Una dintre Marile Schimbari ale iPhone 2018

iPhone 2018 urmeaza sa includa o schimbare majora pregatita de catre compania Apple, aceasta urmand a le oferi clientilor ceea ce asteapta de ani de zile.

De ceva timp incoace a inceput sa se vorbeasca despre iPhone 2018, desi compania Apple abia a lansat iPhone X pe pietele globale si cererea inca nu a fost acoperita de oferta. In ciuda acestui lucru, analistii deja vorbesc despre viitoarea generatie a telefoanelor companiei Apple si prezinta unele dintre schimbarile importante pregatite pentru noi.

Conform binecunoscutului analist asiatic Ming-Chi Kuo, pentru iPhone 2018 compania Apple ar fi hotarata sa implementeze suport pentru retelele 4G LTE Gigabit actuale si viitoare. Practic, daca este sa dam crezare celor spuse de catre analist, Apple ne va oferi intr-un final posibilitatea de a naviga pe internet la viteze de pana la 1 Gbps, asa cum permit telefoanele Samsung.

iPhone 2018 ar urma sa aiba un nou tip de modem, asa cum se intampla in fiecare an, dar pentru cel din 2018 Intel va reusi intr-un final sa implementeze suport pentru retele gigabit. Qualcomm are deja modemuri de acest gen, dar Apple se bazeaza mai mult pe Intel, asa ca se va folosi de tehnologiile acestei companii in majoritatea telefoanelor, deci ea trebuia sa o aiba deasemenea.

Iata una dintre marile schimbari pregatite pentru iPhone 2018

Apple pune foarte mare pret pe aceasta schimbare, iar asta ar putea aduce si o schimbare importanta pentru design-ul iPhone 2018, care ar putea fi gandit in jurul noilor antene GSM. Acestea vor oferi suport pentru tehnologia 4×4 MIMO pentru a permite atingerea unor viteze de navigare pe internet ce sunt atat de mari, asa ca s-ar putea sa vedem o carcasa diferita fata de cea a iPhone X.

“Antenna design upgrade a key factor in anticipated boost to LTE transmission speed in new 2H18F iPhone models. As a LTE antenna FPCB material, LCP is superior to PI in properties related to high-frequency, thermal performance and moisture resistance. We predict 2H18 new iPhones will be equipped with two LCP LTE antenna modules same as iPhone X or more, but with higher specs to support 4×4 MIMO standards.”

iPhone 2018 va avea in proportie de 70% – 80% modemuri GSM furnizate de catre compania Intel, dependenta de Qualcomm fiind serios redusa de catre Apple. Asta va afecta, desigur, si performantele GSM ale telefoanelor iPhone, dar companiei Apple ii pasa mai putin de acest aspect din moment ce vrea sa scape intr-un final de cei de la Qualcomm.

Separat de imbunatatirea vitezelor GSM, iPhone 2018 cu noile antene 4×4 MIMO ar trebui sa imbunatateasca si puterea semnalului GSM in zonele cu acoperire slaba. Chiar daca toate acestea sunt zvonuri acum, eu cred ca implementarea 4×4 MIMO in iPhone 2018 este sigura pentru ca mai toate telefoanele Android au tehnologia, iar iPhone nu.

iPhone 2018 gigabit lte