HomePod – Proiectul a fost Anulat in Multiple Randuri

Apple a anulat in multiple randuri proiectul pentru lansarea boxei inteligente HomePod inainte de a se decide sa o produca pentru lansare oficiala.

HomePod este boxa inteligenta a companiei Apple pe care americanii au anuntat-o cu 5 luni in urma, ea avand lansarea amanata chiar saptamana trecuta. In urma acestui eveniment, angajatii companiei Apple au inceput sa vorbeasca despre procesul de creare a ei, totul incepand ca un proiect secundar initiat de catre un grup de ingineri care dezvoltau sistemele audio pentru Mac-uri.

Apple isi incurajeaza inginerii as aiba proiecte secundare, iar in aceasta situatie el s-a transformat intr-un produs, desi initial totul a inceput cu boxe care aveau 1 metru inaltime. Atunci HomePod avea o sumedenie de boxe integrate, in timp ce alte modele erau plate cu un grijal si un ecran, iar din acestea a iesit ceea ce stim acum drept boxa inteligenta a Apple.

“HomePod was originally a side project cooked up about five years ago by a group of Mac audio engineers, who wanted to create a speaker that sounded better than the ones sold by the likes of Bose, JBL, and Harman Kardon. Side projects aren’t uncommon at Apple, where employees are encouraged to follow their muse so long as their day jobs come first.”

Intre timp, proiectele acestea au fost anulate si inviate de catre compania Apple de multiple ori, iar abia in 2014 s-a luat decizia de a investi serios intr-un asemenea produs. Atunci ingineri din divizia de accesorii a Apple s-au implicat, iar dupa ce AirPods au fost lansate, ei s-au concentrat mai mult pe boxa inteligenta, care va fi lansata intr-in final in 2018.

Tot atunci s-a luat decizia de a se implementa tehnologia beam-foming in HomePod pentru a oferi cea mai buna experienta pentru ascultarea de muzica in casa. Dupa lansarea Amazon Alexa au fost uimiti de integrarea asistentului personal, dar au realizat ca sunetul oferit exte inferior, asa ca au continuat dezvoltarea si bine au facut, pentru ca boxa a fost laudata de presa.

“The Apple engineers jokingly accused one another of leaking details of their project to Amazon, then bought Echos so they could take them apart and see how they were put together. They quickly deemed the Echo’s sound quality inferior and got back to work building a better speaker.”

Practic, HomePod a avut un proces de creatie foarte complex, care in final ne-a adus un produs care cu siguranta va fi apreciat de multi.

HomePod anulat apple

2 COMENTARII