iPhone X. Mitul Upgrade-ului de la Modelele vechi ale iPhone

iPhone X incepe sa aiba probleme cu vanzarile, analistii estimand ca Apple nu ar fi convins chiar atat de multi fani sa-l cumpere pana acum de la ea.

iPhone X a fost lansat intr-o lume in care analistii estimau ca exista sute de milioane de vechi posesori de telefoane iPhone care abia asteapta sa faca upgrade la noul model al companiei Apple. Analistii americani au descris un asa-numit “super-ciclu” de upgrade pentru iPhone X anul acesta si la inceputul anului viitor, insa acum par sa se razgandeasca si sa prezinte o situatie complet diferita.

iPhone X inregistreaza vanzari in continua crestere pentru compania Apple, insa analistii americani afirma ca acestea nu sunt la nivelul pe care ei l-ar fi asteptat de la noul model de telefon mobil. Conform acestora, 2018 va fi un an puternic pentru compania Apple, cu vanzari importante, dar nu un an cu un super-ciclu de vanzarei pentru seria iPhone care sa aiba iPhone X drept “motor de crestere”.

iPhone X are estimate de catre alti analisti vanzari de 6 milioane de unitati in weekend-ul Black Friday, asta in contextul unei estimari cu 15 milioane de iPhone-uri vandute in zilele evenimentului. Separat, analistii spun ca Apple a cam atins pragul superior al penetrarii iPhone in SUA, iar cresterea in ceea ce priveste vanzarile iPhone X ar trebui sa vina din alte piete, adica din Europa, Asia, si nu numai.

iPhone X. mitul upgrade-ului de la modelele vechi ale iPhone

iPhone X nu mai este vazut acum ca fiind “marele salvator” al companiei Apple in ceea ce priveste vanzarile si cresterea cotei de piata din segmentul smartphone, iar aceasta e o problema. Daca iPhone X nu va avea succes si vanzari foarte mari, pretul actiunilor Apple pe bursa americana va fi serios afectat, insa totul depinde de modul in care va incepe anul viitor in materie de vanzari.

“[The fiscal year 2018] likely is not a ‘supercycle’ but a solid year. The stock narrative should shift from iPhone cycles to iPhone annuity-how does Apple monetize the installed base through additional products and services?”

iPhone X ar putea fi promovat intens pentru companiile care cumpara acum tablete iPad in masa de la compania Apple, dar sia colo va fi greu de convins multa lume sa cumpere telefonul. Problema si mai mare pentru Apple sta in faptul ca la inceputul anului viitor va fi lansat si Samsung Galaxy S9 pe piata, iar iPhone X va avea un competitor puternic pe care va trebui sa il infrunte.

iPhone X se vinde extrem de bine in momentul de fata si ramane doar de vazut cum vor evolua aceste vanzari in cursul urmatoarelor luni inainte ca Apple sa fie pusa la zid de catre analisti. E posibil ca estimarile negative ale unora sa se adevereasca si Apple sa aiba probleme mari cu vanzarile iPhone X, dar pe de alta parte e posibil sa fim surprinsi de numarul mare de oameni care sunt dispusi sa plateasca un pret mare pe el.

iphone x probleme vanzari