iPhone X. Productie Peste Asteptari la Apple

iPhone X are productia mult crescuta la compania Apple, ea depasind asteptarile initiale, iar asta in ciuda problemelor raportate acum o luna.

iPhone X a inceput sa fie disponibil cu termene de livrare tot mai mici saptamana aceasta, cei de la Apple modificand timpii de livrare pentru telefoane in foarte multe tari. Mai mult decat atat, clientii care au comandat iPhone X de la Apple au observat ca datele de livrare pentru comenzile lor au inceput sa fie avansate de catre americani.

iPhone X are cerere foarte mare, insa aceasta reducere a timpilor de livrare i-a motivat pe unii sa speculeze ca in realitate interesul ar fi mult mai mic pentru telefon. Ei bine, realitatea este complet diferita, pentru ca reducerea timpilor de livrare pentru comenzile iPhone X se datoreaza de fapt unei cresteri a productiei pentru telefon, nu a unei scaderi a cererii.

iPhone X este produs acum in 450.000 – 550.000 de unitati zilnic de catre cei de la Foxconn, cresterea fiind facuta de la 50.000 – 150.000 de unitati in luna octombrie. Practic iPhone X este produs acum in cantitatile in care iPhone 7 era produs anul trecut inaintea lansarii, deci cererea de pe piata va fi ajunsa rapid din urma de catre Apple.

iPhone X. productie peste asteptari la Apple

iPhone X a avut principala problema de productie in camera TrueDepth, pe care partenerii companiei Apple n-o puteau asambla suficient de repede, insa asta s-a schimbat. Sharp, Innotek si LG, partenerii care aveau probleme cu ea, si-au imbunatatit productia substantial, iar acum noua camera frontala 3D a iPhone X este disponibila in cantitatile cerute de catre Apple.

“(1) Hon Hai’s daily shipments of iPhone X have climbed to 450-550k units, up from 50-150k units 1-2 months ago; (2) shipments of Career’s LCP LTE antenna will likely grow 100% MoM in both November and December; and (3) production yield of Dot projection module, made by LG Innotek (KR) and Sharp (JP), has moved quickly above 80-90% or higher from below 60% 1-2 months ago.”

iPhone X ar putea fi livrat de catre compania Apple in cantitati cu 10% – 20% mai mari decat se estima initial, iar asta inseamna cateva milioane de unitati in plus vandute de catre americani. Se estima ca iPhone X va insuma pana la 20 – 22 de milioane de unitati din totalul telefoanelor vandute de Apple in T4 2017, insa aceasta cifra ar putea ajunge pana la 26 de milioane de unitati.

iPhone X a avut parte de o lansare de succes, compania Apple recunoscand faptul ca are parte de cerere cu mult peste ceea ce se astepta. A recunoscut deasemenea si ca iPhone X este disponibil in cantitati extrem de limitate, dar ca lucreaza la rezolvarea problemelor si a facut asta, iar acum clientii isi vor primi telefoanele inainte de Craciun, asa cum este si normal.

iPhone X apple productie