Samsung vrea sa Revolutioneze Sistemele de Securitate Biometrica

Samsung are in dezvoltare un sistem revolutionar pentru securitate biometrica, acesta fiind bazat pe o tehnologie noua pentru protejarea datelor.

68

Samsung este o companie a paradoxurilor, pentru ca pe de o parte copiaza de rupe de la Apple tot ce poate, iar pe de alta parte breveteaza tehnologii care nu exista pe piata. Samsung investeste foarte mult in cercetare si dezvoltare, este in topul companiilor care fac asta, dar totusi fura de la Apple, insa astazi vorbim despre ceva diferit, pentru ca Samsung ar dori sa revolutioneze sistemele de securitate biometrica.

Samsung vrea sa le permita utilizatorilor telefoanelor sale sa-si foloseasca palmele pentru securitate biometrica in locul ochilor, a amprentelor, sau chiar a fetei, asa cum face Apple. Un brevet de inventie inregitrat astazi in numele Samsung descrie tehnologia in sine, iar mai jos puteti vedea o poza care prezinta partial cum ar putea functiona sistemul pentru a securiza datele din telefoane.

Samsung securitate biometrica palma

Samsung vrea sa revolutioneze sistemele de securitate biometrica

Samsung le-ar permite utilizatorilor sa faca o poza palmei folosind camera principala a telefoanelor, iar in baza ei ar putea fi verificata identitatea lor cand incearca sa acceseze anumite date. Folosind o poza a palmei, Samsung vrea sa le ofere clientilor indicii pentru a-si aminti o parola uitata pentru logare in telefon, intr-un cont, sau in alte servicii, deci nu vorbim despre acces la telefon, sau plati mobile.

Samsung securitate biometrica palma 1

Samsung prezinta acest sistem ca unui complementar pentru scanarea irisului, sau a amprentei, dar nu ca unul care sa-l inlocuiasca, cel putin in prima faza, dupa cum vedem acum. Securitatea biometrica este extrem de importanta, insa e putin probabil ca palma sa permita securizarea mai buna a datelor decat scanarea unui iris, sau a unei amprente, asa ca va fi interesant de vazut ce-ar putea face coreenii.

Samsung securitate biometrica palma 2

Samsung are deocamdata tehnologia in dezvoltare, iar de la simplu brevet de inventie si pana la un produs care sa o contina este o cale foarte buna, deci e greu de spus ce se va intampla cu ceea ce vedem acum.