iPhone X – Placa de Logica si Baterie Duble, Toate Noutatile

iPhone X are placa logica si baterie duble integrate de Apple, noutatile telefonului mobil fiind dezvaluite de prima dezasamblare facuta in cursul acestei zile.

iPhone X are placa logica si baterie duble, conform primei dezasamblari profesioniste facute astazi, telefonul celor de la Apple fiind desfacut si explicat in detaliu pentru toata lumea. Stiam inca de ieri ca noul iPhone are doua baterii integrate de Apple, insa termenul corect este o baterie formata din doua celule diferite, dispuse in forma literei L in carcasa noului smartphone pentru a incapea.

iPhone X are o placa logica cu aproximativ 70% mai mica decat cea folosita in iPhone 8 Plus, iar asta desi are mai multi conectori si mai multe chip-uri integrate de catre compania Apple. Apple a reusit sa reduca dimensiunile placii logice prin indoirea sa si sudarea in timpul fabricarii, componentele de pe ea fiind montate pe o parte si pe alta, intr-o schimbare fara precedent nu doar pentru Apple, ci pentru lumea smartphone.

iphone x placa logica baterie noutati 1

iPhone X ar avea o placa logica cu 35% mai mare decat cea a iPhone 8 Plus daca ea ar fi desfacuta si intinsa pe o masa, densitatea de componente de pe ea fiind cea mai mare intalnita pana acum. Apple a reusit sa monteze mai multe componente in placa logica a iPhone X decat in cazul Apple Watch, eficienta cu care a gasit spatiu pentru toate chip-urile si toti conectorii fiind impresionanta, chiar si pentru Apple.

iphone x placa logica baterie noutati 3

iPhone X are placa de logica si baterie duble, iata toate noutatile

iPhone X are placa logica creata in acest mod pentru a face loc pentru bateria cu doua celule care are forma literei L, ea fiind montata in acest mod pentru a incapea in carcasa mica. iPhone X are o baterie care ofera 10.35 Whr fata de 10.28 Whr cat are cea din iPhone 8 Plus, deci teoretic este usor mai mare, ea avand 2716 mAh, insa diferenta nu va avea vreun impact asupra autonomiei bateriei.

iphone x placa logica baterie noutati 2

iPhone X are deasemenea o componenta de protectie pentru camera, ar ar functiona ca un “airbag” pentru a o proteja de eventualele miscari facute in timpul unui impact mai puternic. Mergand in continuare, pentru a face loc pentru camera TrueDepth, cei de la Apple au mutat difuzorul de la ureche putin mai jos, astfel ca asa au reusit sa integreze noua camera frontala pentru Face ID in iPhone X.

iphone x placa logica baterie noutati 4

iPhone X are deasemenea o bobina pentru incarcare wireless, incarcare rapida, dar si 3 GB RAM DDR 4 de la Hynix, si probabil cei de la Samsung. Mediile de stocare sunt cumparate de la Toshiba si Samsung, iar in  noul chip A11 Bionic se ascund 6 nuclee care ofera performantele foarte bune pe care le stiti deja, dar aparent doar in testele sintetice, nu si in utilizarea reala.