Google e Frustrata ca Android e Modificat de Samsung

Google este foarte nemultumita de modul in care Android este modificat inainte de a fi integrat in telefoanele vandute de catre Samsung.

Samsung este o companie recunoscuta pentru faptul ca nu ofera cea mai buna experienta de a folosi un smartphone, iar cine utilizeaza unul mai mult de o saptamana isi cam da seama despre ce vorbesc. Din pacate, Samsung nu ofera Android pur in telefoanele sale, ci o versiune modificata, iar cei de la Google nu sunt prea entuziasmati de ceea ce se intampla.

Rebecca Zavin, fost director in divizia care dezvolta Android pentru Google, afirma ca ea si echipele de ingineri sunt dezamagiti de ce se intampla cu Android in telefoanele Samsung. Ei sunt suparati din cauza faptului ca majoritatea lumii experimenteaza Android prin telefoanele Samsung, iar asta denatureaza foarte mult experienta de utilizare creata de catre Google.

Google e frustrata ca Android e modificat de Samsung

Realitatea este ca Samsung face modificari atat de proaste in Android incat utilizatorii experimenteaza blocaje, ingreunari ale utilizarii, sau chiar uneori pierderea completa a datelor din senin. Cei de la Google stiu toate asta si sunt nemultumiti de ceea ce face Samsung, insa nu pot face absolut nimic pentru a schimba asta, deoarece coreenii decid ce ofera in telefoane.

Lumea toata a criticat Samsung in nenumarate randuri pentru ceea ce face cu Android, iar acum vedem ca nici macar cei de la Google nu sunt multumiti de asta. E posibil ca lansarea Google Pixel sa fi fost facuta tocmai pentru a arata lumii ca Android nu e atat de prost precum il fac asiaticii sa para, iar pana acum lucrurile merg bine pentru cei din Mountain View.

“There’s a race to the bottom on the little guys, and there are some big guys, like Samsung, but they’re always with a point of view. When I was with the Android team, it was always kind of a bummer that most of the world was experiencing it through the Samsung lens. We try to stick to what the user’s need by building something that has the same attention to detail and quality from a hardware perspective, but that doesn’t have that strong point of view from a software experience.”

Samsung Android Google

51 COMENTARII

  1. Eu sunt foarte multumit de Samsung Experience ce este oferita de Samsung . Sincer mai mult imi place versiunea modificata de catre ei decat ce ne ofera Google sau ceilalti producatori ce ofera androidul pur.

  2. Dupa cum ziceam, Samsung este o mizerie in lumea android si depasita…ajunge la veceul acestui sistem. Huawei pixel oneplus pana si lg ii rupe

  3. Chiar frustrati .Fara Samsung , Android-ul ar fi fost o laba trista , si iOS la fel .
    Cam toti au luat o multime de functii de la Samsung. Bine ca imbecilii de la Apple au copiat notification center dar au facut un haos din el , e alta treaba . Doar si pt functia asta , si Google si Apple ar trebui sa le pupe picioarele celor de la Samsung.
    Eu consider ca in telefoanele Samsung , programele si procesele celor de la Google , sunt bloatware-ul. Sunt multe si obligatorii.

  4. lasa note8, telefoanele devin mai compacte…doar samsung vor si mai mari
    Dar daca zvonul este adevarat pana si samsung incepe sa se retraga din idiotenia asta de a mari fizicul de la an la an
    Note 8 este cam mizerie fata de huawei mate 10 pro
    Dar nah omul ce traieste prin net..

  5. eu nu sunt frustrat pe net, nu am emotii, doar prrostii au asa ceva ina cest mediu. Eu provoc frustrarea, tocmai ce ai simtit-o pe pielea ta, simtind nevoia sa imi oferi un reply

  6. fara samsung ar fi fost da…dar de vreo 2 ani, android ar fi mai bun fara samsung…gata, samsung este veceul huawei xiaomi sau al oneplus

  7. note 8 da rusine la functii useless…iphone x il folosesc la 70% din ceea ce stie, pe cand note 8 si eu si tu l-ai folosi la 30% pt ca restul sunt mizerii useless…s pen pe un display curbat si ingust…WTF
    Mate 10 pro ii da la poponeata
    Oneplus5T a aratat cat valoreaza un adevarat android de top

  8. Unele chestii și Sammy le-ar putea scoate…interfață google nu imi place.
    Google nu ar recunoaște niciodată ca Sammy sunt peste ei.
    Sunt dependenți unul de altul.

