iPhone X – Testul Extrem al Rezistentei la Apa

iPhone X este trecut printr-un test care ne arata cat de rezistent este telefonul la contactul cu apa, rezultatul fiind surprinzator din foarte multe puncte de vedere.

iPhone X trece printr-un test extrem de rezistenta la apa pentru a ni se arata daca poate fi folosit in casa, in piscina, in mare, in dus, sau oriunde vreti voi sa-l spalati cand faceti poze si clipuri video. Conform certificarii de rezistenta la apa si praf, iPhone X ar trebui sa functioneze fara probleme la maxim 1 metru sub apa timp de 30 de minute, predecesoarele sale avand o rezistenta la fel de buna la adancimi similare.

iPhone X rezista foarte bine si cand presiune mai mare este aplicata asupra sa pentru a simula o adancime mai mare, deci vorbim despre rezistenta ridicata oferita de catre compania Apple pentru el. Trecand acum la o baie facuta in apa sarata, iPhone X face o baie la 6 metri adancime timp de cateva minute si desigur ca este scos din apa fara probleme, asa cum s-a intamplat si cu predecesoarele sale.

iPhone X a rezistat si unor teste de impact cu apa, deci nu trebuie sa va temeti in legatura cu asta, insa pentru ca youtuberul a pierdut imaginile, s-a gandit sa puna telefonul in masina de spalat. Dupa un cuclu de spalare in masina de spalat, iPhone X a scapat fara probleme, semn ca ar trebui sa-l puteti folosi cam in orice mediu sub apa fara sa va ganditi ca exista sansa a-l stricati, cel putin teoretic.

iPhone X are un anumit grad de rezistenta la apa oferit de catre compania Apple, insa daca se strica din cauza contactului cu apa, compania Apple NU va onora garantia telefonului. Aceasta situatie este intalnita la toti producatorii de telefoane care au un oarecare grad de rezistenta la apa, asa c anu e ceva special pentru Apple, dar trebuie sa stiti ca daca vi se strica telefonul din cauza apei, veti pierde garantia.

4 COMENTARII

  1. Nu stiu ce sa zic in legătura cu testele astea și rezistența la apa. Eu mi-am clătit puțin 7 Plusul sub apa de la robinet, nu a mai funcționat butonul home, sunetele nu se mai auzeau fum trebuie din cauza difuzoarelor care au fost pătrunse de apa și camera a făcut condens.

  2. Se stie ca i7/7plus se strica butonul home si are probleme cu difuzoarele… la contactul cu apa… e egala cu 0 rezistenta la apa la aceste 2 telefoane…

  3. Dupa o zis de snorkeling si scufundari pana la 3m cu un i7, inafara faptului ca nu mergea butonul de silentios, si o fiura interiaora pe ecran, nu am avut probleme cu teleofnul 🙂 … a da.. a intrat apa la sim 🙂