Prima Pagina iPhone X iPhone X iti arata Fata Dezvoltatorilor de Aplicatii

iPhone X iti arata Fata Dezvoltatorilor de Aplicatii

iPhone X iti arata fata dezvoltatorilor de aplicatii terte din AppStore, compania Apple neavand un sistem prea clar de a ii proteja pe utilizatorii sai.

iPhone X iti arata fata dezvoltatorilor de aplicatii, in ciuda faptului ca Apple a facut promisiuni ca Face ID este sigur si ca datele din el nu vor ajunge la aplicatii terte, chiar daca noi permite folosirea lui cu ele. iPhone X stocheaza datele despre fata noastra in chip-ul enclava din chip-ul A11 BIonic, insa conform unor informatii aparute azi, telefonul partajeaza unele date cu aplicatiile terte, cu acordul nostru.

iPhone X le arata unor dezvoltatori o reprezentare a fetei noastre si peste 50 de expresii faciale daca noi oferim unei aplicatii acordul de a folosi Face ID pentru recunoastere faciala, asta suparand multa lume. iPhone X ofera acces la un API special pentru Face ID catre dezvoltatorii de aplicatii, acestea folosind recunoasterea faciala pentru a securiza informatiile stocate in telefoanele noastre.

iPhone X ofera totusi mai multe date din Face ID decat trebuie, dezvoltatorii de aplicatii putand vedea, practic, o reprezentare a fetei noastre si putand vedea peste 50 de expresii faciale. Singurul lucru care i-ar putea impiedica pe dezvoltatori sa vada reprezentarea fetei multumita iPhone X si sa partajeze datele cu entitati terte este amenintarea Apple de a-i exclude din AppStore, deci nimic substantial.

“Apple allows developers to take certain facial data off the phone as long as they agree to seek customer permission and not sell the data to third parties. App makers who want to use the new camera on the iPhone X can capture a rough map of a user’s face and a stream of more than 50 kinds of facial expressions.”

iPhone X va permite oricaror dezvoltatori sa creeze reprezentari aproape reale ale fetelor noastre si ale diverselor expresii faciale, iar compania Apple nu va putea opri intentiile rele ale acestora. Din pacate, se pare ca utilizatorii iPhone X nu vor putea scapa de ceea ce se tem, astfel ca vor trebui sa nu ofere acces unor aplicatii la Face ID, fie vor trebui sa renunte complet la sistem, pentru ca Apple nu-i protejeaza.

iPhone X va oferi aceste date doar aplicatiilor care vor putea aplica masti, sau diverse alte elemente grafice peste fetele noastre, adica Snapchat, Facebook, etc, deci companiile care au deja fata ta in servere.

iPhone X Fata Aplicatii

 • Visan Teodor

  Auci,asta e dureroasă.

 • Deci nimic nu se salvează doar în memoria telefonului și atât producătorul, dezvoltatorii de aplicații cât și alte servicii secrete și de publicitate, au acces la datele noastre. Intimitatea am pierdut-o acum mulți ani, mulți mulți ani. Așa că avem două opțiuni: ori renunțăm la tehnologie și la viața modernă și ne mutam în pădure, ori, dacă nu avem nimic de ascuns, ne vedem in continuare de viața noastră ca și cum nu s-ar întâmpla nimic.

 • icetkk

  Asta cu “nu avem nimic de ascuns” mă scoate din minți.
  Pun pariu pe 10.000€ că dacă am acces 20 de minute la toate dispozitivele tale, strâng destule informații cât să-ți “distrug” viața, în sensul că să-ți compromit multe relații și să-ți alienez o bună parte din prieteni/colegi/cunoștințe. Mai mult decât atât, te fac și de râs în fața vecinilor. Nu mai spun aș avea destulă muniție pentru a te șantaja sau pentru a te ține departe de orice fel de funcție publică.
  Un exemplu simplu ar fi cum peste 15 ani de acum încolo, soția ta ar ajunge într-o funcție de conducere (publică sau privată), iar conversație nevinovată purtată între voi acum (cu 15 ani înainte de a ajunge ea pe post), în care râdeați de chelia unui vecin, ajunge s-o pună în mijlocul unui scandal. Șeful ei e chel și ea a vorbit foarte urât, la modul general, de oamenii fără păr, în conversația cu tine, care era la mișto atunci când era purtată.
  Un scandal vine de la un băț de chibrit.
  Ideea e să ne protejăm pe cât posibil viitorul, luând în calcul cât mai multe variante, iar discreția și intimitatea sunt ESENȚIALE. Nici cu gândul nu gândești unde te duce viața și cum ești nevoit de împrejurări să-ți schimbi moravul/sistemul de valori, iar în momentul ăla moravul vechi poate fi un ghimpe în coastă.

  În lumea noastră, oamenii nu se fac distincția între transparență și lipsa totală a intimității. TOȚI avem ceva de ascuns, TOȚI avem secrete care ofată devoalate, se duce dracului viața noastră așa cum o știm, chiar dacă legal nu se întâmplă nimic, că nu am încălcat nicio lege.

  Deci, ai multe de ascuns, toți avem multe de ascuns. Și poți folosi tehnologia și responsabil, fără să te supraexpui “pericolelor”.

 • Din tot ce ai spus tu, nu se poate aplica in cazul meu. Sunt un roman care trăiește în Spania, o tara in care romanii sunt văzuți doar că niște analfabeți, țărani, țigani, hoți și prostituate. Deci mai jos decât atât nu pot sa cad. Cât despre funcții publice nu este cazul. Sunt freelance.

 • icetkk

  Ești în Spania ACUM, ești freelance ACUM.
  “ACUM” fiind cuvântul cel mai important. Iar un rahat de acum se poate transforma într-o ploaie de rahat peste 20 de ani. Nu știi cum se schimbă lumea, unde poți ajunge.

 • Mulțumesc pentru sfaturi, dar nu mă gândesc acum la ce o SA fie peste 20 de ani. Viața este imprevizibilă.

 • Cosmin

  Salut. Daca nu ai nimic de ascuns, poti sa-mi lasi si mie contul tau si parola de la email si facebook?
  Oricum traim intr-o lume unde intimitatea a disparut, deci le lasi aici publice?

 • icetkk

  Nici când te urci în mașină, nu te gândești că o să faci pană, dar ai rezervă, cric și cheie de roți.
  Viața e imprevizibilă, dar anumite lucruri ne stau în putere. Să nu dăm puterea asta altora doar din neglijență, ignoranță sau nepăsare.
  Atât, am bătut destul câmpii pe subiectul ăsta. :))

 • Ție nu, doar pentru Apple, Google și serviciile secrete.

 • Viorel

  Asta nu e frumos.. de asta am eu Galaxy s8+ asta nu imi fura din fata

 • Dan Mihai

  Si daca ai ceva de ascuns? Dacă plănuiești să dai jos un guvern corupt? Dacă vrei să faci un cadou prietenei/sotiei? Dacă ai un business de succes si te spionează concurența? Daca, dacă, dacă…Sunt multe cazuri în care e justificat să ții secrete.