Apple vrea Aplicatii Pregatite pentru iPhone X

Apple vrea ca toti cei care cumpara iPhone X sa aiba aplicatii compatibile cu noul ecran cu decupaj, asa ca le cere dezvoltatorilor sa le faca.

iPhone X este disponibil de ieri pentru precomanda, inclusiv in Romania prin aceasta pagina, iar compania Apple vrea ca telefonul sa aiba si aplicatii disponibile pentru lansare. In aceasta idee, cei din Cupertino le cer dezvoltatorilor de aplicatii sa isi actualizeze titlurile pentru ca ele sa fie compatibile cu ecranul noului telefon, dar si decupajul.

Apple le spune dezvoltatorilor ca trebuie sa isi gandeasca aplicatiile astfel incat ele sa afiseze informatii in jurul decupajului iPhone X, fara a incerca sa ascunda aceasta schimbare de design. Apple nu va publica in AppStore aplicatii care au portiuni negre in partile superioara/inferioara ale ecranului pentru a nu masca decupajul.

iPhone X va afisa aplicatiile intr-un mod ciudat pe noul sau ecran cu decupaj, compania Apple stie asta, asa ca incearca sa vina in intampinarea problemei. Desigur ca in aceasta situatie totul tine de dezvoltatori, deoarece ei sunt singurii care isi pot actualiza titlurile, insa e foarte probabil ca multe aplicatii sa nu fie compatibile cu iPhone X chiar din momentul lansarii oficiale in toate tarile unde ar trebui sa ajunga telefonul.

“The future is almost here. iPhone X will be available November 3. This stunning device features the all-new Super Retina display for more immersive experiences and Face ID, a secure new way to unlock, authenticate, and pay. The TrueDepth camera works with ARKit, and the A11 Bionic chip is designed for Core ML and Metal 2. Download Xcode 9.0.1, test your apps in the iPhone X simulator, and capture screenshots. Then submit your updated apps and metadata in iTunes Connect today.”

Apple aplicatii iPhone X