Google e Frustrata ca Android e Modificat de Samsung

Google este foarte nemultumita de modul in care Android este modificat inainte de a fi integrat in telefoanele vandute de catre Samsung.

Samsung este o companie recunoscuta pentru faptul ca nu ofera cea mai buna experienta de a folosi un smartphone, iar cine utilizeaza unul mai mult de o saptamana isi cam da seama despre ce vorbesc. Din pacate, Samsung nu ofera Android pur in telefoanele sale, ci o versiune modificata, iar cei de la Google nu sunt prea entuziasmati de ceea ce se intampla.

Rebecca Zavin, fost director in divizia care dezvolta Android pentru Google, afirma ca ea si echipele de ingineri sunt dezamagiti de ce se intampla cu Android in telefoanele Samsung. Ei sunt suparati din cauza faptului ca majoritatea lumii experimenteaza Android prin telefoanele Samsung, iar asta denatureaza foarte mult experienta de utilizare creata de catre Google.

Google e frustrata ca Android e modificat de Samsung

Realitatea este ca Samsung face modificari atat de proaste in Android incat utilizatorii experimenteaza blocaje, ingreunari ale utilizarii, sau chiar uneori pierderea completa a datelor din senin. Cei de la Google stiu toate asta si sunt nemultumiti de ceea ce face Samsung, insa nu pot face absolut nimic pentru a schimba asta, deoarece coreenii decid ce ofera in telefoane.

Lumea toata a criticat Samsung in nenumarate randuri pentru ceea ce face cu Android, iar acum vedem ca nici macar cei de la Google nu sunt multumiti de asta. E posibil ca lansarea Google Pixel sa fi fost facuta tocmai pentru a arata lumii ca Android nu e atat de prost precum il fac asiaticii sa para, iar pana acum lucrurile merg bine pentru cei din Mountain View.

“There’s a race to the bottom on the little guys, and there are some big guys, like Samsung, but they’re always with a point of view. When I was with the Android team, it was always kind of a bummer that most of the world was experiencing it through the Samsung lens. We try to stick to what the user’s need by building something that has the same attention to detail and quality from a hardware perspective, but that doesn’t have that strong point of view from a software experience.”

Samsung Android Google