iPhone X – Face ID e mai Incet decat Touch ID

iPhone X are un Face ID care este mult mai incet decat Touch ID in deblocare, dar asta depinde de modul in care folosim aceasta functie a telefoanelor noastre.

iPhone X are un Face ID care este mai incet decat Touch ID din vechile modele de iPhone ale companiei Apple, insa totul depinde de modul in care este deblocat telefonul pentru utilizarea zilnica. Foarte multa lume se intreba cat timp in plus va pierde din cauza Face ID pentru a avea acces la datele din telefoane, comparativ cu Touch ID, iar rezultatele nu sunt nici pe departe atat de bune precum v-ati imagina.

iPhone X are un Face ID care este de pana la 2 ori mai incet decat Touch ID pentru deblocarea din LockScreen, adica 1.8 secunde in loc de 0.91 secunde, cat este necesar pentru un vechi model al iPhone. Diferenta este substantiala, procentual, daca stam sa ne gandim de cate ori ne deblocam telefoanele zilnic, iar cei care trec la iPhone X de la un model mai vechi o vor resimti si o vor considera un punct slab al telefonului.

iPhone X Face ID Touch ID

iPhone X poate fi totusi deblocat ceva mai repede daca este activata functia Raise to Wake, insa chiar si asa, timpul este mai mare decat cel pentru deblocarea folosind Touch ID in vechile iPhone. Diferenta este data de faptul ca in iPhone X este necesara o glisare pe ecran dupa recunoasterea fetei, in loc ca telefonul sa se deblocheze imediat, iar asta pentru ca el intai deblocheaza notificarile si apoi arata aplicatiile.

iPhone X – Face ID e mai incet decat Touch ID

iPhone X are un Face ID mai incet decat Touch ID in aceste conditii, dar cand vine vorba despre accesarea aplicatiilor din LockScreen lucrurile se schimba radicala, dupa cum puteti vedea. In aceasta situatie, timpul de accesare al aplicatiilor folosind Face ID este mult mai mic decat cel inregistrat in cazul Touch ID, iar asta pentru ca nu mai exista pasul suplimentar pentru citirea amprentei, iPhone X recunoscandu-ne fata.

iPhone X ar trebui sa fie mai rapid cu recunoasterea faciala si in orice alta situatie de autentificare biometrica, pentru ca nu mai este necesara atingerea butonului Home, fata fiind recunoscuta imediat. Totusi, in functie de cum ne folosim telefoanele zilnic, e posibil ca Face ID din iPhone X sa para mai incet decat Touch ID pentru majoritatea clientilor care isi deblocheaza mai des telefoanele decat fac altceva.

iPhone X nu va avea Face ID mai rapid prea curand, compania Apple putand scadea durata necesara pentru recunoasterea faciala, dar nu fara a afecta eficacitatea sistemului oferit pentru clientii sai. Acestea fiind spuse, daca veti folosi Face ID in mod constant, atunci este bine sa stiti ce fel de dezavantaje veti avea in comapratie cu Touch ID, iar asta pentru ca e bine sa stiti din timp la ce sa va asteptati de la iPhone X.

64 COMENTARII

  1. zaone, o comparatie a Face Id cu deblocarea faciala de pe note 8 nu gasim sa vedem? Ar fi intersanta si aceasta comparatie, doar sunt cele 2 telefoane ale momentului..De exemplu, la note 8 au o functie care accelereza recunosterea faciala si deblocarea telefonului…

  2. Touch id poți sa îl folosești din moment ce pui mana pe telefon !!! Nu trebuie sa îl pui cu fata la tine, ceea ce îl face de 10 ori mai rapid ! Tocmai de asta nu sunt un fan al face id !!

  3. Plus ca cei de la verge spun ca nu prea merge afara când e soare sau in locuri bine iluminate. Anul asta revine pin-ul la putere!

  4. Iarăși ești tu gica contra ? Poi tocmai asta este și ideea de rapid și sigur, nu trebuie sa îmi fac un selfie înainte sa dau un telfon sau sa deschid o aplicație !! Pun mâna pe telefon cu degetul mare pe touch id și a doua atingere este aplicația de care an nevoie !

