Apple Dezvolta iPhone si iPad cu chip-uri Intel si MediaTek

Apple dezvolta in momentul de fata iPhone si iPad cu chip-uri MediaTek si Intel, cei de la Qualcomm urmand a fi exclusi din lantul de distributie.

Apple dezvolta iPhone si iPad cu chip-uri Intel si MediaTek pentru o posibila lansare ce ar putea avea loc in cursul anului viitor, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile. Se pare ca Apple vrea sa renunte complet la Qualcomm pentru viitoarele modele ale iPhone si iPad, iar asta inseamna ca trebuie sa inlocuiasca intr-un fel chip-urile din produsele sale, Intel si MediaTek parand sa fie companiile alese.

Apple face aceasta schimbare majora dupa ce Qualcomm a refuzat sa mai ofere software de testare pentru chip-urile din iPhone si iPad inca de la inceputul acestui an. Motivul pentru aceasta schimbare de atitudine are la baza procesele in care Apple si Qualcomm sunt implicate, cei din Cupertino urmand a fi fortati sa aleaga Intel si MediaTek in ciuda posibilei afectari a experientei de utilizare.

Apple a inlocuit partial modemurile Qualcomm cu cele ale Intel in iPhone si iPad inca de anul trecut, iar asta a dus la o reducere a performantelor GSM ale produselor sale. Daca va decide sa renunte complet la Qualcomm pentru a alege inclusiv MediaTek, atunci Apple risca sa ofere experiente la fel de proaste precum cele pe care le au telefoanele si tabletele Android care folosesc chip-urile MediaTek.

Apple este in momentul de fata intr-un stadiu incipient al procesului de transfer de la un producator la altul, astfel ca ar putea fi nevoie de mult timp pentru ca totul sa fie realizat. In aceasta idee, ramane de vazut daca Apple va reusi sa lanseze in 2018 produse fara chip-uri Qualcomm, sau daca va fi nevoie de mai mult timp pentru a implementa produsele altor companii in iDevice-urile noastre.

“Apple’s plans to exclude Qualcomm chips from next year’s model could still change. People familiar with Apple’s manufacturing process said the company could change modem-chip suppliers as late as June, three months before the next iPhone is expected to ship. Still, some of the people said Apple hasn’t previously designed iPhones and iPads to exclude Qualcomm chips at a similar stage of the process.”

Apple iPhone iPad Intel MediaTek