iPhone X – Asa Asa iti Acopera Face ID fata cu Lumina Infrarosie

iPhone X are sistemul de recunoastere faciala cu infrarosu al Face ID prezentat in timpul functionarii intr-un nou clip video care demonstreaza procesul.

iPhone X are integrat in camera TrueDepth un proiector cu infrarosu care proiecteaza peste 30.000 de puncte pe fetele utilizatorilor pentru a le recunoaste fetele si a debloca telefoanele. Compania Apple s-a laudat cu aceasta functionalitate ca fiind una dintre cele principale care ofera securitate ridicata pentru Face ID in comparatie cu Touch ID, iar in clipul video de mai jos putem vedea cum functioneaza.

Apple a spus ca noua camera TrueDepth ne „inunda” fata cu lumina infrarosie pentru a face recunoasterea faciala si a crea o „harta” 3D a fetei noastre, iar imaginile arata totul foarte clar. In momentul in care iPhone X este deblocat folosind Face ID, proiectul acopera intreaga fata si hainele cu foarte multa lumina infrarosie, folosita pentru a putea face recunoasterea si a ne debloca telefoanele.

iPhone X este primul telefon din istoria omenirii care foloseste lumina infrarosie intr-un asemenea mod pentru a face recunoastere faciala mai exacta decat citirea unei amprente. Compania Apple foloseste si un senzor cu laser, plus o camera speciala pentru ca toata aceasta functionalitate a Face ID din iPhone X sa fie oferita, sistemul fiind, in sine sa, foarte complex, avand si un cost de productie foarte ridicat.

iPhone X aduce prin Face ID o revolutie pentru sistemele de securitate biometrica din telefoane si trebuie sa recunosc faptul ca pana acum sunt foarte multumit de modul in care functioneaza. Face ID nu este perfect, nu va fi vreodata perfect, insa tehnologia din spatele acestui sistem al iPhone X este impresionanta, iar imaginile prezinta totul mult mai bine decat ar putea-o face cuvintele.

https://twitter.com/reckless/status/926466977413128192

Articolul precedentiPhone X – Testul Extrem al Rezistentei la Apa
Articolul următoriOS 11.2 Beta 2 a fost lansat doar pentru iPhone X
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.