India a Intrecut SUA in Vanzarile de Smartphone

India a intrecut pentru prima oara SUA in vanzarile de smartphone-uri, conform unui nou studiu publicat in cursul acestei zile de catre cei de la Canalys. Ei afirma ca vanzarile de smartphone-uri au atins 40 de milioane de unitati in India in T3 2017, intrecand pentru prima oara in istorie SUA, China ramanand pe prima pozitie, exact precum in trecut.

Samsung ramane cel mai mare vanzator de telefoane mobile in India, cu 9.4 milioane de unitati, insa Xiaomi este foarte aproape in urma, cu vanzari de 9.2 milioane de unitati. Vivo, Oppo si Lenovo sunt ceilalti trei producatori care mai sunt prezenti in top 5, insa toti au vanzari cu mult, mult mai mici, insa macar sunt inaintea celor de la Apple.

Apple nu apare in topul celor mai mari vanzatori de smartphone-uri in cea de-a doua cea mai mare taara de pe glob, situatia nefiind una buna. Compania Apple incearca de ceva vreme sa cucereasca piata samrtphone India, insa pana acum nu a avut prea mult succes, iar dupa cum arata lucrurile nimic nu se va schimba prea curand pentru americani.

Apple vrea sa vanda mai mult in India tocmai pentru ca piata inregistreaza vanzari in crestere pentru smartphone-uri, dar telefoanele sale sunt cu mult prea scumpe.

“This growth comes as a relief to the smartphone industry. Doubts about India’s market potential are clearly dispelled by this result,” said Canalys Research Analyst Ishan Dutt. “There are close to 100 mobile device brands sold in India, with more vendors arriving every quarter. In addition, India has one of the most complex channel landscapes, but with low barriers to entry. Growth will continue. Low smartphone penetration and the explosion of LTE are the main drivers.”

Smartphone vanzari India