Milioanele de Cartele Abandonate in Bucuresti au un Stapan

Politia a oferit primele informatii cu privire la milioanele de cartele SIM abandonate zilele trecute in 5 saci in sectorul 1 din Bucuresti.

Zilele trecute v-am spus ca 5 saci cu cateva milioane de cartele SIM de la diversi operatori de telefonie mobila din Romania au fost abandonati in Bucuresti de doua persoane inca necunoscute. Ei au fst recuperati de un bun samaritean care a alertat autoritatile, acestea incepand o investigatie pentru a afla provenienta lor, mai ales ca erau active.

Ei bine, pana acum politia Sectiei 3 din Bucuresti a reusit sa descopere ca acele cartele erau utilizate de o societate comerciala prestatoare de servicii in comunicatii. Aceasta si-ar fi desfasurat activitatea pana acum 3 ani, cand a fost suspendata, iar acele cartele ar fi zacut acolo pana acum, cand probabil a eliberat punctul de lucru.

Administratorul acelei societati a fost contactat de catre politie, el nefiind pe teritoriul Romaniei in momentul de fata, iar mai mult de atat nu se spune. Politia sustine ca a contactat operatorii de telefonie mobila pentru a afla informatii despre respectivele cartele, unele dintre ele apartinand Cosmote-ului care a disparut acum 3 ani.

Milioanele de cartele abandonate in Bucuresti au un stapan

Intrebarea cea mai mare este ce fel de servicii de comunicatii oferea compania respectiva de avea cateva milioane de cartele in posesie si cu ce anume le folosea. Cartelele pareau sa provina de la Orange, Cosmote si Telekom, deci e clar ca retelele celor trei erau accesate prin intermediul lor, insa politia nu a explicat clar la ce.

Teorii ale conspiratiei se pot formula foarte usor in baza numarului foarte mare de cartele care au fost gasite, insa daca vom afla adevarul, ramane de vazut. Clar este faptul ca politia inca investigheaza cazul si poate ca la un moment dat va spune si la ce rezultat a ajuns investigatia, daca cineva va mai pune vreo intrebare.

“Din primele date, precum şi din corespondenţa cu administratorul firmei, în prezent aflat în afara României, a rezultat că SIM-urile în cauză ar fi fost utilizate de societatea comercială prestatoare de servicii în comunicaţii, iar ulterior suspendării activităţii acesteia, în urmă cu aproximativ 3 ani, au fost depozitate în imobilul în care a funcţionat punctul de lucru.  În urma lucrărilor de renovare declanşate în locaţie, sacii ce conţineau cartelele telefonice au fost aruncaţi împreună cu resturile de materiale de construcţii. Au fost formulate solicitări către companiile de telefonie pentru a se stabili situaţia actuală a cartelelor găsite. Administratorul societăţii a transmis parte din documentele privind achiziţionarea SIM urilor, urmând să pună la dispoziţia poliţiştilor şi restul documentaţiei.”

politie milioane cartele SIM