REVIEW + CONCURS: Priza Inteligenta TP-LINK HS110

Priza TP-Link HS110, compatibila cu iPhone si Android, te ajuta sa monitorizezi in timp real consumul de curent electric pentru prizele din casa ta.

Astazi am pentru voi un review foarte interesant pentru o priza inteligenta produsa de catre TP-Link, ea fiind gandita pentru cei care vor mai mult control asupra curentului consumat in casa. TP-Link HS110 este priza inteligenta despre care va voi vorbi astazi, pe care o si puteti cumpara din aceasta pagina, ea fiind mai mult un stecher, pentru ca nu se monteaza direct in priza, ci vine ca un interpus intre priza de perete/prelungitor si dispozitivele electronice incarcate.

Chiar si asa, vorbim despre o priza inteligenta care va ajuta sa controlati in totalitate consumul de energie electrica facut prin intermediul sau, dar sa si monitorizati activitatea. Desigur ca priza este compatibila cu orice fel de model de iPhone, insa nici terminalele Android nu sunt trecute cu vederea, pentru ca vorbim totusi despre un dispozitiv IoT care poate fi foarte util pentru multe persoane.

Dimensiuni si specificatii tehnice

Priza inteligenta HS110 a celor de la TP-Link are dimensiuni de 100.3 x 66.3 x 64 mm, cantareste 123.3 grame, poate prelua voltaj de 100 – 120VAC la 15A si ofera acelasi lucru, pentru un maxim de 1.8KW. Practic, puteti folosi o gama foarte variata de produse electronice, pentru care doriti sa faceti monitorizare, insa inainte de a le conecta la priza, ar fi bine sa va uitati la ceea ce au ele nevoie pentru a functiona.

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110 1

Priza inteligenta TP-Link HS110 se descurca fara probleme in a incarca orice fel de telefon mobil, sau tableta, in a tine un laptop in functiune, in a oferi energie unui televizor, sau a unui aspirator, deci limitarile sunt putine. Din pacate, din cauza dimensiunilor mari, ar putea acoperi ambele intrari ale unei prize, sau doua intrari ale unui prelungitor, asa ca ar fi bine sa o folositi, in principal, in prizele cu o singura intrare.

Procesul de setare

Priza inteligenta TP-Link este gandita pentru a functiona complet wireless, iar asta inseamna ca o veti conecta la telefonul vostru folosind Wi-Fi, mai exact, doar pe o retea de 2.4 GHz. Dupa ce introduceti priza inteligenta intr-una normal, sau intr-un prelungitor, trebuie doar sa apasati singurul buton al sau timp de cateva secunde, dupa care deschideti aceasta aplicatie pentru a face conectarea.

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110 3

In aplicatia Kasa trebuie sa selectati tipul de dispozitiv inteligent pe care doriti, in speta TP-Link HS110, apoi il accesati, faceti conectarea prin Wi-Fi, ii dati un nume si asta e tot. Interconectarea cu priza inteligenta se face extrem de rapid, aplicatia Kasa fiind singurul mod prin care o putem controla de pe iPhone, sau de pe orice alt terminal mobil, atat la nivel local, cat si prin internet, de la distanta.

Energia electrica la mana ta, intr-o aplicatie pentru telefon

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110

Aplicatia Kasa ne arata in timp real cat curent electric se consuma prin priza inteligenta TP-Link HS110, de cate ore functioneaza, plus statistici totale segmentate pe zile si saptamani. Practic, in functie de tipul de produs bagat in priza, puteti afla in timp real cat curent consuma, sau puteti avea parte de un istoric al consumului pentru a sti la ce fel de costuri va puteti astepta in factura lunara de energie electrica.

Aceasta este totusi doar o parte a “monedei”, deoarece aplicatia Kasa este gandita intr-un mod la fel de inteligent precum priza celor de la TP-Link, care poate fi cumparata de aici. In aceasta idee, separat de butonul pentru oprirea, sau pornirea, furnizarii de curent electric, ea permite inclusiv programarea furnizarii de curent electric pentru dispozitivele noastre electronice, sau oprirea furnizarii pentru anumite perioade de timp.

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110 3

Folosind aplicatia Kasa putem stabili ca priza inteligenta sa functioneze, sau sa se opreasca la anumite ore in fiecare zi din saptamana, programul fiind repetat, ca o alarma de ceas, la alegerea noastra. Aplicatia are si un Away Mode care permite suspendarea furnizarii de curent electric intre anumite ore, aceasta functionalitate fiind deasemenea programabila in functie de nevoile noastre.

In final, aplicatia Kasa permite setarea unui timer la finalul caruia poti pri furnizarea de curent electric, asa ca poti opri fluxul oricum doresti. Aplicatia are si optiunea de a permite controlarea prizei inteligente folosind comenzi vocale cu Amazon Alexa, dar desigur ca numai in limb engleza, deci in Romania utilitatea este limitata.

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110 4

Pentru momentele in care nu esti acasa, priza are deasemenea un sistem special care impune crearea unui cont in website-ul TP-Link prin care o putem controla de oriunde de pe planeta. Toate functiile de mai sus sunt disponibile din orice colt de pe glob direct prin contul TP-Link, iar aici sta unul dintre marile beneficii ale acestui produs, pentru ca practic poti avea control total pentru el oriunde te-ai afla.

Daca ai plecat de acasa si ai uitat sa opresti curentul electric pentru un calculator, un calorifer electric, un fierbator, un cuptor cu microunde, sau orice altceva, o poti face de pe telefon, de la distanta. Daca vrei sa te joci putin cu cei de acasa si sa-i pacalesti sa creada ca li s-a stricat laptop-ul, sau nu mai merge televizorul, poti sa creezi putin haos cu o simpla apasare de buton, fara ca ei sa stie ce se intampla.

De ce o priza inteligenta ?

Pentru ca te ajuta sa stii exact cat curent electric vei consuma cu toate produsele pe care le folosesti prin intermediul sau, iar asta te-ar putea ajuta sa-ti schimbi si abonamentul de curent electric in concordanta cu nevoile tale. Pentru ca iti permite sa-ti creezi propriul program pentru orice are nevoie de curent electric si asta in conditiile in care niciun alt produs din alta categorie nu-ti permite sa faci asta.

REVIEW CONCURS Priza Inteligenta TP-LINK HS110 2

Totusi, cel mai mare beneficiu este controlul de la distanta, care iti permite nu doar sa stii cat curent electric se consuma cand esti plecat, ci iti permite sa-l si opresti oricand doresti. Dezavantajul este ca priza are dimensiuni destul de mari si va ocupa mai mult spatiu decat ar trebui, insa chiar si asa, cred ca este un dispozitiv ioT care va face foarte multa lume fericita.

Concursul

Pentru ca v-am pomenit de un concurs, ei bine aveti posibilitatea de a castiga o priza inteligenta TP-Link HS100, ale carei specificatiile aveti in aceasta pagina, o sora mai mica a celei pe care am testat-o eu.

Pentru a participa la concurs trebuie sa :

  • lasati un comentariu cu textul Particip. Persoanele care lasa comentarii multiple sunt descalificate.
  • dati un share/tweet pe Facebook sau Twitter folosind butoanele din articol. Se va verifica la final si indeplinirea acestei conditii, neindeplinirea fiind eliminatorie.

Succes!

91 COMENTARII