iPhone X – Pret Raportat la Salariile Romanilor

iPhone X are pretul raportat la salariile romanilor, americanilor, englezilor, francezilor, si a altor fani Apple pentru a afla ce efort face fiecare la achizitie.

iPhone X este scump, atat de scump incat a-l cumpara nu este chiar atat de simplu pentru toata lumea, ma ales daca venitul este departe de a oferi posibilitatea de a-l achizitia. Conform unor calcule, un roman ar trebui sa economiseasca 2.5 salarii medii pe economie pentru a-si cumpara un iPhone X de la compania Apple, deci vorbim despre un efort mare pe care trebuie sa il faca o persoana din Romania pentru a-l cumpara prin aceasta pagina.

iPhone X costa intre 5300 si 5400 de LEi in Romania, iar la un salariu medie pe economie de 2364 LEI, este usor de inteles cam cati bani trebuie sa puna departe un roman. Aici vorbim desigur despre un iPhone X cu 64 GB spatiu de stocare, pentru ca modelul cu 256 GB spatiu de stocare costa 6100 de LEI in tara noastra, deci romanii ar trebui sa economiseasca si mai mult pentru a cumpara produsul Apple.

iPhone X este scump peste tot, iar Romania nu este singura tara in care oamenii trebuie sa economiseasca serios pentru a putea cumpara noul telefon mobil al celor din Cupertino. Daca vorbim despre indieni, atunci acestia ar trebui sa economiseasca aproximativ 9 salarii medii pe economie pentru a-si putea permite sa achite pretul iPhone X in tara lor, diferenta fiind si mai mare fata de romani.

iPhone X – Pretul Raportat la Salariile Romanilor

iPhone X este greu de cumparat si de catre rusi, acestia trebuind sa cheltuie aproape 3 salarii medii pe economie pentru a cumpara noul telefon al celor din Cupertino. Daca mergem la mexicani si chinezi, vorbim despre un efort care implica economisirea a peste un salariu si jumatate pentru a cumpara iPhone X de la compania Apple, acestia fiind mult mai avantajati decat multi dintre fanii Apple.

iPhone X este accesibil si pentru polonezi, sau unguri, acestia urmand a cheltui putin peste salariul mediu pe economie pentru a cumpara telefonul celor de la Apple. Italienii si Spaniolii nu trebuie sa faca un efort prea mare pentru a cumpara iPhone X, ei trebuind sa economiseasca doar jumatate din salariu, in timp ce frangezii, germanii si englezii ar trebui sa puna deoparte doar 40% din salariu.

iPhone X este cel mai accesibil pentru elvetieni, acestia urmand a cheltui doar 17% din salariul mediu pentru a cumpara telefonul, cel mai mic procent dintre toti locuitorii planetei. In final, americanii vor cheltui 20% din salariu, in timp ce locuitorii din Australia si Luxembourg vor cheltui 23% din salariu, iar asa avem o imagine completa cu privire la efortul financiar pe care trebuie sa il faca toti cei care vor sa cumpere iPhone X.

iPhone X pret salarii romani