iPhone X si Ecranul OLED o saptamana mai tarziu

iPhone X si experienta mea cu cel mai bun ecran implementat vreodata intr-un smartphone lansat de vreun producator, problemele intalnite si la ce va puteti astepta.

iPhone X are cel mai bun ecran folosit intr-un telefon mobil, asta este fara dubiu, insa cineva care foloseste ani si ani de zile iPhone cu ecran LCD, ar putea avea unele probleme de ajustare. In aceeasi situatie ma aflu si eu, pentru ca dupa aproape o saptamana de folosire a ecranului iPhone X inca nu m-am obisnuit complet cu modificarea nuantei culorilor, o problema recunoscuta si de catre Apple pentru ecranele OLED.

iPhone X schimba nuanta culorilor ecranului din cele calde in cele reci in functie de unghiul din care il privim, iar in utilizarea in spatii cu luminozitate mica problema e mai mare decat in lumina naturala. Functia True Tone nu ajuta in vreun fel, iar in cazul citirii de texte lungi din spatii cu lumina nu foarte buna, aceasta problema a ecranelor OLED poate deveni foarte enervanta foarte rapid, lucru pe care-l cam patesc.

iPhone X are un ecran OLED bun, insa in comparatie cu cel LCD al iPhone 7 nu veti vedea diferente majore daca nu faceti o comparatie directa intre ecranele telefoanelor. Daca ati trecut direct la iPhone X de la iPhone 7, sau un model mai vechi, e putin probabil sa resimtiti diferente in afisarea culorilor, separat de cele care se schimba in functie de unghiul de vizualizare, dar asta era de asteptat de la utilizatorii obisnuiti.

iPhone X si ecranul OLED o saptamana mai tarziu

iPhone X are un ecran foarte bun, nu contest asta si singura mea plangere in legatura cu el are la baza aceasta schimbare a nuantei culorilor. In rest, pot spune ca am vazut diverse probleme de interfata, in special la deblocarea din LockScreen cu Face ID, insa aici nu e o problema a ecranului in sine, ci o problema a felului in care a fost creat iOS 11 de catre Apple si a modului in care sunt rulate animatiile pe telefoane.

iPhone X are unele probleme cu dungi colorate care apar pe ecrane cu momente in care ecranul nu raspunde la atingeri, sau cu aplicatii care se deschid singure in timp ce te uiti la ecran. Ei bine, eu n-am intalnit asta pe iPhone X, unitatea care a ajuns la mine fiind lipsita de aceste probleme si ma bucur de asta, pentru ca daca le-ar fi avut, n-as fi avut unde sa o schimb in Romania din cauza stocurilor extrem de reduse.

iPhone X, pe partea de ecran, pana acum, mi-a generat o experienta mixta, nu grozava, si asta din cauza problemei pe care v-am prezentat-o mai sus, cu care nici nu stiu daca ma voi obisnui. Din pacate, stiu ca sunt si alti clienti Apple care au acelasi sentiment cu privire la ecranul iPhone X, dar din moment ce problema e la ecranele OLED, nu la telefon, acesta e un compromis ce trebuie facut pentru un upgrade de acest gen.

iPhone X ecranul oled