Planeta Saturn: Imaginile Impresionante cu Anotimpurile sale

Planeta Saturn are parte de o prezentare spectaculoasa a unor imagini impresionante cu anotimpurile observate de catre NASA pentru aceasta planeta.

Planeta Saturn anotimpuri

Planeta Saturn este astazi in centrul atentiei dupa ce NASA a publicat o serie de imagini impresionante care ne arata cum se schimba anotimpurile pe planeta atat de indepartata de Pamant. Planeta Saturn nu e tocmai vazuta ca una care sa fie similara Pamantului, insa asta nu inseamna ca acolo nu exista anotimpuri, iar cei de la NASA au reusit sa foloseasca telescopul spatial Hubble pentru a le observa, si a ne arata cum se schimba ele in mod constant.

Planeta Saturn are in imaginea de mai jos prezentat ceva ce mai nimeni nu are sansa de a vedea in mod obisnuit, si asta nu e tocmai ceva anormal daca ne gandim cat de multe observatii trebuie facute pentru ea. Imaginea de mai jos combina imagini facute intre 2018 si 2020 de catre telescopul spatial Hubble al celor de la NASA, iar asa intreaga omenire poate sa observe cum se schimba anotimpurile pe planeta Saturn, ceva extrem ce este extrem de rar.

Planeta Saturn: Imaginile Impresionante cu Anotimpurile sale

Planeta Saturn anotimpuri anuale

Planeta Saturn are observate schimbari in culoarile atmosferei care este vizibila de pe Pamant cu ajutorul telescopului spatial Hubble, si asa pot oamenii de stiinta sa observe unele modificari de acolo. Variatiile in ceea ce priveste culorile inregistrate pentru planeta Saturn au fost observate de catre cercetatorii NASA in decursul anilor in care imaginile au fost facute, si asa s-a ajuns la concluzia de a prezenta totul drept o schimbare a anotimpurilor acolo.

“Aceste mici modificări de la an la an în benzile de culori ale lui Saturn sunt fascinante. Pe măsură ce Saturn se mișcă spre cădere în emisfera sa nordică, vedem schimbarea regiunilor polare și ecuatoriale, dar vedem, de asemenea, că atmosfera variază la scări de timp mult mai scurte. Ceea ce am constatat a fost o ușoară schimbare de la an la an a culorii, posibil înălțimea norilor și vânturile – nu este de mirare că schimbările nu sunt uriașe, deoarece ne uităm doar la o mică parte dintr-un an Saturn. Ne așteptăm la schimbări mari pe o scară de timp sezonieră, deci acest lucru arată progresul spre sezonul următor ..”

Planeta Saturn a avut totusi nevoie de foarte mult timp pentru ca aceste observatii sa fie considerate intr-un asemenea mod, ea fiind observata de cateva decenii de catre cei de la NASA. Totusi, abia acum este prezentat in mod oficial totul drept o schimbare a anotimpurilor, si poate ca in viitor vom avea parte de mai multe explicatii cu privire la planeta Saturn, iar asta pentru ca exista foarte mult interes pentru ele in momentul de fata.

Planeta Saturn va avea cu siguranta dezvaluite si alte informatii importante cu privire la ceea ce se intampla in atmosfera sa in fiecare an, asa ca ramane doar sa vedem ce va mai anunta NASA.