iPhone X. O Masca Pacaleste iar Face ID

Face ID din iPhone X este pacalit din nou de catre o masca, sistemul de recunostere faciala aratandu-si, aparent, din nou vulnerabilitatea de securitate.

O masca nu foarte bine realizata pare sa fi pacalit din nou Face ID din iPhone X, sau cel putin asta ne arata clipul video pe care il puteti vedea mai jos. Acolo un youtuber foarte energic incearca diverse metode de a pacali sistemul de recunoastere faciala din telefonul Apple, iar intr-un final pare sa o faca folosind o masca nu chiar atat de bine realizata.

Initial youtuberul pare sa pacaleasca Face ID sa faca deblocarea iPhone X printr-o oglinda, insa modul in care este editat totul ma face sa cred ca regia e buna, iar realitatea e diferita. Pentru deblocarea cu masca se vede destul de clar ca un flux continuu de imagini, asa ca realizarea este cel putin interesanta, dar cu siguranta realizata fara functia de atentie activa.

iPhone X. O Masca Pacaleste iar Face ID

Chiar si asa, daca tot ceea ce vedem in clipul video de mai jos este 100% real si Face ID din iPhone X este intr-adevar pacalit cu o masca, atunci vorbim despre o mare problema. Am vazut acum mai bine de o saptamana ca experti in securitate informatica au pacalit Face ID din iPhone X cu o masca, insa aceea a fost mult mai complexa fata de cea de acum.

Compania Apple a afirmat ca a testat Face ID din iPhone X cu masti speciale create de catre experti in efecte speciale de la Hollywood si nu a reusit sa pacaleasca telefonul. Cele mai recente teste arata totusi ca situatia este diferita, insa este nevoie de foarte multa munca si un mulaj al fetei detinatorului pentru a debloca telefonul.

In viata reala este extraordinar de putin probabil ca vreo persoana sa creeze o masca a fetei voastre pentru a va debloca telefonul, dar problema de securitate pune Apple intr-o situatie nu chiar atat de benefica pentru ea.