Un Lucru care ma Enerveaza la Face ID din iPhone X

Face ID din iPhone X este foarte eficient, dar are un mic dezavantaj care uneori face deblocarea enervanta, totul din cauza implementarii companiei Apple.

V-am spus experienta mea cu Face ID din iPhone X si sunt multumit de sistemul de recunoastere faciala a celor dela Apple, cu o mica exceptie care face utilizarea ceva mai anevoioasa. Mai exact, desi Face ID recunoaste fata repede, din pacate pasul suplimentar necesar pentru a accesa pagina principala de aplicatii ingreuneaza utilizarea si ar trebui eliminat de Apple.

Samsung deblocheaza imediat telefoanele Galaxy S8 si Galaxy Note 8 in momentul in care fata sau ochii sunt recunoscuti, insa iPhone X nu beneficiaza de aceeasi functionalitate pentru Face ID. Apple a implementat aceasta functionalitate pentru a permite si ascunderea notificarilor de ochii persoanelor care n-ar trebui sa le vada, insa ar trebui sa ofere si optiunea de a face deblocare automata la recunoasterea fetei.

Asa cum toate modelele de telefoane iPhone au optiunea de a nu afisa notificari in LockScreen daca nu vrem si nimeni nu se plange, asa ar trebui sa avem si optiunea de a debloca imediat iPhone X cu Face ID. Daca eliminarea pasului suplimentar pentru glisarea din LockScreen ar fi facuta, utilizatorii ar avea acces imediat la prima pagina de aplicatii si ar vedea notificarile in LockScreen, functia necesitand un buton de activare, sau dezactivare.

Separat de asta, Face ID functioneaza foarte bine pe iPhone X, deblocarea fiind usoar, iar autorizarea imediata in utilizare, asa ca deocamdata nu am de ce sa m plang in legatura cu aceasta functionalitate.

enerveaza face id iphone x