezultatele putand fi cu mult diferite fata de cele teoretice.

Aceasta este prima retea 4.5G in Romania si un precursor pentru retelele 5G care vor fi disponibile in anii urmatori in tara noastra. Asa cum se intampla mai totdeauna, cei de la Samsung sunt primii care ofera tehnologiile de acest gen pentru operatori, insa daca aveti un iPhone, nu trebuie sa va ganditi ca veti beneficia de viteze la fel de mari, terminalele noastre fiind limitate la 600 Mbps, sau 800 Mbps in anumite tipuri de retele care nu exista si in Romania.

Prin aceasta lansare, operatorul ofera accesul la reteaua 4.5G pentru toate abonamentele existente, dar probabil va trebui activata o optiune separata de catre clienti. Ca sa fiu complet sincer, cred ca putine persoane vor avea efectiv ocazia de a se bucura de reteaua 4.5G in Romania, asa ca ramane de vazut daca operatorul va anunta la vreun moment cati oameni o folosesc efectiv.

 • Bybyka

  Vodafone in primul rand sa lanseze VOLTE pentru clienti pentru a furniza in mod complet 4G. In momentul de fata vocea tor 3G este furnizata de Vodafone…. rusine!!!!

 • Eduard

  Așa este bykyka

 • Eduard

  Și sa ma cac pe ele de samsunguri 😀😀

 • iAndrew

  Digi e baza

 • sorin40

  Vodafone a fost, nu mai e ce era!

 • Cristi

  Vodafone e ultima retea!
  In primul rand nu au acoperire 4g decat in marile orase,nu au VOLTE,nu au voice over wifi

 • ibadea

  in 2016 : Viteza maximă atinsă de către 4.5G-ul Orange ar putea ajunge la 1.25 Gbps, iar la upload se oprește la 150 Mbps. Dupa 1 an de zile cati dintre cei de pe Orange se bucura de viteza asta? Sau, stai, nu au lansat-o, la naiba.

  Oferim viteze de 800 mbps, dar pe 4G stam la 50 mbps in loc de 100-150.

 • Cristi

  Dar Orange are semnal 4g peste tot!
  Vodafone e mort la 4g pana si in București !

 • MrUnivers

  Cand reteaua e plina ofera viteze 3g

 • ibadea

  Da, din punctul asta de vedere sta mult mai bine Orange fata de Vodafone, am gasit 4G pe Orange si la tara la 20km de orice drum national, unde Vodafone se chinuia cu 7-8 mbps, iar DIGI la umbra nu avea date

 • Cristi

  De-abia astept sa ma bag la cea mai buna rețea ORANGE

 • rundown

  Vreti calitate, platiti. Orange au niste preturi la fel de nesimtite ca pitipoancele maneliste pe tocuri din orange shop-uri. Tin minte ca acum cativa ani buni, prin 2007 am facut un contract pe 2 ani la Orange si am luat si un telefon sony-erricson k750i parca era. Pitipoanca care m-a servit sigur era julita in genunchi de a ajuns pe acel post. Atata dobitocie nu mi-a fost dat sa vad la o persoana. Habar nu avea de capul ei. Am stat cred 1 ora jumate in shop si tot nu am primit tot ce era stipulat in oferta. Cretina mi-a zis sa revin a 2 zi. Daca as sti ca mai lucreaza in domeniu i-as trimite pe langa niste plasturi pentru genunchi si o carticica cu gestionarea eficienta a timpului

 • Leo MC

  Cum intru în a 2-a baie a mea, cum mă trezesc că sunt pe 3G (la fel și la birou); pot să mă c..hiorăsc în liniște pe telefon doar în baia principală…

 • Leo MC

  Nu era mai simplu să-i spui doamnei că dorești să discuți cu altă persoană? Eu n-am stat niciodată mai mult de 15 minute într-un Orange, la fel și în Vodafone sau Telekom (doar în Digi am stat dar la coadă, pentru că-și lua lumea rahat decodor tv).

 • Cristi

  Samsung+Vodafone=cacat.

 • Vasile Popa

  Depinde unde stai. Eu m-am portat cu toate abonamentele firmei de la Vodafone la Orange, și am făcut cea mai mare greșeală. În localități o fi semnal, dar pe drumuri e jale. Un exemplu, pe DN1, între București și Brașov semnalul e ok, 4G pe 90 % din drum. Dar în continuare, tot pe DN 1, între Brașov și Sibiu, sunt porțiuni de km întregi fără semnal… dispare tot de pe telefon… nu poți nici să vorbești… ce net. În schimb la Vodafone nu am pățit pe drumuri naționale așa ceva…

 • real

  nu ea e de vina.
  e de vina orange ca nu platesc oameni competenti.e un dute-vino
  la magazinele partenere aceeasi problema.(lipsa de personal).

 • Cristi

  Eu am fost in mai multe stațiuni la munte,in foarte multe cazuri nu am avut 4g,prietenul meu avea peste tot full 4g la Orange!