YouTube isi va Lansa propriul Smartphone

YouTube pregateste lansarea unui smartphone cu sistem de operare Android, compania americana dorind sa aiba o prezenta pe piata telefoanelor mobile.

YouTube intra in hora producatorilor de telefoane mobile si vrea sa isi lanseze propriul smartphone pentru utilizatorii care ii folosesc platforma online pentru incarcarea de clipuri video. Vorbim despre un smartphone YouTube Edition care va fi, desigur, gandit pentru a facilita vizualizarea clipurilor video cu o experienta cat mai buna pentru utilizatori, desi cam orice telefon poate oferi deja acest lucru.

YouTube vrea sa lanseze un smartphone Android, desigur, pentru ca este detinuta de catre Google si nu avea oricum ce alta platforma sa aleaga pentru a-si lansa propriul telefon mobil acum. YouTube nu vrea sa lanseze un smartphone premium pentru utilizatorii din lumea intreaga, ci un telefon mobil cu specificatii medii, deci el nu va avea nici un pret de vanzare chiar atat de mare, asa ca va fi accesibil pentru multi.

YouTube vrea totusi sa ofere functii care sa tina utilizatorii legati mai mult de platforma sa, astfel ca el va putea reda clipuri video, sau chiar transmisiuni in direct, inclusiv in ecranul de blocare. Un smartphone YouTube Edition nu ar fi o surpriza pentru cineva, mai ales ca Google are deja propriile smartphone-uri pe care le vinde pe pietele globale, asa ca era de asteptat ca platforma sa faca o miscare similara.

YouTube isi va lansa propriul smartphone Android in 2018

YouTube nu vrea totusi sa concureze cu marii producatori de smartphone-uri din moment ce telefonul va intra in categoria celor de clasa medie si nu va avea specificatii de top, nici un pret pe masura. YouTube va incerca probabil sa faca telefonul suficient de bun pentru a putea reda clipurile video si a rula toate functiile platformei cu o experienta excelenta fara a costa foarte mult.

YouTube intentioneaza sa ofere petnru telefon si abonamente gratuite timp de 1 an pentru cei care-l vor cumpara, iar asta desigur pentru a motiva lumea sa se uite efectiv la clipurile video. Daca noul smartphone YouTube nu ar avea suficient trafic de internet inclus, e normal de inteles de ce lumea nu l-ar folosi pentru ceea ce a fost facut, adica vizualizarea de clipuri video din platforma companiei.

YouTube trebuia sa faca la un moment dat si pasul acesta, mai ales ca Facebook a avut o tentativa similara acum cativa ani cand a intrat intr-un parteneriat cu HTC pentru a lansa un smartphone. YouTube, in mod ironic, ar urma sa aiba telefonul produs tot de catre cei de la HTC, din moment ce Google produce seria Pixel cu ei si cumparat o divizie intreaga de la taiwanezi, asa ca va fi interesant de vazut care va fi rezultatul final.

YouTube smartphone android