Presedintele Samsung e Acuzat ca nu a platit Taxe pentru cateva Miliarde de Dolari

Presedintele Samsung a ascuns miliarde de dolari in 1000 de conturi, iar autoritatile din Coreea de Sud vor sa recupereze banii prin impozitare.

10

Presedintele consiliului de administratie al Samsung este acuzat de autoritatile din Coreea de Sud ca a ascuns conturi cu 4.2 miliarde de dolari de autoritati pentru a evita plata taxelor datorate pentru bani. Vorbim aici despre Lee Kun-hee, el transferand bani in peste 1000 de conturi care au adunat impreuna 4.2 miliarde de dolari, iar acum autoritatile din Coreea de Sud vor sa taxeze respectiva suma.

Sumele au fost descoperite in 2008 in urma unei investigatii speciale, insa in mod curios pana acum nimeni nu si-a batut capul sa impuna vreun impozit pentru ei, dar lucrurile s-au schimbat. Autoritatile vor acum sa perceapa impozit pentru suma colosala adunata de catre Lee Kun-hee in conturile ascunse si am putea vorbi despre sute de milioane de dolari.

Conturile respective ar fi fost folosite pentru a transfera in mod ilegal averea lui Lee Byung-chull, fondator al grupului Samsung si tatal lui Lee Kun-hee, iar avand in vedere suma, e inteles de ce s-a incercat evitarea platii impozitelor. Conform legislatiei din Coreea de Sud, un impozit de pana la 90% urmeaza sa fie impus de catre autoritati pentru cel putin o parte dintre banii din respectivele conturi.

“With the ministry’s interpretation, it would be a matter of time for the tax agency to impose tax on money withdrawn from more than 1,000 accounts discovered during a special investigation by a special counsel into Chairman Lee Kun-hee in 2008. he money withdrawn from the accounts totaled around 4.5 trillion won ($4.2 billion).”

Actualul presedinte al consiliului de adminsitratie al Samsung si-ar fi ascuns identitatea in mod ilegal in tranzactii facute pentru respectivele sume, iar de aici vine impozitul extrem de mare. Ce procent din acei bani va ajunge la stat ramane de vazut, pentru ca Lee Kun-hee va lupta cel mai probabil pentru a-si pastra sumele, dar el oricum nu este la prima acuzatie de acest gen, fiind si condamnat cel putin o data pana acum.

Scandalul vine la doar cateva lui dupa ce fiul lui, Lee Kun-hee, a fost condamnat la inchisoare pentru dare de mita din calitatea de vicepresedinte al consiliului de administratie al Samsung.

Presedinte samsung bani ascunsi