iPhone X. Face ID nu e Sigur pentru Plati Mobile

iPhone X a avut Face ID pacalit iar folosind doar o masca, el fiind declarat nesigur pentru efectuarea de plati mobile de catre clientii companiei Apple.

iPhone X nu are un Face ID suficient de sigur pentru a permite efectuarea de plati mobile, conform unei companii specializate in securitate cibernetica numita Bkav. Ea a reusit pentru prima oara sa pacaleasca Face ID din iPhone X cu o masca, iar in clipul video de mai jos aveti prezentata din nou realizarea lor, compania din Taiwan spunand ca Apple trebuie sa mai lucreze la recunoasterea sa faciala.

iPhone X nu are un sistem biometric de securitate, prin recunoastere faciala, suficient de avansat pentru a putea fi folosit de catre utilizatorii din lumea intreaga pentru efectuarea de plati mobile cu telefoanele. Bkav nu recomanda clientilor iPhone X sa foloseasca Face ID pentru a securiza Apple Pay, versiunea 2.0 a mastii folosite pentru a pacali sistemul Apple demonstrand iar cat de vulnerabil este.

iPhone X a fost lansat de catre compania Apple cu mentiunea faptului ca Face ID poate fi indus in eroare de catre fratele geaman al detinatorului telefonului, dar si de copii cu varste mai mici de 13 ani. Apple a spus ca a testat Face ID din iPhone X cu masti create de catre experti de la Hollywood si nu ar fi reusit sa pacaleasca sistemul, insa realitatea pare sa fie cu totul si cu totul alta, dupa cum puteti vedea.

iPhone X. Face ID nu este sigur pentru plati mobile

iPhone X a avut Face ID pacalit a doua oara de o masca pentru a carei creare s-au platit 200 de dolari, ea fiind fabricata din praf de piatra, imagini 2D si ochi artificiali lipiti in ea. Rezultatul este o masca pe care Face ID a recunoscut-o ca fiind chipul detinatorului telefonului iPhone X, iar asa compania Apple are demonstrata din nou marea vulnerabilitate a sistemului de recunoastere faciala.

“About 2 weeks ago, we recommended that only very important people such as national leaders, large corporation leaders, billionaires, etc. should be cautious when using Face ID. However, with this research result, we have to raise the severity level to every casual users: Face ID is not secure enough to be used in business transactions.”

iPhone X, din pacate, se dovedeste a nu avea un Face ID care este de 20 de ori mai sigur decat Touch ID, iar asta pentru ca nu e nevoie decat de o poza pentru a crea o msca atat de complexa. Pozele pot fi luate de oriunde de pe internet, Facebook fiind cea mai simpla locatie, iar asta in timp ce o amprenta trebuie luata de pe mana, sau un obiect folosit de detinator, deci Face ID din iPhone X  nu e mai sigur.

iPhone X este laudat din plin de Apple pentru Face ID si aceasta functie e prezentata ca fiind cea mai buna pentru securitate biometrica implementata vreodata intr-un smartphone. Realitatea este ca vom vedea abia peste cativa ani cat de bun este intregul sistem, deoarece pana acum iPhone X  a avut Face ID pacalit de Bkav de 2 ori, iar asta separat de fratii care au fortat sistemul sa-i recunoasca desi nu sunt gemeni si nu seamana foarte bine.