  5. Din ce am văzut eu, problema pare a fi din soft. Din cauza animație de deblocare are acea întârziere. Eu cred că într-o viitoare actualizare se va rezolva. Și este posibil să scoată și acel “swaip” ca să ajungi in ecranul home.

  6. Chiar aseară am văzut cum “iJustine” a pus la proba acest FaceID și vreau să spun că eu am rămas plăcut impresionat de cum funcționează. Va recomand sa vedeți ultimul ei video pe YouTube. Poate pui tu linck-ul aici @Zaone, că la mine durează 24h până îl aprobi.

  7. Momentan, promotion cu OLED este doar un vis frumos, cel puțin pentru următorii 2 ani. Ca sa bage promotion, Apple va trebui sa revină la LCD. Și eu nu ii vad pe ei sa revină la o tehnologie veche. Este mult mai simplu sa umble pe la animațiile din sistemul de operare.

  8. Expun următoarea situație… Sa zicem ca ești într-o situație in care ești blocat sub ceva care nu te lasă să-ți miști capul, dar nici mana sa o aduci la nivelul feței… După o calamitate ceva sau pur și simplu oameni cu probleme… Cum vei debloca telefonul cu face id, deși ai acces la telefon?

  9. nope, dar ai rugat link cu ea ! Dar recunosc imi place, isi face singura editarile nu are persoane in spate…tot ce face ea, face de una singura, si da imi plac oamenii veseli,iar ea este din belsug

  10. Îmi bucură întreaga zi dacă o văd de dimineață. ? Și mie îmi place faptul că este o fire veselă, optimistă și că se ocupă ea singură de editări, cu Final Cut Pro, evident.

  11. va rog frumos sa ma ajutati,am un I8 si a ramas blocat pe prima pagina,nu pot sa-l inchid,sa-l bag in recovery,nimic.Am incercat sa-i fac update prin cablu dar nici asa,deoarece imi cere codul dar eu nu vad nimic pe ecran.Vreo idee ce sa fac?

  12. Nu toți au activat Siri pe telefon… Mie ca roman mi-e inutil Siri sau eu nu-l folosesc….iar de functia SOS nu am știut decât pana acu câteva săptămâni..deci nu toți se pot folosi de funcțiile astea…

  13. pai si daca ai touchid si nu te poti uita la telefon ce faci? il deblochezi si??? poate cu un 3310 iti dadeai seama ca aveai taste fizice numerice dar aici? chiar nu inteleg unde vrei sa ajungi

  14. ok, nu inteleg atunci care este diferenta? ca nu stii atunci mori cu zilelele..de ce iti mai iei iphone daca nu stii sa il folosesti…

  15. fara sa vezi pe ce apesi….cum poti apela 911??? pe bajbaie?
    mult mai usor si mult mai sigur prin Siri sau prin emergency call

  16. fiind telefon touschscreen nu prea…
    ai incercat sa faci ceva la o masina in mers ce are info cu touchscreen fara sa te uiti? stai linistiti, daca ai o situatie expusa de tine bagi emergency call direct , si Apple a facut totul automat fie ca vorbim de iphone sau apple watch, in tara in care esti, suna la numarul acelei tari pt situatii de urgenta, in cazul nostru 112

  17. Ideea e următoarea…cu touch id nu e nevoie sa te uiți la telefon ca sa îl deblochezi… Si mi se pare mai practic și mai comod decât face id

  18. Auzi tinere…eu niciodata nu vorbesc in necunostinta de cauza! Vrei sa-ti trimit o poza cu telefonul sau/ si cu bonul de achizitie? Folosesc numai deblocarea faciala( nu prin iris scaner) si merge bine chiar…eram curios o comparatie intre acest tip de deblocare si cel de la iphone x..

  19. da tot ce se poate, ca maine showroom BUC, si pt restul maine sa plece pt ridicare Sambata..ceea ce tot e bine decat asteptare pana Luni

  20. Omule…eu vorbeam de deblocarea faciala in general, care e mai rapida, la note 8 sau iphone x…nu noaptea, nu la reflector, nu pe ceata…acum este clar??