Ecranul iPhone X Reda Culori Diferite in Functie de Cum il Privesti, va Avea Burn-In

iPhone X este afectat de afisarea unor culori si nuante diferite pentru ecran, problemele cu burn-in, adica persistenta sau remanenta imaginilor, fiind posibile.

Apple a publicat noaptea trecuta un document de suport in care incearca sa se scuteasca de o problema pe care unii clienti o vor raporta in magazine si ar putea-o folosi pentru a returna telefoanele iPhone X. V-am spus aseara cand am publicat impresiile mele despre iPhone X ca ecranul afiseaza culori diferite in functie de unghiul din care-l privesti, dar e suficient sa inclini putin telefonul pentru ca schimbarea sa fie substantiala.

Modificarile culorilor si nuantelor la o simpla inclinare

Apple spune ca e normal ca un ecran OLED sa aiba modificari ale culorilor si nuantelor ecranului, iPhone X suferind de aceasta problema si-i spun problema pentru ca devine enervanta in timp. Practic, in timp ce folosesti iPhone X intr-o aplicatie cu o interfata alba, sau gri deschis, vei vedea ca se modifica nuanta culorilor cand inclini usor telefonul, culorile calde devenind reci si veiceversa, totul fiind complet nou pentru un posesor de iPhone.

iphone x culori ecran burn-in persistenta imagini

“Dacă privești un dispozitiv OLED dintr-un unghi ascuțit, ai putea observa modificări ușoare în ceea ce privește culorile și nuanțele. Aceasta este o caracteristică a afișajelor OLED, fiind un comportament normal.”

Trebuie sa recunosc faptul ca nici la Samsung Galaxy S8, sau Samsung Galaxy Note 8 n-am intalnit problema asta, altfel as fi observat-o, ea nefiind la fel de proeminenta precum in cazul iPhone X. In aplicatiile cu fundal colorat nu veti sesiza modificari majore ale nuantei culorilor ecranului iPhone X, insa in restul aplicatiilor cu fundal foarte deschis, veti sesiza acest lucru foarte rapid, dar se pare ca este perfect normal.

Super Retina cu burn-in, adica persistenta imaginilor, sau remanenta imaginilor

Ecranul Super Retina al iPhone X va fi afectat de ceea ce fanii Android stiu sub denumirea burn-in, adica persistenta imaginilor, sau remanenta imaginilor, cum explica Apple. Mai exact, pe ecranul iPhone X ar putea ramane fixate in pixeli unele imagini ale interfetelor de utilizator, sau alte interfetelor aplicatiilor folosite de catre noi in utilizarea zilnica, chiar si atunci cand o imagine diferita este afisata.

“În cazul utilizării prelungite, afișajele OLED pot prezenta și unele modificări ușoare în ceea ce privește componenta vizuală. Și acesta este un comportament normal și poate include „persistența imaginilor” sau „remanența imaginilor”, situații în care pe afișaj apar reminiscențe ușoare ale unei imagini după ce pe ecran apare o imagine nouă.”

Apple spune ca ecranul Super Retina al iPhone X a fost gandit pentru a fi cel mai bun din industrie in ceea ce priveste reducerea efectelor de remanenta sau persistenta a imaginilor, care afecteaza ecranele OLED. In ciuda acestui lucru, cei de la Apple confirma faptul ca pana si iPhone X poate si va fi afectat de aceasta problema in cazul utilizarii indelungate, asa ca ar fi bine sa fiti pregatiti pentru asta.

Cum protejezi ecranul OLED al iPhone X

Pentru a proteja ecranul OLED al iPhone X impotriva problemelor cu persistenta sau remanenta imaginilor, Apple evitarea afisarii aceleiasi imagini pentru o perioada lunga de timp cu luminozitatea setata la nivelul maxim. Imaginile nu trebuie sa aiba nici un contrast ridicat cand sunt afisate cu luminozitatea maxima, altfel exista o foarte mare sansa ca ecranul sa sufere de burn-in, iar Apple ar putea refuza sa-l schimbe.

iPhone X a fost primit, in cea mai mareparte, destul de bine de clienti, cu foarte multe laude, dar vom vedea cu siguranta si primele plangeri despre burn-in sau schimbarea nuantelor culorilor.