Face ID nu Functioneaza pe iPhone X cu Baterie Putina

iPhone X nu va permite folosirea Face ID daca procentajul bateriei scade sub o anumita valoare predefinita de catre compania Apple, conform celor din Cupertino.

Face ID nu va functiona pe iPhone X daca nivelul de energie al bateriei scade sub un anumit procent, confirma compania Apple intr-un document de suport publicat recent. Conform celor de la Apple, iPhone X nu va mai permite folosirea Face ID daca avem mai putin de 10% din energia bateriei disponibila pentru telefon, deci atunci va trebui sa folosim codul de acces.

Practic, noua camera TrueDepth din Face ID pare sa aiba nevoie de destul de multa energie, din moment ce nu va functiona pe iPhone X daca nivelul bateriei scade sub aceasta valoare. Touch ID din vechile modele ale iPhone nu are asemenea limitari impuse de catre compania Apple, asa ca vorbim despre ceva complet nou pentru Face ID din iPhone X.

iPhone X ne readuce practic “in epoca de piata” a deblocarii telefoanelor mobile cand energia din baterie scade sub nivelul de 10%, iar compania Apple nu ne-a pregatit pentru asta. De ce exista aceasta limitare impusa de catre Apple pentru folosirea Face ID nu stie nimeni deocamdata, insa probabil ca jurnalistii americani vor pune si aceasta intrebare.

iPhone X cu un Face ID care functioneaza pentru doar 90% din timpul de utilizare nu este un telefon de care sa te poti bucura complet, iar in Android nu exista asemenea limitari. As vrea sa cred ca Apple va elimina aceasta limitare pentru iPhone X si Face ID candva, insa cred ca imi fac sperante desarte.

“Este posibil să trebuiască să introduci codul de acces sau ID-ul Apple în loc să utilizezi funcționalitatea Face ID în următoarele situații: dacă nivelul de încărcare a bateriei este mai mic de 10%.”

face id iphone x baterie

17 COMENTARII

  1. Interesant. E de văzut cum se va prezenta iPhone X după un an de utilizare, când bateria pierde cam 5-8% din capacitate.

  2. Zaone trece stirea asta la fakenews, acum am testat si eu X-uk unui amic ce avea 4% și funcționează impecabil…ah, o avea de gând Apple într-un viitor update sa fie pragul de 10% asta este altceva…

  3. La 6% functioneaza atat cu modul ” Low power mode” activat cat si dezactivat. Stirea nu este adevarata, raspuns FINAL! 🙂

  4. Eu i-am schimbat deja odata pe garantie bateria la 6S plus,tel -ul luat in 5 ianuarie 2016,baterie schimbata cu una noua tipla(verificat) pe 1-2 martie 2017. Avea ceva de genul 28% battery wear level(2000 mah din 2750). Acum dupa 7 luni am deja 16.4% battery wear level,adica mai am 2300 mah din 2750 mah. Pana in decembrie sare sigur de 20% cand il voi duce in garantie iarasi pt aceasi problema. Macar o sa am baterie noua inainte sa-mi expire garantia de 2 ani. A,incarcat doar cu incarcatorul original,ocazional cu cea de ipad.
    Cred ca “norocul” meu de a avea in el un chip A9 fabricat de Samsung(Chipgate)are ceva de-a face cu asta.

  5. Am sunat la service, si mai nou, procedura este sa lasi telefonul la ei pentru diagnosticarea bateriei (nu se mai face pe loc). Si nu am chef de backup, lipsa telefonului cateva zile, restore, si sa risc sa mi se intoarca cu mizeria de iOS 11 ca bonus.
    Si eu tin minte ca la 6S+ anul trecut am schimbat pe loc, pe garantie, bateria cu 16% wear, dar intre timp s-au schimbat regulile de service si te pun sa-l lasi, si mai si costa 396 ron, tva inclus (daca nu este defecta bateria, ci are doar uzura normala). Asa ca o sa caut sa mi-o schimb singur 😉

  6. Eu fiind client titanium la ei la Vodafone am prioritate in service,cred ca sunt mai indulgenți cu mine și îmi schimba bateria pe loc chiar dacă am doar 16% uzura,mai închid si ei ochii. Il las luni dimineața de ex in Timisoara la service și miercuri la prânz primesc mesaj ca pot sa vin sa-l ridic. Și tine cont ca se trimite la București unde ajunge luni după masa in cel mai bun caz. Deci cam 2 zile stau fără el,mie îmi convine decât sa dau 400 lei pt baterie.

  7. De fapt cu bateria la 1% face ID nu mai functioneaza, probabil sa salveze si ultima picatura de energie. Oricum, daca ar fi sa aleg intre deblocare cu face ID si un apel de 1-5 minute, clar aleg apelul.