Prima Pagina iPhone X iPhone X. Face ID nu e Sigur pentru Plati Mobile

iPhone X. Face ID nu e Sigur pentru Plati Mobile

iPhone X a avut Face ID pacalit iar folosind doar o masca, el fiind declarat nesigur pentru efectuarea de plati mobile de catre clientii companiei Apple.

iPhone X nu are un Face ID suficient de sigur pentru a permite efectuarea de plati mobile, conform unei companii specializate in securitate cibernetica numita Bkav. Ea a reusit pentru prima oara sa pacaleasca Face ID din iPhone X cu o masca, iar in clipul video de mai jos aveti prezentata din nou realizarea lor, compania din Taiwan spunand ca Apple trebuie sa mai lucreze la recunoasterea sa faciala.

iPhone X nu are un sistem biometric de securitate, prin recunoastere faciala, suficient de avansat pentru a putea fi folosit de catre utilizatorii din lumea intreaga pentru efectuarea de plati mobile cu telefoanele. Bkav nu recomanda clientilor iPhone X sa foloseasca Face ID pentru a securiza Apple Pay, versiunea 2.0 a mastii folosite pentru a pacali sistemul Apple demonstrand iar cat de vulnerabil este.

iPhone X a fost lansat de catre compania Apple cu mentiunea faptului ca Face ID poate fi indus in eroare de catre fratele geaman al detinatorului telefonului, dar si de copii cu varste mai mici de 13 ani. Apple a spus ca a testat Face ID din iPhone X cu masti create de catre experti de la Hollywood si nu ar fi reusit sa pacaleasca sistemul, insa realitatea pare sa fie cu totul si cu totul alta, dupa cum puteti vedea.

iPhone X. Face ID nu este sigur pentru plati mobile

iPhone X a avut Face ID pacalit a doua oara de o masca pentru a carei creare s-au platit 200 de dolari, ea fiind fabricata din praf de piatra, imagini 2D si ochi artificiali lipiti in ea. Rezultatul este o masca pe care Face ID a recunoscut-o ca fiind chipul detinatorului telefonului iPhone X, iar asa compania Apple are demonstrata din nou marea vulnerabilitate a sistemului de recunoastere faciala.

“About 2 weeks ago, we recommended that only very important people such as national leaders, large corporation leaders, billionaires, etc. should be cautious when using Face ID. However, with this research result, we have to raise the severity level to every casual users: Face ID is not secure enough to be used in business transactions.”

iPhone X, din pacate, se dovedeste a nu avea un Face ID care este de 20 de ori mai sigur decat Touch ID, iar asta pentru ca nu e nevoie decat de o poza pentru a crea o msca atat de complexa. Pozele pot fi luate de oriunde de pe internet, Facebook fiind cea mai simpla locatie, iar asta in timp ce o amprenta trebuie luata de pe mana, sau un obiect folosit de detinator, deci Face ID din iPhone X  nu e mai sigur.

iPhone X este laudat din plin de Apple pentru Face ID si aceasta functie e prezentata ca fiind cea mai buna pentru securitate biometrica implementata vreodata intr-un smartphone. Realitatea este ca vom vedea abia peste cativa ani cat de bun este intregul sistem, deoarece pana acum iPhone X  a avut Face ID pacalit de Bkav de 2 ori, iar asta separat de fratii care au fortat sistemul sa-i recunoasca desi nu sunt gemeni si nu seamana foarte bine.

 • Visan Teodor

  Apple a cam fost prinsă,din nou,cu minciuna.Desi ei lauda face id spunând că e de 20ori mai sigur decât touch id,se pare ca,in realitate,face ID e o mizerie in materie de securitate.Rusinica Apple!Srb,ce părere ai de mizeria numita face ID?

 • sudteamromania

  Troll alert!

 • bogdan

  Eu văd la același nivel SEcuritatea amândouă pot fi păcălite

 • Dan

  It’s not a bug. It’s a feature 😝🤣🤣🤣

 • mandreas

  Cine e Bcav?

