Facebook Marketplace – Ataca OLX in Romania

Facebook Marketplace ataca OLX in Romania cu o platforma pentru anunturi de vanzari online, compaina americana oferind platforma in alte 25 de tari momentan.

Facebook Marketplace, platforma cu anunturi de vanzari online dezvoltata de catre compania Facebook, a fost lansata oficial in Romania in cursul zilei de ieri si va face concurenta OLX. Vorbim despre un Facebook Marketplace care este disponibil in 25 de tari in momentul de fata si le permite romanilor sa publice anunturi pentru vanzarea oricarui tip de produse, cam asa cum permite si OLX, dar cu unele neajunsuri.

Facebook Marketplace OLX Romania

Facebook Marketplace are totusi un foarte mare avantaj in faptul ca permite publicarea anunturilor direct pe Facebook, fara a mai intra pe OLX, sau alte website-uri pentru vanzari online. O parte buna pentru Facebook Marketplace ar putea sta in faptul ca unii si-ar putea folosi conturile reale pentru vanzari, deci stii de la cine cumperi produsul.

Facebook Marketplace – ataca OLX in Romania

Facebook Marketplace a avut succes destul de mare in tarile in care a fost lansat pana acum, iar cum Romania este piata infloritoare pentru website-urile cu anunturi de vanzari, succesul e, probabil, garantat. Facebook Marketplace este accesat la nivel global de peste 550 de milioane de persoane, iar aceasta este o adevarata realizare pentru cei de la Facebook, care demonstreaza ca stiu ce vrea lumea.

“Ideea dezvoltării unei astfel de platforme a pornit de la observarea unui comportament aproape traditional în rândul utilizatorilor: vânzarea și cumpărarea pe Facebook este o activitate care a început în Facebook Groups și s-a dezvoltat în mod considerabil. Peste 550 de milioane de oameni din întreaga lume accesează, în fiecare lună, grupuri dedicate vânzării și cumpărării – de la familii ce locuiesc în același cartier, până la colecționari de pe toate continentele.”

Facebook Marketplace in Romania va fi o metoda mai simpla de a vinde produse, mai ales ca spre deosebire de OLX nu se cer bani pentru promovarea anunturilor, as ca totul este oferit gratuit. E si mai simpla promovarea anunturilor din Facebook Marketplace in cadrul retelei de socializare, ele avand probabil si prioritate la promovare in cadrul retelei de socializare, spre deosebire ce cele publicate pe OLX.

Facebook Marketplace va crea concurenta foarte mare pentru OLX, Okazii si celelalte website-uri cu anunturi de vanzare online, numarul acestora crescand exponential in ultimul an.