Apple a Cumparat o Companie Specializata pe Realitatea Virtuala

Apple a cumparat o noua companie specializata pe realitate virtuala si augmentata pentru a-si lansa propria casca de acest gen pentru clienti.

3

Apple a cumparat recent o companie din Canada specializata pe dezvoltarea de tehnologii care au legatura cu realitatea virtuala, sau augmentata, conform unor noi informatii aparute azi. Desi suma de achizitie nu a fost confirmata, se speculeaz ca Apple ar fi platit aproximativ 30 de milioane de dolari pentru a cumpara compania, deci destul de mult.

VRvana se numeste compania care a fost cumparata de catre cei de la Apple, iar angajatii sai n-au fost deocamdata mutati in Cupertino pentru a lucra la proiectele Apple. In schimb, cei de la VRvana au dezvoltat o casca pentru realitate virtuala numita Totem, ea a avut review-uri excelente de la presa fara a fi efectiv livrata catre clienti.

Conform informatiilor furnizate de catre compania VRvana, Totem combina realitatea virtuala cu cea augmentata pentru a ne desprinde complet de “realitatea reala”. Casca pentru realitate virtuala a celor de la VRvana ar fi diferita de altele de pe piata deoarece foloseste camerele pentru a afisa interfata si nu proiecteaza imagini pe un monitor mic, asa cum face Microsoft.

Compania Apple a fost recent zvonita ca avand un dezvoltare o casca pentru realitate augmentata, ea urmand a fi lansata pe piata abia undeva prin 2020. Desigur ca pana atunci Apple mai poate cumpara cateva companii care sa o ajute sa isi indeplineasca planurile, asa ca ramane de vazut ce va reusi sa faca in final.

“The Totem holds a number of advantages over these systems, most notably in that it is able to overlay fully opaque, true-color animations on top of the real world rather than the ghost-like projections of other headsets which critically cannot display the color black. This allows the headset to do what it calls “seamless blend” transitions between VR and AR environments.”

Apple casca realitate virtuala