 • VainGlory

  SUPERB

 • e normal… sunt la inceput … cu timpul il vor face mai sigur … exact ca si ios vs jailbrake

 • Srb Srb

  Peste touchid. Oamenii destepti ar pune in balanta ce trebuie facut pt a pacali touchid si ce trebuie pt faceid

 • bacelliviu

  nu are cum sa fie peste touchid . prima generatie de faceid sa fie mai buna decat a 5a generatie de touchid . fi serios omule . incearca sa nu fi copac

 • Daniel

  Atunci cu timpul sa ceară 1000 euro și să menționeze la momentul potrivit cand sunt siguri că e cel mai sigur sistem, ce zici de opinia asta? Ei vorbesc la timpul prezent și te taxează in prezent pentru ceva ce o sa fie in viitor, cu timpul, mai bun? Cât de ipocrit sa fii sa spui ce ai spus mai sus? Degeaba ai capul ăla pe umeri, uneori am impresia că unii îl au doar sa nu le ploua in gat.

 • bacelliviu

  incontinu stiri despre deblocare cu masca si etc . un coleg a deblocat iphone X cu o poza de pe samsun s8 plus . o fi mai bun faceid-ul de acum comparativ cu ce a avut iphone 5s atunci ,dar nici aproape nu e sa poata sa fie comparat

 • Srb Srb

  usor cu atacurile, daca esti tigan si nu poti pastra conversatia despre produsul in sine, mai bine nu te face de kkt.
  Asa a fost si cu touchID, cu timpul a devenit mai bun, se analizeaza piata si parerile a zeci de mil de oameni si se face update

 • Srb Srb

  te rog dovada cu poza

 • Srb Srb

  care a 5a generatie de touchID?? eu sa nu fiu copac dar vad ca tu esti ala…touchID a avut doar 2 versiuni, cea initiala si cea rapida de acum…doame cata prrostie

 • Srb Srb

  WHO THE F**K CARES. If you’re really that concerned with safeguarding the contents of your phone, then don’t use Face ID. But for the other 98% of us, it works great. These people trying to break Face ID are just trying to be relevant

 • Rares

  Incep din ce in ce mai mult sa cred ca SRB SRB e un cont facut de domnul Zaone ca sa adune mai multe vizualizari la articole. Multa prostie si trolling doar ca sa incurajeze lumea sa intre si sa vada ce minunatii a mai scris.

 • Visan Teodor

  Sa înțeleg că tu esti un băiat deștept?

 • Fara o dovada video clara, imi pare rau dar trebuie sa spun ca minti despre deblocarea cu poza.

 • bacelliviu

  :-)))))) o sa fac si video .nu am de ce sa mint . nu are niciun sens sa mint cu asa ceva . nici nu atac apple pt ca toata familia mea produse apple folosesc . dar voi filma si vei vedea .

 • bacelliviu

  daca postez sau spun ceva nu e ca sa ma cert sau sa fac zarva intre oameni . postez un coment legat de diferite teste sau etc etc . nu am nimic nici de castigat si nici de pierdut afirmand ceva . pana fac si trimit eu film incearca cu un s8 plus cu o poza ‘3D’ facuta . doar cu s8 sau s8 ar functiona

 • Srb Srb

  Superb de destept

 • Gabriel

  Minti mult omule!nu se poate debloca cu poze am testat si eu la greu .poate cu masi da dar poze slabe sanse.numai minti lumea

 • Gabriel

  Nu exista asa ceva,nu se poate debloca cu poza printata sau de pe telefon,e minciuna

 • Daniel

  Se analizează părerile oilor care au dat 1000 euro pe el. Superb

 • Srb Srb

  ca pt tine 1000 euro inseamna mult, nu e treaba noastra sa te invatam sa fii mai destept sa faci mai multi bani
  Te rugam plangi ca o muiere in alta parte

 • in proportie de 90% si eu zic ca e minciuna dar… rezerv acele 10% ptr ca am vazut ca iphone x deblocheaza persoana in oglinda .. si oglinda e plata ca o poza

 • Colegul tău are iPhone de la Apple sau “dăla” după Alibaba? Cum naiba se se deblocheze cu o poza 2D când in anumite situații nu se blochează nici cu fata reala, in 3D, a uitilizatorului?(exemplul de la prezentare, când a dat rateu).

 • El a înțeles ca Apple a lansat o noua versiune de TouchID cu fiecare noua versiune de iPhone. Săracul…