Prima Pagina iPhone X iPhone X va permite Folosirea Face ID cu mai multe Fete ?

iPhone X va permite Folosirea Face ID cu mai multe Fete ?

iPhone X are din partea Apple un raspuns clar cu privire la inregistrarea a mai mult de o fata pentru folosirea cu Face ID in vederea autentificarii

iPhone X a fost lansat anul acesta cu Face ID, un sistem de recunoastere faciala care inlocuieste Touch ID si aduce securitate biometrica, teoretic, superioara celei oferita de scanarea unei amprente. Din pacate, Face ID din iPhone X vine si cu un dezavantaj deoarece sistemul nu permite adaugarea decat a unei singure fete pentru deblocare, acesta fortand utilizatorii care nu au fata inregistrata sa foloseasca codul de acces tot timpul.

iPhone X a fost lansat de catre Apple in noiembrie fara a se spune clar daca Face ID va putea recunoaste mai multe fete, insa acum vin si clarificari de la compania Apple prin vicepresedintele Craig Federighi. Acesta afirma ca in momentul de fata Apple se concentreaza pe a oferi Face ID pentru recunoasterea unei singure fete a utilizatorilor iPhone X, suportul pentru mai multe fete nefiind luat acum in calcul.

iPhone X nu va avea Face ID cu suport pentru mai multe fete, daca este sa ne ghidam dupa ceea ce spune Craig Federighi, iar asta este ceva ce, probabil, nu se va schimba pe termen lung. Daca Touch ID a fost gandit de la bun inceput pentru a permite scanarea a 5 degete pentru deblocare, in cazul Face ID din iPhone X sistemul a fost gandit pentru a recunoaste o singura persoana si nimic mai mult.

iPhone X va permite folosirea Face ID cu mai multe fete ?

iPhone X nu are planificata implementarea acestei functionalitati extinse pentru Face ID, insa Apple poate oferi ceva de acest gen pentru viitoare modele ale iPhone, care sunt acum in dezvoltare. Practic toti cei care au facut trecerea la iPhone X vor trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca vor fi obligati sa isi inregistreze doar fata lor pentru Face ID, iar restul celor care le folosesc telefoanele vor trebui sa utilizeze un cod de acces.

“Currently, we’re focusing Face ID on single-user authentication. Even Touch ID’s multi-finger support was really intended to enable a single iPhone owner to unlock the device with a finger and thumb on both hands, not to enable multi-user authentication.”

iPhone X a avut acest detaliu tinut intr-o ambiguitate demna de o companie ca Apple si cred ca multi ar fi renuntat sa cumpere telefonul daca ar fi stiut ca urmeaza sa fie limitati in acest mod. Daca nu esti singur si nu traiesti intr-o padure, sunt sanse foarte mari ca macar sotia/iubita/copilul/copiii sa vrea sa foloseasca telefonul iPhone X, iar introducerea codului de acces de fiecare data, dupa ce te-ai dezobisnuit de asta, devine problematica.

iPhone X Face ID multe fete

iPhone X cred ca nici nu are suficienta putere de procesare pentru a permite inregistrarea mai multor fete si scanarea lor in vederea autentificarii, dar chiar daca ar fi asa, Apple nu va recunoaste asta public vreodata.

 • Srb Srb

  Logic, Asta v-am zis si eu…touchid permite mai multe amprente pt ca
  1) ai mai multe degete la maini
  2) ai posibilitatea sa deblochezi cu oricare dintre maini

  FaceID- omul are doar o fata !
  apple watch si iphone raman device’urile personale

 • Mircea

  Mulți chiar și de pe iDevice au 2 fețe.

 • Olimpiu

  🙂

 • Cosmin

  La cat de usor poate fi pacalit Face Id-ul, trebuie doar sa deblocheze odata telefonul cu cod si dupa ii va recunoaste fata

 • sudteamromania

  Cosmin public fac anunțul ca-ti dau 2000€ dacă tu Reușești sa-mi deblochezi telefonul(un X), stai liniștit amice, documentează-te cele doua măști despre care se știe ca ar fi deblocat un X sunt făcute de o celebra firma iar costul lor este cu multe zerouri in $, deci stai calm

 • Srb Srb

  praf comentariu

 • Ai încercat tu cu iPhone X-ul tău imaginar și ai reușit? Sau vorbești doar așa din auzite, doar ca sa te afli și tu in treaba?

 • Cosmin

  Au fost prezentate 5-6 cazuri doar aici pe idevice când telefonul a foat deblocat, de frati, verisori, fiu si asa mai departe.
  Ce mai vrei? Eu înțeleg ca trb să-ți protejezi investitia, dar usor calmeaza-te ca e doar un telefon. Daca iti jigneam un membru al familiei, mai înțelegeam.

 • VainGlory

  Ăștia suferă de x

 • iAdi

  Oameni fara ocupație, plebea, “românașii”, care se pricep la toate dar nu stiu absolut nimic,

 • Srb Srb

  Macar i-ai raspuns. Nu detii un ip X. Restul cei ai spus,am aflat de la Apple din Sept. deci toata lumea a cumparat in cunostinta de cauza

 • btz

  Nu consider ca e necesar oricum. Ai cod pentru restul persoanelor. Nici sa am nu as activa mai multe..acum fiecare cum considera.

 • Viorel Predatorul

  Pe Android ai sesiuni pentru utilizatori diferiți, ceva ce ios (cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume) este incapabil să aibă.
  Dacă iOS ar avea capabilitățile Androidului, ar putea fi accesat de mai mulți membri ai familiei, fiecare cu sesiunile lor, fișierele lor, datele lor, etc. Așa…

 • Dar nu ar fi mai bine fiecare cu telefonul lui? De ce as vrea eu ca telefonul meu sa fie folosit de toată familia mea?

 • Viorel Predatorul

  Nu ești obligat să îl dai familiei tale, dar ai opțiunea să o faci. Este o mare diferență.

 • V.P

  Nu au nevoie daca pe iOS nu se poate , defapt este o mizerie pe care nu o foloseste nimeni ;))

 • Am folosit 2 ani Android si nu am folosit niciodată. Deci nu o spun acum doar pentru ca pe iOS nu exista opțiunea. S-o dacă ar fi tot nu as folosi-o, nu ii văd utilitatea.

 • Eu te înțeleg, doar ca nu îi văd utilitatea. In ziua de azi sunt, la nivel planetar, numărul telefoanelor aproape ca a ajuns numărul persoanelor. Deci cel puțin in țările mai dezvoltate, fiecare persoana are un telefon. In multe din aceste țăriinclusiv exista o mașina pentru fiecare membru familiar. Probabil ca pe undeva prin Africa, unde oamenii nu și-ar putea permite un smartphone, ar putea achiziționa unul și l-ar folosi cu rândul întreaga familie, fiecare cu user-ul lui. In rest, nu ii văd rostul. Mai ales ca acum îți poți achiziționa un smartphone și cu 70€. Deci dacă ar fi sa trebuiască sa împart cu cineva telefonul meu, decât sa ii creez un nou user, as prefera să-i cumpăr un telefon nou.