Quanta Produce Casca de Realitate Augmentata a Apple

Apple intentioneaza sa isi lanseze Casca pentru Realitate Augmentata pana la finalul anului 2019, conform unor finromatii oferite de catre partenerii companiei.

Apple vrea sa lanseze o casca pentru realitate augmentata in 2019, sau o pereche de ochelari, zvonistii nu sunt prea siguri, insa se pare ca Quanta ar fi fost aleasa pentru a fabrica produsul. Vorbim despre un fel de casca pentru realitate augmentata care ar avea un “vizor” transparent, iar de aici ar putea aparea confuzia ca ar fi vorba despre o pereche de ochelari.

Casca pentru realitate augmentata a celor de la Apple le-ar permite clientilor sa interactioneze cu elemente virtuale prin intermediul unui sistem de operare numit rOS. Partea interesanta este ca presedintele celor de la Quanta da de inteles ca aceasta casca pentru realitate virtuala a celor de la Apple ar putea avea un pret de peste 1000 de dolari, ridicol pentru un asemenea produs.

Zilele trecute ni s-a spus ca un alt vechi partener al Apple numit Catcher ar fi implicat in dezvoltarea acestui produs, fabricand carcasa din metal pentru casca de realitate augmentata. Quanta este al doilea partener Apple care ar urma sa produca unele componente, in momentul de fata compania fabricand Apple Watch pentru cei din Cupertino.

Realitatea augmentata este in centrul atentiei companiei Apple in momentul de fata, iar preseintele Tim Cook a afirmat asta in repetate randuri, iOS 11 fiind o dovada foarte clara. De aici si pana la posibila lansare a unei casti pentru realitate augmentata nu e decat un pas, dar ramane de vazut si cam cat ar putea costa produsul dupa ce va fi lansat de catre cei de la Apple.

“Key Apple assembler Quanta Computer on Tuesday said augmented reality will bring huge business opportunities, adding that a significant AR device will be released no later than 2019.”

realitate augmentata apple