Apple nu mai vrea Ecrane OLED de la Samsung

Apple nu mai vrea sa cumpere ecrane OLED pentru iPhone de la compania Samsung, fiind in discutii avansate cu cel putin inca un furnizor in acest moment.

Apple cauta cu foarte mare interes sa scape de ecranele OLED pe care compania Samsung i le furnizeaza in momentul de fata, compania americana dorind sa gaseasca un alt partener pentru aceasta componenta. In aceasta idee, cei de la Apple se afla in discutii cu o companie numita BOE, aceasta fiind cel mai mare producator de ecrane LCD din China, iar acum investeste in OLED.

Investitia in linii de productie pentr ecrane OLED este facuta dupa promisiunile Apple de a cumpara ecrane de la ea, insa este nevoie de cateva miliarde de dolari pentru ca totul sa fie infaptuit. BOE intentioneaza sa investeasca 7 miliarde de dolari in doua fabrici noi care sa produca ecrane OLED standard si flexibile, o parte dintre ele urmand a fi cumparate de Apple pentru a fi folosite in iPhone in viitor.

Apple nu mai vrea ecrane OLED de la Samsung

BOE a inceput sa comande echipamente pentru una dintre fabrici inca din luna iunie, deci discutiile cu Apple nu sunt noi si cel mai probabil s-au semnat unele angajamente pentru a se putea face investitiile. Sumele pe care BOE le va investi sunt enorme, dar banii pe care ii va castiga de la compania Apple vor acoperi cu siguranta investitiile in cativa ani, americanii avand nevoie disperata de diversificarea furnizorilor.

“BOE, China’s largest display maker, is pushing Apple to supply flexible organic light emitting diodes (OLEDs). The company plans to build a large-scale Apple line to meet Apple’s demand for OLED supply and demand. BOE executives recently visited Apple and it is said that they have shared such a business strategy.”

Samsung este acum singura companie care furnizeaza ecrane OLED pentru iPhone X, iar Apple a discutat deja cu LG, care va investi pentru a produce deasemenea ecrane OLED. Apple ar vrea ca Sharp si BOE sa fie alti doi furnizori de ecrane OLED, Samsung urmand ramane cu siguranta principalul furnizor si in 2018, insa din 2019 lucrurile s-ar putea schimba si Apple ar mai putea cumpara de la cel putin una dintre celelalte companii.

Apple scapa Samsung OLED

14 COMENTARII

  1. Apple nu mai vrea Oled de la Samsung dar o sa ia tot de acolo. Nimeni nu e in stare sa produca atatea si la calitate buna. A bagat Apple ceva bani in Lg si urmeaza in Sharp dar sa nu uitam ….. 98% din piata Oled sunt ecrane Samsung care le produce deje de cativa ani buni. Monopol e putin spus. LG e cam pilaf la ecrane de cand se stiu, nu fac 2 la fel. Iphone inca sufera pe tema asta inca de la iphone 4 incoace. Sunt multe cazuri de probleme de display (tenta roz, pete aparute dupa nici un an etc) si asta pt ca LG nu e in stare inca sa produca LCD-uri corect si Apple vrea OLED de la ei?!? Prin natura lui OLED are diferente mici de calitate de la display la disaplay si Samsung stie asta pe propria piele…. O vrea Apple mai ieftin dar nu se poate. De Sharp nu am ce sa zic. Aia sparg seminte de pe margine in liga asta.