Prima Pagina Apple Apple Dezvolta iPhone si iPad cu chip-uri Intel si MediaTek

Apple Dezvolta iPhone si iPad cu chip-uri Intel si MediaTek

Apple dezvolta in momentul de fata iPhone si iPad cu chip-uri MediaTek si Intel, cei de la Qualcomm urmand a fi exclusi din lantul de distributie.

Apple dezvolta iPhone si iPad cu chip-uri Intel si MediaTek pentru o posibila lansare ce ar putea avea loc in cursul anului viitor, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile. Se pare ca Apple vrea sa renunte complet la Qualcomm pentru viitoarele modele ale iPhone si iPad, iar asta inseamna ca trebuie sa inlocuiasca intr-un fel chip-urile din produsele sale, Intel si MediaTek parand sa fie companiile alese.

Apple face aceasta schimbare majora dupa ce Qualcomm a refuzat sa mai ofere software de testare pentru chip-urile din iPhone si iPad inca de la inceputul acestui an. Motivul pentru aceasta schimbare de atitudine are la baza procesele in care Apple si Qualcomm sunt implicate, cei din Cupertino urmand a fi fortati sa aleaga Intel si MediaTek in ciuda posibilei afectari a experientei de utilizare.

Apple a inlocuit partial modemurile Qualcomm cu cele ale Intel in iPhone si iPad inca de anul trecut, iar asta a dus la o reducere a performantelor GSM ale produselor sale. Daca va decide sa renunte complet la Qualcomm pentru a alege inclusiv MediaTek, atunci Apple risca sa ofere experiente la fel de proaste precum cele pe care le au telefoanele si tabletele Android care folosesc chip-urile MediaTek.

Apple este in momentul de fata intr-un stadiu incipient al procesului de transfer de la un producator la altul, astfel ca ar putea fi nevoie de mult timp pentru ca totul sa fie realizat. In aceasta idee, ramane de vazut daca Apple va reusi sa lanseze in 2018 produse fara chip-uri Qualcomm, sau daca va fi nevoie de mai mult timp pentru a implementa produsele altor companii in iDevice-urile noastre.

“Apple’s plans to exclude Qualcomm chips from next year’s model could still change. People familiar with Apple’s manufacturing process said the company could change modem-chip suppliers as late as June, three months before the next iPhone is expected to ship. Still, some of the people said Apple hasn’t previously designed iPhones and iPads to exclude Qualcomm chips at a similar stage of the process.”

Apple iPhone iPad Intel MediaTek

 

 • V.P

  Miscarea Apple pe care o asteptam ,, bine Samsung foloseste doar in produsele entry-level si mid-range ieftinelile celor de la Media Tek .
  Masonii vor ieftineala in produse premium , bine nu am o problma daca avem calitate si performanta .

 • Srb Srb

  Uite cum Apple va ridica Media Tek
  Sa nu uitam ce a fost TSMC acum 10 ani si ce e acum de fabrica cele mai bune arm cpu

 • Srb Srb

  nu are treaba

 • V.P

  Pentru Apple sunt cele mai bune , in rest bate vantul la TSMC , cand masonii vor consuma tehnologiile vor trece mai departe .

 • Srb Srb

  asta nu neg 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=etV7qrLITQg
  doamne fereste….deci animoji pt adolescenti cred ca va rupe piata…pana si eu am ras la cateva faze…ce tehnologie…hollywood acum in telefoanele noastre

 • iphone6s

  intel va fi cel mai bun pentru smartphone

 • richard

  Animoji sa rupa piata la adolescenti? La cat de dezastru e aceasta generatie posibil sa ai dreptate, desi in acest caz e un adevar trist dc ajungi sa spui WOW la rahatelul facial. Nu ma mir ca razi la astfel de faze.

 • richard

  Mediatek = low entry level.

 • Srb Srb

  da si componente pt mercedes sunt facute in Romania dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa aplice calitatea
  Asa a fost si cu TSMC…si uite ce avem datorita apple

 • Srb Srb

  sigur, deja este legal sa injuri cu animoji deci nah, tu nu trebuie sa razi, chiar daca o faci isteric sau nu, ca se pare ca esti un om mort pe dinauntru.Probabil esti o persoana urata cu care nimeni nu vrea sa petreaca timpul