  9. “Ca sa intrebe curiosii” Foloseam dumele astea pe care le folosesti la varsta ta prin clasa 5-a dar e ok, asta e nivelul tau. Toti stim ca nu ai capacitatea intelectuala pentru a contribui cu ceva constructiv pe acest blog. Si imi pare rau ca am pus o intrebare on topic, am uitat ca suntem aici pentru a ne jigni si a ne scoate ochii unul celuilat!

  10. pai tocmai, bine ca mi-ai dat dreptate
    eu doar ti-am raspuns cu aceeasi “calitate” precum intrebarea ta
    de copil la 10 ani

  11. Ciudat e ca toate raspunsurile tale sunt de un nivel intelectual comparabil cu al unei caramizi! “Superb”
    Probabil ca raspunzi asa din cauza calitatii articolelor lui Zanone, ca sa fi la acelasi nivel!

  12. pai daca nivelul tau este low, vorbesc astfel
    Unui copil nu o sa ii vorbesc precum o fac unui presedinte…wtf
    Lasa ca o sa cresti si o sa intelegi

  13. Google e frustrata de oricine modifica Android, nu doar de Samsung
    Oricum majoritatea problemelor au fost eliminate de Samsung și calitatea interfeței a crescut foarte mult

  14. Dacă toată gloata de utilizatori android ar jignii asa, unde ar ajunge lumea asta… Te crezi superior ca ai produse Apple cumva ?
    Și de ce sa între utilizatorii android în greva? Acest lucru nu e nou e știut de ani de zile

  15. E interesanta și interfața Android Stock, dar parca lumea sa obișnuit cu interfetele modificate de producători
    Cred ca echilibrul perfect între modificare și nemodificatea OS ului e cam asa :90% Android Stock și 10% modificare proprietara

  16. Are limitări de modificare, Google nu permite ca producătorii android sa între în miezul OS ului ci doar la nivel de interfață care de cele mai multe ori e modificata extrem de mult și condimentata cu foarte mult bloatware si de aici problemele, producătorii au mai renunțat la practica asa și mai multi (chiar și Samsung) folosesc elemente din material design

  17. Tu nu provoci nimic ,niciun sentiment.Iti dai ‘temelie’ singur incercand sa oferi o replica care sa te faca sa te simti bine chiar daca sti ca accea replica este lipsita de sens.Vrei sa pari inteligent dar nu esti.

  18. Ba Srb, stirea asta nu este despre idolii tai(Apple). De ce poluezi aici? Esti masochist sau ce? Chiar asa drag iti e sa ti le iei peste bot din toate directiile? Chiar asa goala este viata ta? Saracu’!

  19. Și eu sunt foarte mulțumit de Samsung. După cum se vede Samsung oferă funcții pe care Google le introduce mult mai târziu. Sunt bucuros că un update nu apare imediat cu Google, pentru că știu că Samsung lucrează să îmbunătățească, sa duca funcții noi. Nici un telefon Google cu bluetooth 5.0 nu are dual audio, ca de altfel nici un android cu 5.0. incercati sa dați share la ceva, sa vedeți câte opțiuni de share sunt. Nici un alt telefon nu are asa multe variante. Google se oftica deoarece scot telefoane mult mai bine ca ale lor și softul e mult îmbunătățit după ce vine de la ei. Cât despre blocaje și freeze, zaone, e clar că habar nu ai cum merge un android de noua generație. Eu am s8+ de vreo 4-5 luni și nu a dat nici un freeze sau blocaj până acum, ce spui tu sunt povesti.

  20. Nu ai dreptate , am avut S8 timp de 3 luni și am renunțat la el tocmai datorita lag-ului. Nu avea blocaje insa lag avea la greu. Nu era același lag ca acum 3 ani insa avea micro lag deranjant pentru mine. Am testat și note 8 timp de o săptămână și avea același lag. Singurele aplicații care mi se par mai ok decât cele de la google sunt camera + galeria, internet browser și music player. În rest funcțiile care le are sunt asa ca să fie la număr fără o utilitate reala. Este adevărat ca hardware sunt ok, mai ok decât cele de la google însă software sunt mult mai nasoale. Deși am avut toate telefoanele din seria Și de la samsung pe viitor nu o să mai fac prostia asta, dacă o să mai revin la android va fi pentru pixel, oneplus sau poate chiar nokia pe viitor!

  21. Adică ceva de genu oxigen os. Este geniala pentru ca aduce în plus funcțiile necesare unui power user și păstrează linia de design aosp.