iPhone X – Face ID e mai Incet decat Touch ID

iPhone X are un Face ID care este mult mai incet decat Touch ID in deblocare, dar asta depinde de modul in care folosim aceasta functie a telefoanelor noastre.

64

iPhone X are un Face ID care este mai incet decat Touch ID din vechile modele de iPhone ale companiei Apple, insa totul depinde de modul in care este deblocat telefonul pentru utilizarea zilnica. Foarte multa lume se intreba cat timp in plus va pierde din cauza Face ID pentru a avea acces la datele din telefoane, comparativ cu Touch ID, iar rezultatele nu sunt nici pe departe atat de bune precum v-ati imagina.

iPhone X are un Face ID care este de pana la 2 ori mai incet decat Touch ID pentru deblocarea din LockScreen, adica 1.8 secunde in loc de 0.91 secunde, cat este necesar pentru un vechi model al iPhone. Diferenta este substantiala, procentual, daca stam sa ne gandim de cate ori ne deblocam telefoanele zilnic, iar cei care trec la iPhone X de la un model mai vechi o vor resimti si o vor considera un punct slab al telefonului.

iPhone X Face ID Touch ID

iPhone X poate fi totusi deblocat ceva mai repede daca este activata functia Raise to Wake, insa chiar si asa, timpul este mai mare decat cel pentru deblocarea folosind Touch ID in vechile iPhone. Diferenta este data de faptul ca in iPhone X este necesara o glisare pe ecran dupa recunoasterea fetei, in loc ca telefonul sa se deblocheze imediat, iar asta pentru ca el intai deblocheaza notificarile si apoi arata aplicatiile.

iPhone X – Face ID e mai incet decat Touch ID

iPhone X are un Face ID mai incet decat Touch ID in aceste conditii, dar cand vine vorba despre accesarea aplicatiilor din LockScreen lucrurile se schimba radicala, dupa cum puteti vedea. In aceasta situatie, timpul de accesare al aplicatiilor folosind Face ID este mult mai mic decat cel inregistrat in cazul Touch ID, iar asta pentru ca nu mai exista pasul suplimentar pentru citirea amprentei, iPhone X recunoscandu-ne fata.

iPhone X ar trebui sa fie mai rapid cu recunoasterea faciala si in orice alta situatie de autentificare biometrica, pentru ca nu mai este necesara atingerea butonului Home, fata fiind recunoscuta imediat. Totusi, in functie de cum ne folosim telefoanele zilnic, e posibil ca Face ID din iPhone X sa para mai incet decat Touch ID pentru majoritatea clientilor care isi deblocheaza mai des telefoanele decat fac altceva.

iPhone X nu va avea Face ID mai rapid prea curand, compania Apple putand scadea durata necesara pentru recunoasterea faciala, dar nu fara a afecta eficacitatea sistemului oferit pentru clientii sai. Acestea fiind spuse, daca veti folosi Face ID in mod constant, atunci este bine sa stiti ce fel de dezavantaje veti avea in comapratie cu Touch ID, iar asta pentru ca e bine sa stiti din timp la ce sa va asteptati de la iPhone X.