iPhone X va permite Folosirea Face ID cu mai multe Fete ?

iPhone X are din partea Apple un raspuns clar cu privire la inregistrarea a mai mult de o fata pentru folosirea cu Face ID in vederea autentificarii

iPhone X a fost lansat anul acesta cu Face ID, un sistem de recunoastere faciala care inlocuieste Touch ID si aduce securitate biometrica, teoretic, superioara celei oferita de scanarea unei amprente. Din pacate, Face ID din iPhone X vine si cu un dezavantaj deoarece sistemul nu permite adaugarea decat a unei singure fete pentru deblocare, acesta fortand utilizatorii care nu au fata inregistrata sa foloseasca codul de acces tot timpul.

iPhone X a fost lansat de catre Apple in noiembrie fara a se spune clar daca Face ID va putea recunoaste mai multe fete, insa acum vin si clarificari de la compania Apple prin vicepresedintele Craig Federighi. Acesta afirma ca in momentul de fata Apple se concentreaza pe a oferi Face ID pentru recunoasterea unei singure fete a utilizatorilor iPhone X, suportul pentru mai multe fete nefiind luat acum in calcul.

iPhone X nu va avea Face ID cu suport pentru mai multe fete, daca este sa ne ghidam dupa ceea ce spune Craig Federighi, iar asta este ceva ce, probabil, nu se va schimba pe termen lung. Daca Touch ID a fost gandit de la bun inceput pentru a permite scanarea a 5 degete pentru deblocare, in cazul Face ID din iPhone X sistemul a fost gandit pentru a recunoaste o singura persoana si nimic mai mult.

iPhone X va permite folosirea Face ID cu mai multe fete ?

iPhone X nu are planificata implementarea acestei functionalitati extinse pentru Face ID, insa Apple poate oferi ceva de acest gen pentru viitoare modele ale iPhone, care sunt acum in dezvoltare. Practic toti cei care au facut trecerea la iPhone X vor trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca vor fi obligati sa isi inregistreze doar fata lor pentru Face ID, iar restul celor care le folosesc telefoanele vor trebui sa utilizeze un cod de acces.

“Currently, we’re focusing Face ID on single-user authentication. Even Touch ID’s multi-finger support was really intended to enable a single iPhone owner to unlock the device with a finger and thumb on both hands, not to enable multi-user authentication.”

iPhone X a avut acest detaliu tinut intr-o ambiguitate demna de o companie ca Apple si cred ca multi ar fi renuntat sa cumpere telefonul daca ar fi stiut ca urmeaza sa fie limitati in acest mod. Daca nu esti singur si nu traiesti intr-o padure, sunt sanse foarte mari ca macar sotia/iubita/copilul/copiii sa vrea sa foloseasca telefonul iPhone X, iar introducerea codului de acces de fiecare data, dupa ce te-ai dezobisnuit de asta, devine problematica.

iPhone X Face ID multe fete

iPhone X cred ca nici nu are suficienta putere de procesare pentru a permite inregistrarea mai multor fete si scanarea lor in vederea autentificarii, dar chiar daca ar fi asa, Apple nu va recunoaste asta public vreodata.