iPhone X vs iPhone 7 Plus – Testul performantelor

iPhone X si iPhone 7 Plus apar astazi intr-un test al performantelor care ne arata daca diferenta de pret intre telefoane se resimte si in rapiditate.

iPhone X si iPhone 7 Plus sunt comparate intr-un prim test pentru a ni se arata ce fel de performante ofera cele doua telefoane ale companiei Apple, diferentele in testele sintetice fiind enorme intre el. iPhone X are un chip A11 Bionic implementat de catre compania Apple, in timp ce iPhone 7 Plus are un chip A10 Fusion, punctajele in Geekbench fiind net in favoarea primului, dar asta nu mai e o surpriza pentru cineva.

iPhone X porneste mai rapid decat iPhone 7 Plus, asa cum este normal multumita procesorului, RAM-ului si mediului de stocare mult mai rapide decat cele oferite in modelul anterior. Trecand de prima pornire a celor doua telefoane, este foarte clar vizibil faptul ca pentru deschiderea aplicatiilor native nu exista diferente in performante intre iPhone X si iPhone 7 Plus, iar daca ele sunt minore, situatie nu chiar atat de neasteptata.

iPhone X are exact acelasi hardware precum iPhone 8, iar in cazul acelui model am vazut deja ca nu exista diferente foarte mari in comparatie cu iPhone 7 Plus, acest test confirmand asta. iOS 11 este gandit intr-un asemenea mod incat animatiile tin in loc hardware-ul din iPhone X sau iPhone 8, asa ca de aici vine lipsa diferentelor intre cele doua modele de telefoane, dezactivarea animatiilor putand face o diferenta majora.

iPhone X este intrecut in mod interesant in deschiderea unor jocuri, asa cum am vazut si cu iPhone 8 acum cateva saptamani, semn ca aplicatiile inca nu sunt chiar atat de bine optimizate pentru noul A11 Bionic. Din pacate nu vedem si un  test cu redeschiderea aplicatiilor lasate in fundal, insa probabil iPhone X nu va fi mai bun decat iPhone 8 aici, iOS 11 stricand complet sistemul de administrare a memoriei RAM.