Un Chirurg s-a Diagnosticat cu Cancer folosind iPhone

Un chirurg american s-a diagnosticat singur cu cancer folosind un iPhone al Apple si un dispozitiv cu ultrasunete interconectat cu telefonul Apple.

In doctor specializat in chirurgie vasculara s-a diagnosticat cu cancer folosind un aparat cu ultrasunete si un telefon iPhone al companiei Apple. El a testat dispozitivul medical pentru a vedea cat de eficient este in a descoperi celulele canceroase, iar rezultatul a fost diagnosticul pe care nimeni nu si-ar dori sa il primeasca vreodata.

Doctorul testa dispozitivul dupa ce a fost convins de catre creatorii sai sa il foloseasca pentru a vedea daca este util in scanarea cu ultrasunete a corpului uman. Butterly IQ este denumirea acestui dispozitiv medical, el folosind ultrasuntele si 9000 de tobe minuscule pentru a crea o imagine a corpului uman in baza sunetelor percepute.

“Black-and gray images quickly appeared. John Martin is not a cancer specialist. But he knew that the dark, three-centimeter mass he saw did not belong there. “I was enough of a doctor to know I was in trouble,” he says. It was squamous-cell cancer …”

Un iPhone este folosit pentru a afisa rezultatele unui test facut folosinda cest aparat, creatorii sai spunand ca poate fi folosit inclusiv de catre persoane fara pregatire medicala. Combinat cu inteligenta artificiala, dispozitivul ar putea permite obtinerea de diagnostice in casele utilizatorilor fara a vizita un medic, dar totul intr-un viitor nu foarte apropiat.

“The device he used, called the Butterfly IQ, is the first solid-state ultrasound machine to reach the market in the U.S. Ultrasound works by shooting sound into the body and capturing the echoes. Usually, the sound waves are generated by a vibrating crystal. But Butterfly’s machine instead uses 9,000 tiny drums etched onto a semiconductor chip.”

Partea mai proasta a Butterfly IQ sta in faptul ca dispozitivul costa aproximativ 2000 de dolari, deci nu este accesibil usor pentru chiar orice fel de persoane. In ciuda acestui lucru, el va avea cu siguranta succes in domeniul medical si cu inteligenta artificiala, plus un pret mai mic, ar putea fi cumparat si de catre multi utilizatori obisnuiti.

chirurg cancer iphone

3 COMENTARII